Szerintetek vannak rosszindulato gvyerekek? Egeszen kicsikre gondolok,2 evesen lehet egy gyerek tudatosan rosszindulatu?
Egy két évesnél még ilyen tulajdonságok nem jelentkezhetnek,az csak sima gyerekkori tulajdonság,hogy ilyenkor bizony a gyerekek hisztisek,nyugtalanok.Sokszor tűnhet úgy,hogy szándékosan csinálják,pedig nem is,csak szegények még nagyon érzékenyek.
Viszont később,5-6 éves korban már jelentkezhet a rosszindulatúság,de akkor sem biztos,hogy ez végleges tulajdonságuk lesz.Ha mégis,akkor ez 9-10 éves korra fixálódik,szóval ha akkor rosszindulatú egy gyerek,akkor az is marad egész életében,meg mindenkit elfog nyomni szándékosan.
De ehhez,hogy ez kialakuljon,hatalmas csalódás is kell,meg rossz gyerekkor kell hozzá,szóval az első 4-5 évnek körülbelül veréssel,lelki terrorral kell ehhez eltelnie.Szóval egy teljesen nyugodt,kiegyensúlyozott környezetben,családban a gyerek nem lesz rosszindulatú.
Az embert a környezete alakítja olyanná,amilyen.Szerintem 60% a környezet az emberi tulajdonságoknak,meg a múlt,és a maradék 40% az a saját személyiség.De ez tényleg csak az én véleményem,én meg nem vagyok pszichológus.
Az enyém is ilyen kis "rosszindulatú" volt 2 évesen. Azért az idézőjel, mert ez azért nem olyan, mint a felnőtteknél. Most 4 éves, és már egyáltalán nem jellemző ez rá, legfeljebb a kishúgát szereti froclizni, de elviselhető mértékben, és ez szerintem a legtöbb testvérpárnál megfigyelhető.
Hogy én "neveltem-e ki" ezt belőle, vagy kinőtte volna magától is, nem tudom.
3. vagyok. Nekem is kb. az jutott eszembe, amit aztán az utáním író is ír, hogy ez inkább arról szól, hogy tetszik neki a reakció. Egy 2 évestől még hiába vársz el empátiát. Nagyon élvezi, hogy a kislányod visongat tőle, ezért provokálja ki, mert szerinte ez vicces. Abba nem gondol bele - 2 évesen még nagyon nem tart itt, hogy belegondolhasson -, hogy a másik most szenved tőle.
Az én fiam is, mint írtam, szerette kóstolgatni a többi gyereket. Volt, aki nem reagált rá semmit, azt utána békén hagyta, sőt, nem egyszer a legjobb barátok lettek, és volt olyan is, aki látványosan reagált, és ő ezt felettéb élvezte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!