Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi az, amit mindig biztosan...

Mi az, amit mindig biztosan megeszik a gyermeked, ha épp nem kell a főztöd és "semmi" se jo? Vészeseti ötletek érdekelnének ami egészséges

Figyelt kérdés

A bölcsiben biztos látja a többieket ill finomabban főznek, mert ott joévő, nagyétvágyu.

A hétvégék nálunk nehezen telnek, pláne hogy most hosszabb mert ma sem megy még bölcsibe.

Gyümölcsleveket nem issza, enni csak banán megy, az sem mindig, nyerszöldseget, felvágottat, virslit stb nem eszik, szoval a reggelije tejital meg üres vajaskenyér mert nincs ötletem.

Főztömet szinte nem eszi, menüt hozatok néha de az sem csuszik mindig ill anyagilag megterhelő.

Kicsit tulzás, de itthon szinte fogy a gyermek..

A babatejpépeket imádja, csak azzal nem lakik jol, kb 1-2 ora mulva ujra éhes

2016. jún. 6. 07:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
közben még eszembe jutott: grízes tészta (sok-sok-soooook lekvárral), túrógombóc (vagy túróval töltött... csak mert egyszerűbb így, a bolti :)).
2016. jún. 6. 10:00
 12/22 anonim ***** válasza:
Nálunk a májkrém, paradicsomos spagettitészta, kenyér, sültkrumpli, és rántott husi, de abból csak az apró laposakat eszi meg. Nálunk a rendelt éttermi ételt sem hajlandó megenni, a főztömet sem, rokonokét sem. Ezeken az ételeken kívül még rizst eszik, néha paprikát, banánt és almát és tojásrántottát, de azt is csak úgy, ha nincs benne hagyma vagy sonka. Egy bébiételt sem eszik meg. Tejet,de legszívesebben vizet iszik. Teát max ünnepeken, a gyümileveleket nem szereti.
2016. jún. 6. 10:18
 13/22 anonim ***** válasza:
Ami mindig csúszik, barmi van, az a tészta. Sajttal, pörkölttel, paradicsomszósszal, bármivel. Imádja a kukoricát magában, vagy rizzsel köretnek, halrudacskával, husival. Paradicsomleves csigatésztával, betűtésztával nagy kedvenc. Húsleves sok tésztqval szintén. Ezek amik mindig bejönnek nálunk, de nem csak ezeket eszik persze.
2016. jún. 6. 14:46
 14/22 anonim ***** válasza:

Az enyémek a banánt bármikor, de ezeket a rakott rizses zöldséges ételeket és a bolognait, illetve a tésztákat is bármikor megeszik.

Tartok a fagyasztóban kockáákban gy-egy adagot pl. paprikás cukkinis rizses rakott zöldbab sertéshúsból, rakott padlizsán-paradicsom-cukkini marhából és lesütött padlizsán tejszínes padlizsános tésztához. Ezeket csak ki kell olvasztani, vagy pillanatok alatt kész és mindig benyomják. Ez a vésztartalék nálunk. Meg a cukkinifasírt szintén fagyasztva. Ha nincs mit kitalálni, paradicsomoskáposztához, vagy petrezselymes krumplihoz is jó és amikkel jó, azokkal meg is eszik, szeretik. Ha nem kell nekik az apja pörköltje, ezek a zöldséges kaják nálunk jó jokerek, na meg a tészták. Ja és a bundáskenyér.

2016. jún. 6. 20:37
 15/22 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez van, már majdnem 7 éves, de sajnos nem javul. Közösségben egész jól eszeget, itthon egy katasztrófa. Gyakorlatilag nem is igen éhes, így semmi motivációja enni. Amit próbálok, és sokszor bejön: főtt tészta sajttal és tejföllel, paradicsomos húsgombóc, bundás kenyér, palacsinta, tejbegríz, rántott cukkini. Kb ennyi. Néha a rántott hús, de az nem amit én csinálok, csak a kifőzdés :((
2016. jún. 7. 11:17
 16/22 anonim válasza:

Amit bármikor megeszik:

füstli megsütve, rántotta, tészta, Korpovit keksz, aszalt gyümölcsök (bármilyen), tönkölybúza perec vagy ropi, natúr joghurt, banán, felkockázott avokádó csak úgy simán, kölesgolyó, turmix (1 banán+vmilyen más gyümölcsből egy kevés, hozzá rizstej), időnként alma. Ezek a favoritok, főtt kajákkal kicsit mis is gondban vagyunk, de próbálom úgy csinálni, hogy amikor "nassol", az is egészséges legyen.

Szerintem ne parázd túl azt, ha nem eszik túl sok főtt kaját, ez változni fog majd, és rosszabb, ha erőlteted. A nyers ételek éppolyan egészségesek, és változatossá teheted azokat is.

Ha szereti a pépeket, próbálkozz meg a kásákkal, el tudsz érni nagyon hasonló ízt, lehet zabpehelyből, kölesből, szinte mindenféle gabonából, és talán laktatóbbak, tovább tartanak benne, mint egy sima tejpép. Ízesítheted mézzel, gyümikkel.

S ha a kenyeret megeszi, akkor a vajon kívül még sokféle kence szóba jöhet, amit otthon készítesz, így változatosabb. Próbálj ki 1-2 számodra különlegesebbnek tűnő dolgot is, mert hiheteglen, hogy miket meg tudnak szeretni:) Így jött nálunk az avokádó, bár azt én is imádom.

2016. jún. 8. 12:57
 17/22 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, sokat jegyzeteltem, jo ötletek és kucsit elkeserítő hogy de jo más gyerekek mennyi minden félét megesznek.

Majd készítgetek ilyeneket, addig is pár kérdés:

(8)sajtgolyot hogyan csinálod?

(9)a rántottát olajban csinálod vagy hogyan?(és még aki szintén írta)

A konzervek egészségesek? Paradicsomszószra gondolok ill halkonzervekre tojásos halkrém miatt(májkrémet tuti nem enné)

Amugy nem erőltetek soha semmit, nincs ahhoz türelmem. Ha feláll, meg szorakozik, én azonnal viszem és mosom el, lehet menni játszani.

Ma a sírba vitt. Mohón eszik, de pl csak a hust hussal, hiába marketingelek a körettel, zöldséggel vagy savanyusággal vagy legalább vizet igyon mellé, egy idő mulva ugye nem tudja enni, köpi ki..

A joghurt mellől elszaladgál..

Gyümölcs banán napi szinten, egyéb semmi.almát megrágja, és az is a padlon landol, eper, barack sem hatja meg.

De éhes. Hűtőzik, kukázik, de a butorbol is eszi a szivacsot!

Ma sima tej lett a vége és lehet aludni :( sírni tudnék.

De szóval jegyzet kész, ami ugy gondolom hogy csuszni fog, azokkal kezdek és készítem az idegeim ha mégse kell hogy számoljak ezzel is és ne készüljek ki.

2016. jún. 8. 20:45
 18/22 A kérdező kommentje:

És próbálkozom majd üvegesekkel is főleg gyümölcspótlás miatt.

Tisztára mintha ujra a hozzátáplálási korszakban lennénk :(

2016. jún. 8. 20:46
 19/22 anonim válasza:

Szia!

A rántotta alá tulajdonképp nem is kéne olaj, csak hogy ne tapadjon le a serpenyőre, úgyhogy csak egy nagyon kicsit teszek, kb. teáskanálnyit. Tojás felver, pici só, lötty a serpenyőre, kb. 5 perc az egész. Amúgy a tojást még ham and eggs-ként is szereti,.bacont lepirítok, mehet rá a tojás, finom ízt ad neki a szalonna:)

Szerintem próbáld még ki a tésztákat is, még nem láttam gyereket, aki azt ne enné, itt is sokan írták. Persze mindennap nem a legegészségesebb, de legalább tudnál mivel ariálni...

Utolsó voltam:)

2016. jún. 9. 12:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Ha szereti a husit probalkozz daralt husival, hatha megeszi :)
2016. jún. 10. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!