Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Temetésre egy 4 éves kisfiú...

Temetésre egy 4 éves kisfiú milyen ruhába legyen?

Figyelt kérdés
2016. jún. 8. 11:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
61%
Nagy meleg esetén nyugodtan lehet rövid ujjú fehér ingben egy ekkora kisgyerek. Részvétem.
2016. jún. 8. 13:07
 12/21 anonim ***** válasza:
50%

Furák a válaszok. Most voltunk temetesen,apukám testvére halt meg, mindenki elhozta a gyerekét. 0-12 évig. Az én 2 éves lányom is jött. Pedig mise is volt.

De hogy a kérdésre is válaszoljak szerintem rövidujjú fehér inget és rövid kék vagy fekete nadrágot adnék rá. Ha templomban is lesz mise akkor azért egy hosszuujjut vigyél magaddal ott mindig jó hűvös van.

2016. jún. 8. 13:22
 13/21 anonim ***** válasza:
78%
Engem 7 évesen sem vittek el papám temetésére pedig nagyon szerettem, anyuék azt mondták, hogy nem gyereknek való. Így lassan 30 évesen én is így gondolom, 4 évest pláne nem vinnék.
2016. jún. 8. 15:34
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

12 es vagyok.

Nem akarok offolni, de miért nem lehet egy gyereket elvinni egy temetesre? Komolyan nem értem. Válaszolna nekem valaki aki ezt írta. Köszönöm.

Kérdező bocsi.

2016. jún. 8. 15:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ez családfüggő is, úgy értem, ki hogy viszonyul a halálhoz, az elmúláshoz. Engem felnőttként is megviselnek a temetések, de nem vagyunk egyformák. Mamám 2012-ben halt meg, nem vittem a gyerekeimet, de unokatesóm-aki egy háztartásban élt vele- sem engedte a gyerekét a szertartásra. A halotti toron ott volt a kislány, de magán a temetésen nem.
2016. jún. 8. 18:01
 16/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igaza van mindenkinek hosszú vívódás után döntöttem arról, hogy elviszem a gyereket.

Sajnos már 1hónaoja tudtuk hogy lesz temetés. Kisfiamnak sokat beszéltem róla, urnás temetés lesz remélem nem lesz neki olyan megrázó.

2016. jún. 8. 18:08
 17/21 anonim ***** válasza:
47%
Persze a te döntésed. Én nem vinném el az enyémet. Az én kislányom 4 éves. Mi is beszélgettünk már ezekről a dolgokról. Nagyon sokat kell erről beszélgetni egy ekkora gyerekkel. Ő a temetőt úgy fogadta el félelem nélkül, hogy azt mondjuk rá virágoskertben alszanak a nénik meg a bácsik. Sokáig félt ettől, mert ugye mégis csak földben vannak, meg fulladnak. Sajnos rossz álmai is voltak. Pedig mi nem temetésen voltunk, csak elmentünk a temető előtt. Nagyon gondold meg, mert én sem hittem,hogy szorong emiatt, mert az látszott,hogy meg békélt a válaszaimmal. De hidd el hogy ők még nem tudják ezt igazán feldolgozni. Most már rendben vagyunk de sokáig félt a gyerek ettől az egésztől. Ha nem igazán fontos, én nem vinném el az enyémet. Persze minden gyerek más, de én sem vinném el. Az urna meg még bonyolultabb dolog, mert hogy fér abba bele egy ember. neked egyszerű, de egy ilyen pici gyerek szét tudja ám kombinálni...
2016. jún. 8. 19:24
 18/21 anonim ***** válasza:
60%

Hogy miért nem lehet elvinni egy gyereket a temetésre? Mert nem érti, hogy mi van, mert nem bírja ki a szertartást, mert nem tud csendben maradni, mert vele kell foglalkozni, mert megrázhatja az, hogy látja, hogy mindenki sír, soroljam még?

Ha semmiképp nem tudnám kire bízni, elvinném, de csak ha minden kötél szakad. Amúgy szerintem 4 évesre bejárhatod a várost, hogy találj fekete gyászruhát, már ha találsz egyáltalán. Sima ünneplőbe vidd, ha meg nagyon meleg van, akkor meg rövidnadrág, póló. Úgyis félreviszik.

2016. jún. 8. 22:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy még fel sem tudja fogni, csak azt látja, hogy mindenki sír körülötte, ettől megijedhet. Vagy ha olyan temperamentumú, akkor nem bír megmaradni egy helyben, csendben, esetleg nekiáll kérdezősködni, hisztizni stb. hát ezért nem jó ötlet.
2016. jún. 9. 08:25
 20/21 marinet válasza:
szerintem még ő kis gyerek nem kel fekete holmi öltöztetni egy kis rifle nadrág és egy fehér póló meg teszi
2016. jún. 9. 12:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!