Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem tudja lenyelni a...

Tényleg nem tudja lenyelni a gyógyszert vagy csak hiszti az egész?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6 éves lesz. Hála az égnek ritkán beteg, viszont olyankor a feje tetejére áll a ház. Általában vagy a hasa megy, vagy köhög. Gyógyszert viszont nem tudok beleimádkozni. Most 4 napja köhög folyamatosan. Adtam neki gyógyszert, icipici tabletta, de csak tartogatta a szájában a teával együtt. Mikor sokadik alkalommal már ingerülten szóltam rá hogy nyelje le, akkor lenyelte, de kb 5mp-n belül vissza kihányta. Ugyanez volt a szén tablettával is a múltkor, nem volt képes lenyelni. A vízben oldódó porokat sem issza meg, akkor se ha teába keverem (pl Smecta vagy Acc). A gyógynövényből készült teát szintén nem issza, mert számára "fura" az íze. Mit lehet még tenni?
2016. jún. 14. 10:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
szereti a kisfiad a banánt? én felnőttként alig bírok lenyelni tablettát, de egyszer még gyerekkoromban a nagymamám adta így a gyógyszert, egy falat banán összerág, az ugye ilyen jó sűrű, csúszós állagú, beleforgatom a gyógyszert és már lenn is van, torokfájás, köhögés esetén is jó, mert könnyen csúszik és a banán íze elveszi a gyógyszer ízét is, illetve hasmenés esetén is, mert a széntablettával együtt a banán is hasfogó, nálam tökéletesen bevált és remélem mire a kisfiam eléri a tablettás kort, addigra ő is megszereti a banánt :-)
2016. jún. 14. 16:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Én a tablettát pici darabokra törtem, és joghurtba tettem, kanállal adtam a szájába. Ha nem tudta, lenyelte.
2016. jún. 14. 17:45
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
A tablettát valószinüleg nem tudja lenyelni, de a stirup meg gyógytea'eset csak hiszti. Abból ne engedj, igenis igya meg, ha már a tablettát lenyelni nem tudja.
2016. jún. 14. 20:32
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én a választós módszert javasolnám, nálam bevált. Vagy szirup, vagy tabletta, vagy injekció. A tű gyorsan kiesett, a sziruptól gyakran hánytam, így én két három darabban nyeltem a tablettát. Az öcsémmel gyakran versenyeztünk melyikünk tudja nagyobb darabban lenyelni a gyógyszert.
2016. jún. 14. 20:46
 15/16 anonim ***** válasza:

3 gyerek, nekem a legnagyobb ilyen, ő 7 éves.

Tablettát abszolút nem nyeli le. (Az 5 évesem lenyeli!)

Szirupokkal még úgy ahogy elvan, de ha olyan oldódós gyógyszert kapunk, ami "darabkás" lesz, attól rosszul lesz a nagylányom.

Na hát mondjuk nem nagyon engedem a hisztit, mert válaszút elé állítom (szemét módon), vagy megeszi a darabkásat vagy mehetünk a kórházba és ott beadják neki tűvel. Szerencsétlen egyből lenyeli.

De amúgy ahogy nő, úgy veszem észre, tényleg hónapról hónapra, tudomásul veszi, hogy ezt kell, ha rossz ha nem rossz az íze, de ettől gyógyul meg.

Egyre ritkább a hiszti.

Épp most is beteg és darabkás gyógyszert kapott, de most nincs hiszti, csak minimális, de "fenyegetnem" még nem kellett a héten :D

Viszont én előre be vagyok rosálva, mert jön a parlagfű szezon és mivel már "nagylány", a doki tablettás gyógyszert írt fel neki. Tavaly még szirup volt.... szóvel ez még lesz egy harc :( :( de hátha még augusztusig változik az ügy :)

2016. jún. 15. 20:55
 16/16 A kérdező kommentje:
Ma adtak egy nagyon jó ötletet, adjak neki homeopátiás bogyót. Az pici is meg édes is, remélem mindemellé hatásos is lesz! Köszönöm a válaszokat!
2016. jún. 17. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!