Rasszista rokon?
Közös udvarú társasházban lakunk. Rajtunk kívül egy kisgyerekes család van, romák. A kisebbik gyerek egykorú a miénkkel, nagyon össze is spanoltak (2 évesek). Hatalmasat szoktak játszani együtt.
A család mindkét gyereke (nekünk egy van) jólnevelt, a szülők is jó fejek. Szerény körülmények között élnek, de a gyerekek nem szenvednek hiányt semmiben.
A kicsiket öröm nézni együtt, a kislány bátyja pedig 8 éves kora ellenére meglepően felnőttesen, mégis barátságosan terelgeti a húgát.
A múltkor egy rokonunk akkor érkezett látogatóba, amikor kint viháncoltak a gyerekek. Undorodva, szemforgatva nézte őket, majd szóvá tette, hogy miért hagyom a lányomat "ezekkel" játszani.
Eléggé kiakadtam. Azt hiszem az lenne a legjobb megoldás, ha leépíteném a rokonnal való kapcsolattartást?
Igen, az.
Ha neked ettől jobb lesz, akkor tégy így. Vag csak nagyzolni jöttél, hogy húúúúúú de mennyire elfogadó vagy?
ne építsd le, beszéld meg vele, vagy magyarázd el nyugodtan!
lehet fél tőlük, én magam is, pedig tisztelet a kivéltelnek( nekik is) rendes életet élnek
Édesanyámnak is van cigány orvos felettese, és az nagyon nem úgy viselkedik mint egy rom.
megbeszélni csak meg lehet
Én is meglepődtem volna a rokonod helyében, mert sajnos (az én tapasztalatom szerint) nem a rendes roma az általános...de azt gondolom, hogy ha értelmes a rokonod, akkor el lehet mondani neki, hogy szerinted a szomszédaitok milyenek.
Ha leépíted a rokonoddal a kapcsolattartást a szomszéd származása miatt, akkor te legalább annyira kirekesztő vagy, mint amennyire a rokont rasszistának tartod.
Ugy csinald, ahogy neked jo.
En sem szeretnem, ha rasszizmust tanulna ido elott a gyerekem (elobb utobb sajnos ugyis eszre fogja venni, hogy az emberek utaljak egymast valami miatt, ha a borszinunk nem lenne kulonbozo, akkor a kulonbozo szemszinunk miatt utalnank egymast). Ha ilyen rokonom lenne, akkor megkernem 4 szemkozt, hogy legyen szives elfogado lenni a gyerek elott, mert en nem igy szeretnem nevelni, ha meg nem ert a szep szobol, akkor en lehet, hogy nem neznem szivesen, hogy talalkozik a gyerekeimmel. Egyszeruen csak azert, mert nem tartja tiszteletben, hogy en ezzel nem ertek egyet, es ok az en gyerekeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!