Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mint kisgyerekes anyák, ti...

Mint kisgyerekes anyák, ti nem rohannátok azonnal a gyerekhez?

Figyelt kérdés

Kicsit hosszú a történet, de a lényeg az, hogy a párom nővére rengeteget fogyott és onnantól kezdve semmi és senki nem érdekelte csak a bulizás. Be is pasizott a házassága alatt, de még mindig nem váltak el, viszont már külön élnek. Először az anyjához költözött a 3 éves kislányával, de maradjunk annyiban, hogy náluk fennállt a két dudás egy csárdában esete és elment albérletbe. A volt (illetve hivatalosan jelenlegi) férje szerzett neki munkát, vett neki autót, hogy tudjon a gyerekkel közlekedni.

A kislány áprilisban lesz 4 éves, de már sok mindenen ment keresztül. Általában a nagyanyjával van, mert sem az anyja sem az apja nem törődik vele érdemben, csak kívülre mutatják, hogy milyen jó szülők. Mondjuk az apja valamivel többet foglalkozik vele, de ő is szégyellheti magát szerintem, amikor lemondja a hétvégét, mert az új barátnőjével akar lenni a kislánya meg alig várja, hogy láthassa.:S

Viszont nálam tegnap este telt be az a bizonyos pohár, amikor is a kislány megint nagyanyjánál aludt (aki szintén megéri a pénzét, de legalább ellátja a gyereket rendesen), mert az anyja éppen a pasijával ki tudja hol volt... Éjfél után arra keltek, hogy 40 fokos láza van, úgyhogy gyorsan engedtek neki vizet és a nagyanyja hívta az anyját, aki suttogva mondta, hogy most nem tud beszélni.:O A nagyanyja persze lecsapta a telefont, (meg is tudom érteni) de utána hangosan a kislány előtt kezdte el szidni ő is az anyját. Mondjuk ezt sem tartom túl jónak! De hogy az anyja ezek után nyugodtan tudott aludni hát nem hiszem el! Ki kellett hívni az ügyeletet is és azt mondta a doki, hogy perforált a dobhártyája, de ő sem volt túl kedves, úgyhogy nem lehetett többet kihúzni belőle. Ez nagyon rossz dolog? Én annyira aggódok ezért az ártatlan kislányért, remélem nem lesz komolyabb baja!:(((

Szóval azt szeretném kérdezni tőletek, mivel nekem még nincs gyerekem, hogy én fújom fel ezt és nem kell rögtön rohanni a gyerekhez, ha lázas, vagy az anyja a hülye? Mondjuk én nem tudom elképzelni, hogy legalább ne érdeklődjek percenként a hogylét felől!:( Biztos én vagyok a hülye, de én halálra izgulom magam ezért a szegény kislányért és már a sírás kerülget, hogy ilyen szívtelen az anyja ő meg hiába várja.:(

2013. febr. 22. 05:15
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

En egy 2 eves Kisfiu Anyukaja vagyok. Igazat adok neked.

Nem tudom mi a perforalt dobhartya de a perfolalt vakbelbol kiindulva nem valoszinu hogy kellemes dolog. Gondolom minden ami elzarodik vagy eppen levalni keszul es gyulladast okoz a szervezetben, pokolian fajdalmas.

En hiszem azt, hogy mindenki megkapja a tette szerint.

Nagyon sajnalom a Kislanyt. Az anyja nem tudja milyen szerencses! Nagyi befoghatta volna - nekem elvaltak a szuleim es emlekszem arra az erzesre mikor Apam szidta Anyamat....

Nagyon nehez ez! Szemet dolog de azt jutott az eszembe lehet a szart bele kellene fagyasztani a nobe, hogy elveszik a gyermeket amennyiben elhanyagolja.

2013. febr. 22. 05:36
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 3 éves a lányom! Teljesen igazad van! Nagyon sajnálom a kislányt! A szülőnek a gyereke mellett a helye. Nem is értem, hogy nem telefonált vagy érte ment volna, a 40 fokos láz nem játék!

A perforált dobhártyáról én sem hallottam! Volt a kislány fül-orr gégésznél?

[link]

2013. febr. 22. 06:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom a kislányt, és komoly baj a betegsége is, meg a családi helyzete is!

A perforált dobhártya nehezen fog gyógyulni, hajlamos lesz ezután a fülgyulladásra, esetleg szövődményként halláscsökkenés is bekövetkezhet.

A családi helyzete még súlyosabb következményekkel járhat. Anyára, szerető gondoskodásra lenne szüksége, törődésre, figyelemre. Úgy látom, az anya nem nagyon kötődik a gyermekéhez, szeretetről meg ne is beszéljünk.

Sajnos a bátyám is elvált, amikor a kislányuk 3 éves volt. A bíróság az anyának ítélte a gyereket, a testvéremmel állandó harcban álltak. Nos a volt sógornőm lelépett külföldre dolgozni, hapsizott, bulizott, a gyereket a nagyanyja nevelte, ahogy tudta. A testvérem többször fordult a bírósághoz, harcolt a gyerekért, de nem ítélték neki. A szemünk láttára ment tönkre a gyerek. Magatartászavaros volt, nevelési tanácsadóba hordták, most 17 éves, és túl van egy anorexián, pszichiátriai kezelésen! Ez elég ijesztő sajnos!

Reméljük ennek a kislánynak nem ilyen sorsa lesz!

Az anyját senki nem tudja pótolni, de ha tudsz valamilyen részt vállalni az életében, próbálj meg törődni, foglalkozni vele, szeretni, gondoskodni róla. Esetleg ha a párod is benne van, néha hívjátok meg magatokhoz, akár hétvégekre is, szervezzetek neki programot, vagy csak egy egyszerűen legyen veletek, hogy érezze, ő is fontos valakinek. Hiszen a párodnak rokona, legyetek ti egy kicsit a pótszülei, ha megtehetitek.

Az a kislány rengeteget fog még sérülni!!!!!

2013. febr. 22. 07:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van,és megértem,hogy rosszul érint téged.Én ha csak a tévébe látok valami ilyesmit vagy beteg gyereket már attól is nagyon kivagyok,ez a történet is eléggé felkavart.Nekem 3 éves iker lányaim vannak,és már most azon rágódok egész nap,hogy mi lesz szeptembertől ha oviba mennek,hogy nem leszek ott velük minden percen,nem fogom látni,hogy mi történik velük.Szegény kislány,úgy sajnálom...Én is azt mondom,hogy ha tudtok foglalkozzatok vele,hogy legalább tőletek kapjon szeretetet.
2013. febr. 22. 09:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát durva az anya :(

Nekem is van hasonló storym: hugi 17 évesen autóbalesetet szenvedett, szerencsére nem volt olyan súlyos, "csak" zúzódások, kartörés és agyrázkódás, de megfigyelésre kórházba vitték. Én egyből rohantam be hozzá, míg anyám csak másnap reggel ment be. Pedig ráért, éppen szabin volt, de takarított otthon. Csak néztem, basszus - pedig jó a viszonyuk, nem is értem, én kapát-kaszát eldobnék, és rohannék be.

De amúgy a nagymama ne szidja a gyerek anyját a gyerek előtt, biztos mérges, meg is értem, de ezzel árt a gyereknek.

2013. febr. 22. 12:32
 6/9 anonim ***** válasza:

Szia!Sajnálom a kislányt!Teljesen igazad van.

Én nem is értem hogy minek kellett nekik gyerek ha még meg sem értek rá.Erről a perforált betegségről én sem hallottam még.De a google biztos ad ki valamit ezzel kapcsolatban.Lehet szívtelenül hangzik,de én elvenném az anyjától.Nem hagynám rá a gyereket.Így nem lehet gyereket nevelni.

2013. febr. 22. 12:42
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, sajnos sokszor én sem találok szavakat az anya viselkedésére.:( Amikor megismertem őket a kislány fél éves volt, rajongva szerették, öröm volt rájuk nézni. Ez így is volt, amíg az anya le nem fogyott. Onnantól kezdve, mint akit kicseréltek, eltűnt az a szerető, gondoskodó anya, aki imádta a családját, helyette lett egy elkényeztetett kamasz szintjén álló "nő", aki hagyta, hogy a férje csináljon otthon mindent miután hazaért a munkából, mert ő éppen a körmét lakkozta... A gyerek pisis nadrágja napokig állt a vízben, mert nem volt képes kimosni. Volt, hogy a gyereknek már nem volt mit felvennie, mert neki fontosabb volt, hogy új ruhája legyen, mint hogy a gyereknek legyen egy tiszta. Iszonyú mérges vagyok rá és teljesen értetlenül állunk a párommal, hogy hogy tud valaki így megváltozni.:(

Sajnos nem tehetjük meg, hogy velünk legyen a kislány, pedig nagyon szívesen hívnám akár napokra is hozzánk, de éppen mi is külön költöztünk, mert pénzt gyűjtünk, hogy külföldre tudjunk menni dolgozni, mert mi is szeretnénk gyerekeket, de ennél jobb jövőt szánunk nekik.:( Most a párom ott lakik az anyjával, azért is tudok erről az esetről, de vele is csak állandóan megy a balhé, engem is szid, bár ez kevésbé érdekel. Nem lehet megmagyarázni neki, hogy ne szidja a gyerek anyját, mert akármilyen is, akkor is az anyja és majd kibújik mindig a bőréből, hogy vele lehessen.:(

Ha megtehetnénk én azt mondanám, hogy vigyük magunkkal külföldre is, de ugye ezt nem tehetjük meg.:( Viszont már most is nagyon sok gond van a kislánnyal, bár nem csodálkozok rajta. A nagyanyja is csak szeretgeti, de nevelést nem kap, ahol valahol érthető, hiszen nem ő az anyja, nem az ő dolga lenne, na de ha már így alakult legalább megpróbálhatná. A gyerek folyton hisztizik, ha valami nem úgy történik, ahogy ő akarja, vagy ha olyanja van, akkor rugdosódik, csipked, nyalogat. Pedig nem egy buta gyerek, mert mikor mi egyszer elvittük játszótérre, elszaladt előlünk és mikor elkaptam elmagyaráztam neki, hogy ilyet miért nem szabad csinálni és jéééé megértette, nem szaladt el többet.:) Igaz könnyebb mindent ráhagyni.:(

Bűntudatom is van mindig, hogy ha itt maradnánk és megint összeköltöznénk inkább, akkor vele is tudnánk foglalkozni, de ez így nem megy.:( A párom is próbálja nem túl közel engedni magához, mert tudja, hogy ő is el fog menni és nem akarja, hogy a kislány még jobban sérüljön, amiért egy újabb szeretett ember eltűnik az életéből. Nagyon nehéz ez így és a tehetetlenség a legrosszabb, hogy nekem nem is rokonom így pláne nincs jogom beleszólni.:( Nem ezt érdemli, de úgy látszik az élet nem igazságos.

Végül reggel csak elment érte az anyja és bevitte a fül- orr gégészetre. Azóta nem tudok róluk, de remélem nem lesz komolyabb baj. Szegény kihányta a gyulladáscsökkentőt is.:(

2013. febr. 22. 13:25
 8/9 A kérdező kommentje:
Most kaptam a hírt: be volt ugyan gyulladva a füle, de nem perforált a dobhártyája hála az égnek!:) Kapott egy másik fajta antibiotikumot, de nem bírták beletuszkolni. Az anyja pedig most a páromra akarja bízni a gyereket, hogy elmenjen gyógyszertárba. Mondta a párom, hogy elmegy ő, de erre azt mondja, hogy de neki még más dolga is van... hát az eszem megáll. A kislánynak pedig megint 40 fokos láza van, de azt mondja úgyis alszik.:S Mindjárt felrobbanok! Legszívesebben felképelném, hogy térjen már észhez!:@
2013. febr. 22. 13:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem fog sajnoS> Az ilyen akkor ter eszhez ha valami nagyon komoly sokk eri. Megegyszer irom: nem tudja milyen szerencses, hogy van egy szep egeszseges kislanya.
2013. febr. 24. 05:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!