Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvodában mindig beteg...

Az óvodában mindig beteg lesz? Lehet tenni valamit ellene?

Figyelt kérdés
Most szoktatom be a lányomat. 2 napot voltunk, 3 hétig beteg volt, 1 napot mentünk, most megint beteg. 3 éves, előtte vagy 2-szer volt beteg életében. 1,5 éves koráig szoptattam, minden nap eszik gyümölcsöt. Igazán nem tudom mit tehetnék. Még itthon vagyok, de hogy fogok így dolgozni járni? A gyerek is tönkremegy bele. Mondták nekem, hogy sokat lesz beteg, de hogy ennyire?
2011. ápr. 25. 21:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
ez így van. amelyik taknyos azt úgy hozzák be h nem lázas semmi baja, mehet. csak épp aki taknyos de nem lázas az is terjeszti a betegséget.ezt sok szülő képtelen felfogni.
2011. ápr. 25. 21:50
 2/17 anonim ***** válasza:
van egy kicsit drága, de erre használható "gyógyszer" a Ribumonyl. Fel kell íratni. 1-2 hónapostól fél évig tartó kúra. A hatásmechanizmusa az, hogy legyengített kórokozókat tartalmaz, mely védekezésre serkenti az immunrendszert. Megnő az immunglobulinok száma a vérben, ezáltal erősebb lesz az immunrendszer. Kifejezetten óvodába, közösségbe kerülő gyerekeknek szokták adni.
2011. ápr. 25. 21:51
 3/17 anonim ***** válasza:
de azért már csak ne tápláld már a gyereked gyógyszerrel....
2011. ápr. 25. 22:00
 4/17 anonim válasza:
Az óvoda lelki trauma is lehet a gyerek számára az első időben.Amíg meg nem szokja az új helyzetet,pszichésen képes betegséget produkálni.Természetesen a vírusok és a baktériumok is felelősek,de nem kell lebecsülni a beilleszkedés okozta stresszt sem.
2011. ápr. 25. 22:12
 5/17 A kérdező kommentje:

Igen, tele volt taknyos gyerekkel a csoport, na meg az óvónéni is beteg. Még nagy vigyorogva mondta is nekem, hogy nyugodtan vigyem a gyereket akkor is ha beteg, nehogy már emiatt rúgjanak ki. Na, remek! Ugyan az enyém nem volt lázas, de nem akartam vinni. Még az orrát sem tudja kifújni, egész nap szívom neki. Meg többet is aludt.

Nem akarom gyógyszerrel tömni, csak gondoltam valami immunerősítő jó lenne.

2011. ápr. 25. 22:15
 6/17 A kérdező kommentje:
Még nem hagytam ott, nem hiszem hogy bestresszelt tőle. Nagyon várta is, hogy menjünk. Bár az igaz, hogy felvetettem neki, hogy hazamegyek, és az nem nagyon tetszett neki.
2011. ápr. 25. 22:16
 7/17 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

Mi használtuk az Immunokid-et, a tavalyi tanévben alig voltak betegek a csajok, a kicsi pl. egy napot sem hiányzott. Ebben a tanévben a nagy szintén alig volt beteg, a kicsi viszont elég sokat, de ő új közösségben is van, azt mondják ez ilyenkor normális....

Szóval nem biztos hogy mindig ilyen lesz, a kicsinek nekem is volt olyan időszak, hogy ősztől tavaszig egy hét bölcsi, egy hét anyukám volt a program.... az oviban meg alig volt beteg. Úgyhogy remény azért van arra, hogy megszokja...

2011. ápr. 25. 22:33
 8/17 anonim ***** válasza:
Sajnos nálunk a helyzet ugyanez.A lányom 5,5 éves,és a fülével szenvedtünk rengeteget,most télen.Egy hétig ment,kettőt nem,sok ezer forint gyógyszer,ügyelet,stb.stb.Aztán kezdtem figyelni,hogy melyik gyerek láthatóan beteg,és nem egyszer láttam azt,hogy orrfolyós gyerek ott játszott a többiekkel.Mert ugye a kedves szülő beviszi,és szarik rá ha beteg.Aztán jött a körfolyamat a lányom megkapta,nátha rá a fülére,stb stb.
2011. ápr. 25. 22:57
 9/17 anonim ***** válasza:
49%
Az èn kislànyom is gyakran volt beteg, de van, hogy semmi extra, csak kis köhögès, vagy taknyos, de jól van,aktìv mint màskor. De az ilyen nàthàk van,hogy 2hètig is eltartanak, akkor most maradjak otthon vele 2 hètig? Ès igen,azèrt viszik kissè betegen is a gyereket oviba, bölcsibe,mert dolgozik anyuka,apuka, ès mivel közössègbe kerülèsnèl 2hetente betegsèg van, akkor most minden 2. Hèten ne menjünk.dolgozni? Mègis ki engedheti ezt meg magànak? Épp elég azt megoldani,amikor tènyleg beteg. Nem mindenkinek.vannak àm ugràltatható nagyszülei sajnos.
2011. ápr. 26. 00:53
 10/17 anonim ***** válasza:

Már én is előre félek.Egyelőre csak nyílt napon voltunk,de lebetegedett a kisfiam.Számítok arra,hogy ő is beteges lesz,mert szőke hajú,kék szemű,érzékenyebb típus.

A gyerekorvos nekem is említette az immunerősítő kúrát megelőzésképpen,érdekesnek találtam,előtte még nem hallottam ilyesmiről.

Az óvónéni szerint az első év a húzósabb,és utána már jobban hozzászoknak a gyerekek a sok bacihoz,a közösséghez.

Ha belegondolok,mi felnőttek is átvészeltük valahogy az oviséveket,persze szülőként ez nagyobb gondnak tűnik.

2011. ápr. 26. 11:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!