Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nekem egy gyerek is idegileg...

Nekem egy gyerek is idegileg megterhelő! Ti hogy vagytok ezzel?

Figyelt kérdés

2014. jún. 16. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
73%
Nekem nem. ???????
2014. jún. 16. 10:20
 2/13 anonim ***** válasza:
Párom már rágja a fülem a kistesó miatt, lelkes, és nagyon akarja. Én is több gyereket akartam, mikor rég beszéltünk róla. Most egy gyerekkel vagyok itthon, de néha azt érzem, hogy meg fogok őrülni kettővel. Türelmesebbnek gondoltam magam, de lehet, hogy nem vagyok az. :(
2014. jún. 16. 10:20
 3/13 anonim ***** válasza:
12%
Remélem nincs gyereked!
2014. jún. 16. 10:35
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 lanyom van, 4 eves es 1 eves. Nagyon megterhelo idegileg! Sajnos nem vagyok turelmes tipus de az elmult evekben sokat fejlodtem. Majd elmulik ez is es lesznek mas gondok! Kitartas mindenkinek.
2014. jún. 16. 11:14
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Amíg baba volt, addig igen, kikészültem, felőrlődtem. Pedig imádtam akkor is, és vele nem éreztettem, hogy sok nekem. De sokszor feküdtem le sírva, vagy vonultam el a fürdőbe kibőgni magam. Szerintem az én hibám volt, rosszul csináltam a dolgokat. Tökéletesre akartam mindent, tiszta lakást, főtt ételt, vidám gyereket, szerelmes férjet. Most már 4 éves, már sokkal könnyebb vele. Vannak idegőrlő napok, de már alig várom, hogy mehessek érte az oviba. Az biztos, hogy kistesó nem lesz, de életem legjobb döntése volt, hogy a kisfiamat bevállaltam.
2014. jún. 16. 11:38
 6/13 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ez gyerekfüggő. Egy nyugodt, magában is eljátszogató gyereknél sokkal megterhelőbb idegileg egy élénk, aktív csemete. Nekem is megterhelő volt. Mindig irigyeltem az olyan anyukákat akiknek a picije egész nap elvolt azzal, hogy a kezét nézegette :) Az enyém jóval "foglalkozósabb volt" :) De minél nagyobbak, annál könnyebb lesz. Kitartás!
2014. jún. 16. 12:00
 7/13 anonim ***** válasza:
31%
Néha nekem is. De próbálom legyőzni magam, tudatosan türelmesebbnek lenni, jobban megérteni a gyereket és magamat is. Ha türelmetlen vagy a gyerekkel, az nem az ő hibája, hanem a tiéd. A gyerek olyan, amilyennek nevelik, és ugye a szülője neveli... Változni pedig mindenki tud, persze akarni is kell.
2014. jún. 16. 12:09
 8/13 A kérdező kommentje:
És mikortól könnyebb a gyerekkel? Mikor elkezd beszélni? 2 és él évesen kb?
2014. jún. 16. 13:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Én tisztában vagyok a korlátaimmal, tudom, hogy 1 gyerek is bőven elég, néha ez az egy is sok, mikor éppen olyan szituáció van, ezt nem szégyen beismerni, aki azt mondja, hogy ő sosem érezte azt, hogy néha de szeretne kirohanni a világból, az hazudik. Viszont mivel tudom, hogy az én türelmemnek ez az egy bőven elég, így nem is fogok többet szülni.

Nálunk is az első hónapok nagyon nehezek voltak és megmondom őszintén, hogy másfél-2 éves korától volt sokkal, de sokkal könnyebb a fiammal. Aztán jött 3 évesen az a bizonyos dackorszak, abból szoktak lenni néha súrlódások, de nyilván azért az ember kitapasztalja idővel, hogy hogyan lehet kezelni az ilyen helyzeteket és azért most már sokkal, de sokkal jobb a helyzet.

De néha tényleg az embernek kedve volna kirohanni a világból.:)

2014. jún. 16. 13:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, még annyit hozzátennék, hogy ettől függetlenül szeretjük, imádjuk a gyerekünket, gyerekeinket, az életünket is odaadnánk érte, de nem szégyen bevallani, hogy néha vannak bizony nehéz pillanatok is.
2014. jún. 16. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!