Volt már valaki 3-4 éves gyerekkel busszal Görögországban? Mennyire megterhelő a gyereknek?
Úh... 30 óra az rengeteg, főleg egy ilyen kicsi gyereknek.
Mi Horváto-ba szoktunk járni, az is ugye 6-7 óra, de éppenhogy bírja, pedig autóval megyünk. Nem vinném el ilyen buszos útra szerencsétlent. Menjetek velahova máshova, majd ha nagyobb lesz, akkor vállaljatok be egy ilyen hosszú utat.
(30 órát busszal én se szívesen utaznék.)
3-4 éves gyereket biztos hogy nem vinnék busszal ilyen hosszú útra (max csak ha az életem múlna rajta), ez neki még kínzás.
Az elején még biztos érdekes lenne neki kb 2-3 óráig, aztán nyűgös, jönne a pisilni kell éhes vagyok stb aztán a hiszti... Á nem.
Ha nem engedhetitek meg magatoknak a repülőt akkor válasszatok más úticélt!
30órát felnőttként sem bírnék. meg gondolj bele, ha rájön a hiszti, az a többi utast is nagyon fogja zavarni
vagy repülő (last minute)
vagy kocsival ha mindenképp tengert akartok: horvát.
Rengeteg ez egy gyereknek,én felnőttként többször is mentem 25+ órás utakra (volt 40 órás is) ,egyszerűen elviselhetetlen . Ha csak olyan banális dolgokra gondolsz,hogy mosdóhasználat.. egy három éves gyerek nem fogja visszatartani ,még sokszor egy felnőttnek is nagyon nehéz ha kávézott előtte.
Ezen kívül,az ilyen utaknál számolni kell azzal is,hogy az érzekés utáni nap nem szól semmiről,vergődés . Lehet,hogy jóval olcsóbb,de szerintem értelme nem sok 1 hetes nyaralásból 3 napot végigvergődni .
Menjetek inkább belföldre, Itt a Balaton elérhető közelségben,azt is ugyanúgy fogja élvezni és nem kell hozzá 30 órát utazni. Jövőre pedig összegyűlik a repjegy ára :)
Van egy buszsofőr ismerősöm. Tavaly voltak görögbe, vitték az akkor 3,5 éves gyereket is. Azt mondta, hogy jól bírták.
Amúgy általában is az a véleménye, hogy a gyerekek jobban bírják, mint a felnőttek.
Mi egyébként bátrak leszünk, két kicsi gyerekkel egy 18 órás utra megyünk. Ébren ebből 6-7 órát leszünk, javarészt éjjel utazunk.
Én is félek attól, hogy nehéz lesz, legfeljebb többet ilyenre nem megyünk.
Viszek sok -sok játékot, amivel le lehet kötni. Több mesét, táblagépet, kártyát, foglalkoztató füzeteket, mesekönyvet, tologatható puzzlet-, jojót gyereklaptopot. Fogunk barkópzáni, szójátékozni, mindkét fiam szeretni ezeket. (4 és 6 évesek) Leginkább a wc-zéstől félek, ezért hordozható papírbilit is viszek.
Ezen a buszon, rajtnk kívül más gyerek is lesz, lesz még egy 4 és egy 5 éves fiú is. Biztos elvetemült ötlet, de annyira jó ajánlatot kaptunk, hogy hirtelen felidnulásból belevágtunk. Azóta már jár az agyam, hogy jó lesz-e így.
De hát úgy vagyok vele, hogy nappal idnulunk, nem engedem aludni előtte. Akkor eleve egy órát alszik a buszon, indulás után nem sokkal. Az első pihenőig, különösebb szórakoztatás nélkül talán ellesznek. Utána 4-től este 9-10-ig lesz kemény dió. Először- amig még világos lesz, vetem be a kártya, barkópa, tableteket, ez max 2 órát köti le őket. Később pedig számításaim szerint talán végig tudunk nézni egy 1,5 órás mesét. Viszek majd egy nagy kedvncet, amit az utáz előtt sokáig nem teszek be, hogy ott újra érdekes legyen. Ezen kívül gondolom lesznek pihenők, fogunk a buszon enni, inni amivel szintén megy az idő.
Az éjszaka is izgi lesz, hogy fel fognak -e ébredni, és ha igen, hogyan csitítjuk le őket hatásosan. Reggel nyolcra ígérték az érkezést, ha reggel 7-ig aludnának este 10-11-től, akkor már vállalható lenne. Visszafele talán jobb lesz, mert ott éjjel indulunk, nappal nem altatom őket, akkor nagyot fognak aludni.
Mindenesetre akárhogy is sikerül, bizti sok-sok türelem és szerencse kell, hogy normálisan minden összejöjjön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!