Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Ti férjeteknek sincs türelme...

A Ti férjeteknek sincs türelme a gyerekhez?

Figyelt kérdés
Hogy viszonyultok ehhez? Abszolút nincs türelme hozzá és szinte minden idegesíti, ugyanakkor nagyon szeretik egymást. Időnként játszanak, de a legtöbb esetben a férjem türelmetlen Vele és lapasszolj, vagy szól, hogy hagyja, mert most nem ér rá. Engem ez annyira elszomorít. Lassan 3 éves lesz. Sokszor ingerülten is szól rá vmiért. Hogy viselitek ezt. Nem használt az se, hogy beszéltem már Vele erről.

2014. jan. 20. 09:18
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
70%
Nálunk ugyanez a helyzet, "hagyj most nem érek rá" "majd később játszunk" stb... próbáltam szép szóval próbáltam erőteljesebben de semmi haszna :( Engem is nagyon elszomorít, amint hazaér, rohannak a gyerekek, ő meg rögtön hárít!
2014. jan. 20. 09:21
 2/14 anonim ***** válasza:
70%
Első vagyok,még annyit hozzáfűznék,hogy az első gyereknél ilyen probléma nem volt, csak miután megszületett a kicsi.
2014. jan. 20. 09:21
 3/14 anonim ***** válasza:
67%
Bár szégyellem de nálunk én vagyok a türelmetlen,és az ingerültebb,játszani se megy mindig lassan 3 éves fiunkkal,baba korában nem volt gond,de így 1,5 éves korától sokszor nem tudom mit kezdjek vele,visszagondolva kisöcsémnél(aki 18 évvel fiatalabb)is ez volt 1.5-3 éves kora között nem találtuk meg annyira a hangot mint előtte és utána.Párom egy mintaapa birkatürelemmel akár egésznap eljátszanak csak ketten,szinte sosem idegesíti fel semmi,megeteti,felöltözteti,elviszi ide-oda gond nélkül,bár a héten előfordult fiunk teljesen kifordult magából alig aludt.Nem tudom mi a baj velem,nagyon igyekszem,annyi minden miatt stresszelek mostanában lehet ez a baj,nem lehet a párodnak is van valami gondja,mozduljatok esetleg ki ketten beszélgessetek.
2014. jan. 20. 09:25
 4/14 anonim ***** válasza:
50%
Nem, nálunk a férjem mintaapa, én vagyok sokszor az idegbeteg sárkány :((
2014. jan. 20. 09:28
 5/14 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk is hasonló a helyzet.

Én minden ilyen szituáció után elmondom a férjemnek (4 szem között) hogy mit sérelmeztem és hogy szerintem hogy kellett volna viselkednie adott helyzetben, és azt is, hogy miért. Tehát nem kioktatom, hanem ráébresztem pl mit érezhet az egy szem csöpp lánya, stb. Lényegében őt is nevelem :)

És én azt látom, hogy használ! Ahonnan indultunk, onnan hatalmas utat tettünk meg, de azért van még mit fejlődni :)

2014. jan. 20. 09:52
 6/14 anonim ***** válasza:
Otthoni játékban a férjem sokkal türelmesebb, nekem hamar elegem lesz a szerepjátékokból. Viszont jól beosztjuk, mert mesét olvasni én szeretek jobban, és ha programra kell elvinni, vagy kivinni a játszóra az is nekem megy könnyebben. Találjatok olyan időtöltést a gyereknek és apának, amit mindkettő szeret, és ott tudnak kapcsolódni egymáshoz. Nem baj, ha a földön ülve autót tologatni nincs türelme, mert lehet hogy szívesen kiviszi focizni pl.
2014. jan. 20. 11:04
 7/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet. A férjem hazajön munkából a gyerek örömmel fogadja. A kisfiam hívja játszani, de az apuka rögtön enni akar és velem beszélgetni. Imádják egymást, de szerintem ez az a kor (a kisfiam 3 éves múlt) amit az apák nehezen viselnek. A kisfiam akaratos, ha valami nem úgy van ahogy szeretné akkor rögtön kiakad. A férjem meg veszekszik rá és ideges lesz. Ha leülnek játszani max. 10 perc után veszekedés van. Szerintem az apák is szeretnék, ha velük tudnánk foglalkozni, mikor munkából megjönnek. Imádom a férjemet, de be kell látni, hogy a gyerek születésétől fogva csak a 2. helyen áll, amit ő is érez. Szerintem ezt egy kicsit nehezen viselik.
2014. jan. 20. 11:12
 8/14 anonim ***** válasza:

nálunk ő a türelmesebb. és el is kényezteti a lányait rendesen! még babázni is képes velük. szerencsém van,mert jobb apa,mint amire számítottam.

beszélj még egyszer a férjeddel-de úgy hogy ne vegye támadásnak. mondd el,hogy rosszul esik ez neked,stb

2014. jan. 20. 11:20
 9/14 anonim ***** válasza:
73%
Szintén ismerős helyzet nálunk is.... 1 és 2,5 éves lányaink vannak, főként a nagyobb nagyon kis érzékeny , s egy-egy olyan eset után mikor apa türelmetlen vele, képes napokig elfordulni tőle... ezerszer átbeszéltük már ezt, talán van is kicsi változás... az , pedig mikor ok nélkkül ingerülten szól hozzájuk, engem hihetetlenül felmérgesít, olyankor igazi anyatigris vagyok, és nagyon dühít! Leginkább a munka miatt van az, hogy ingerült-türelmetlen, de szerintem ez nem magyarázat arra, hogy a saját gyermekével viselkedik így! - a másik amin kiakadok, mikor képes a 2,5 éves lányával "vitatkozni" , és megsértődni egy gyerkere mikor valamit nem úgy csinál ahogyan ő szeretné...ez álltalában akkor van, mikor ő épp úgy gondolja, hogy játszik vele, de egy korábbi elutasítás, ingerült rászólás miatt a kislány nem akar vele játszani... nem érti, hogy nem úgy működik ez, hogy amikor ő 5 percig apuka akar lenni, akkor a gyerek ugrik...
2014. jan. 20. 11:23
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is ilyen volt. Mivel nem értette a gyereket, ezért türelmetlen volt, sokszor lepasszolta, pedig igazán nem toltam rá a gyereket. Csak napi fél-egy óra szabadidőt kértem, amíg letusolok és rendberakom magam. És persze megkaptam a "munka miatt ideges vagyok", "elfáradtam a munkában", ""pihennem kell mert én holnap dolgozom" válaszokat. Nagyon rosszul esett. De mindez csak múlt idő.

A hatalmas változást azt hozta meg, mikor én visszamentem dolgozni elég hamar, és onnantól kezdve anyám és a férjem felváltva vigyáztak a babára. A férjem 1 héten belül beismerte, hogy dolgozni ezerszer könnyebb, mint babázni. Onnantól kezdbe egyrészt nem panaszkodik annyit (most nyilván persze panaszkodik ha baja van, itt a hárításos kifogásokra gondolok) és szó szerint rengeteget segít. Profin pelenkáz, altat, etet, néha már hamarabb pattan mint én! Azt mondta eddig nem tudta miről is szól a babázás, most már átlátja és így ő is hasznosan tud segíteni. Amikor anyuka átadja kicsit, hogy "csak játsz vele egy fél órát", az nem hatásos, azzal ő nem veszi ki a részét a feladatokból és nem is érezte magát hasznosnak.

Azóta mindenkinek ezt tanácsolom, próbáljatok szerepet cserélni kicsit és máris változnak a nézőpontok.

sok sikert!

2014. jan. 20. 11:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!