Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha más az anyanyelvetek a...

Ha más az anyanyelvetek a pároddal, milyen nyelven beszéltek a gyerekhez?

Figyelt kérdés
2016. jún. 4. 12:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Na ehhez mit lehet mondani?

Van egy ugandai barátom(volt kollégám) akinek az anyja kumamul, az apja atesszo nyelven beszélt.Egymással szuahéli nyelven komunikáltak.A gyerek az elemiben szuahéli nyelven tanult.A gimben angol volt a tanítási nyelv.Gimi után Odesszába ment közgazdásznak tanulni nyilván oroszul.Ott ismerkedett meg egy magyar lánnyal aki német orosz szakosként volt kint nyelvgyakorlaton.

Itt élnek magyarországon és a srác angol nyelviskolát vezet.Ez a srác egyik nyelvet sem tudja anyanyelvi szinten.Egyik alkalomkor megkértem segítsen angolból fordítani magyarra műszaki szöveget amerikaiaktól.Hát semmire nem mentem vele mert nem tudta a magyar (és az angol)müszaki nyelvet.Van egy gyönyörű lányuk (20 év körüli) aki tökéletesen beszél magyarul.De hogy hogy beszéltek a gyerekkel kicsi korában azt nem tudom.Talán nagynehezen eldöntötték, hogy mit tanítsanak meg a gyerekükke? A kumamot az atesszot, a szuahélit, az angolt, az oroszt vagy a németet - a magyaron kívül?

2016. jún. 7. 21:37
 12/13 Celtix ***** válasza:
100%

"Egyik alkalomkor megkértem segítsen angolból fordítani magyarra műszaki szöveget amerikaiaktól.Hát semmire nem mentem vele mert nem tudta a magyar (és az angol)müszaki nyelvet."

Nyilvan. Anyanyelvem a magyar, de pl. egy agronomusoknak szolo konyvet nemigen tudnek ertelemzni, hiaba van magyarul irva. Vagy hiaba beszelek mondjuk tokeletesen franciaul es angolul, valoszinuleg egy hidepitesrol szolo konyvet nem tudnek leforditani, mert egyik nyelven sem ismerem ezeket a szavakat/kifejezeseket.

Az, hogy egy szakmai szoveget ki tud leforditani, abszolut nem fugg az anyanyelvtol.

2016. jún. 10. 12:55
 13/13 anonim válasza:
Ha mindket szulo kizarolag a sajat anyanyelven beszel a babahoz szuletestol kezdve, es egyikuk se keveri bele a masik szulo nyelvet, akkor a gyerek nem keveri a nyelveket. Az en ket felnott gyerekem harom nyelven beszel anyanyelvi szinten (az enyemen, a ferjemen es az orszagen, ahol elunk), de ez nagyon kovetkezetes neveles kovetkezmenye. Kb. hateves korig mindig a sajat anyanyelvunkon beszeljunk a gyerekhez, igy sosem fogja keverni. Kesobb sem! Viszont egy ido utan elvalik, hogy melyik nyelven lesz a "legperfektebb", altalaban az iskolaban hasznalt nyelv fog vezetni.
2016. jún. 11. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!