Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvodában mindig beteg...

Az óvodában mindig beteg lesz? Lehet tenni valamit ellene?

Figyelt kérdés
Most szoktatom be a lányomat. 2 napot voltunk, 3 hétig beteg volt, 1 napot mentünk, most megint beteg. 3 éves, előtte vagy 2-szer volt beteg életében. 1,5 éves koráig szoptattam, minden nap eszik gyümölcsöt. Igazán nem tudom mit tehetnék. Még itthon vagyok, de hogy fogok így dolgozni járni? A gyerek is tönkremegy bele. Mondták nekem, hogy sokat lesz beteg, de hogy ennyire?
2011. ápr. 25. 21:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nekem sincsenek ugráltatható nagyszülők. Épp ezért lenne jó, ha egyes szülők nem vinnék betegen a gyerekeiket az óvodába, hogy ne kapjuk el mi is. Amíg nem volt óvodás a gyerek, alig volt beteg. Így én nem fogok tudni dolgozni járni, mert nem hiszem hogy a saját gyerekemnek is jót tesz, ha betegen cincálom. Anyukám otthon is volt velünk sokáig, mert ez ment. Az oviba kéne valami betegszoba, vagy ilyesmi, ahova elszeparálják a beteg gyerekeket, ha már muszáj dolgozni járni. Nem értem, ez miért nem jut eszükbe. Csak azt hangoztatja az óvodavezető, hogy milyen jó fejek, hogy ide betegen is járhatnak a gyerekek. Elég nagy baj!
2011. ápr. 26. 13:13
 12/17 A kérdező kommentje:
Megnéztem az Immunokidet, 4 éves kortól ajánlják, az én lányom 3 éves. Mi van akkor, ha már adom neki? 17 kg.
2011. ápr. 26. 13:34
 13/17 anonim ***** válasza:

Arra várni hogy a szülők ne vigyék be betegen a gyereket a közösségbe...hát arra még várhatsz egy darabig. A munkáltatók szeretnek elbocsájtással fenyegetőzni, különösen a gyermeküket közösségbe járató anyukákat szeretik ezzel megtisztelni.

Én kivettem a lányomat oviból, ennek több oka is volt, de leginkább az, hogy két hónapig folyamatosan beteg volt, én meg várandós, és a skarlátnál úgy gondoltam, azt már inkább nem kérjük, mivel én sosem voltam skarlátos, várandósan meg nem akartam az lenni.

A lányomat háromévesen irattuk be, még este elalváshoz szopizott akkor, elötte ő is talán ha kétszer volt orvosnál náthával, egyszer meg egy napra belázasodott.

Mielött bekerült a közösségbe csináltam vele egy egy hónapos Normaflore kúrát. Előszőr december elején lett beteg, viszont nem tudott belőle felépülni, mert mikor visszament a közösségbe, újrafertőzték. Utána egyre jobban legyengült.

2011. ápr. 26. 14:48
 14/17 anonim ***** válasza:
sok olyan szülő van, aki otthon mereszti a pi**ját a gyerek meg közösségbe van, és az olyanok egyszer sem teszik meg azt h otthon tartanák,mert nekik annál sokkal fontosabb dolguk van, és többségben vannak az olyanok akik nem dolgoznak, ez a szégyen és még ők ne is fizessenek térítési díjat, mert épp egyedül nevelő szülő vagy épp a kisebbséghez tartozó gyvt-s gyerek....!!!!
2011. ápr. 26. 17:57
 15/17 anonim ***** válasza:

Ha otthon mereszti,ha nem a gyerekeknek közösségbe kell járni,különössen az óvoda utolsó évében,amikor már azt hiszem kötelező is az iskola miatt.

Ettől függetlenül,pontossan azok az anyukák maradnak otthon a beteg gyerekkel akik nem dolgoznak,ellentétben a dolgozó anyukákkal akik begyógyszerezve viszik be a lázas gyereket.

2011. ápr. 26. 22:36
 16/17 anonim ***** válasza:
mind a két verzió létezik, de itt nálunk ez van többségben
2011. ápr. 27. 01:24
 17/17 A kérdező kommentje:
Én is látom az oviban, hogy melyik gyerek beteg. Általában az, akinek otthon ül az édesanyja. Az egyiknek mondtam is, az volt rá a válasz, hogy nem olyan beteg, nem lázas, minek legyen otthon. Köszi. De ez tényleg egy ördögi kör, mert megfertőzik, és aztán ha 3 hétig beteg, tényleg kirúgják az anyukát emiatt. Szerintem betegszobát kéne csinálni az óvodában, de ez nem jut eszükbe. Én most megrendeltem a helyi patikában az egy havi Rybumonilt, jó drága, tényleg, remélem hatni fog.
2011. ápr. 27. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!