Óvodáskorú gyereketekkel hogyan telnek az esték? Mikor alszik el?
Még csak pici babám van, de a férjem este 7 óra körül ér csak haza a munkából, ezért úgy szoktattuk, hogy fürdés 22-23 óra között van, utána alszik. Reggel úgyis ráér kialudnia magát. Sokan fürdetik, etetik este 18-19 óra körül a gyereket, de akkor nálunk nem is látja ébren az apukája.
De mi lesz, ha ovis lesz a kisfiúnk? Akkor hétközben alig találkoznak? Mennyi alvásra van szüksége egy ovis gyereknek? Nálatok hogyan telnek az esték (időpontokkal)?
Egy pici babát is a rendszerhez kell szoktatni már,neki is úgy kell kialakítani a napirendet,hogy 8-kor vagy fél9-kor már ágy...
Enyém ovis,reggel 6-kor kelti párom,együtt jövünk haza 5-re kb,8kor max fürdés, fél9-kor ágy,9-re alszik.
Én mikor még az apjával éltem a gyerekkel,este 6-ig dolgoztam,7-re hazaértem,fél8-kor gyors vacsi, háromnegyedkor fürdetés,8-kor ágy.Nem láttam sokat,de ez van.Én kiskorától is inkább keltem vele 5-6-kor,mint hogy este 10-12-ig szórakoztassam.Az apja meg egy lusta disznó volt,felkelt,gép,elment dolgozni,hazajött,gép,kaja,és gép amig le nem feküdt. Ha a gyerek odament,betette ölébe fél percre és ennyi. Hogy most mennyit törődik vele,mikor pár hetente ott van 1,5-2 napot,nem tudom...Inkább nem is idegesitem magam ezen,párom minden nap viszi oviba,du eljön elém a buszhoz (távolsági ahol letesz a városban munka után),elmehgyünk a lányért,bevásárolunk,hazaérünk. Én főzök,mosok,párom takarít,rendet tesz,mosogat. Ha csak takarítás,mosogatás van,párom csinálja én a gyerekkel vagyok. Este párom mesél neki,segít a fürdésben is ,mert várandós vagyok,nem emelgetem annyira a gyereket már.
De nálunk is volt már,hogy hármas fokozat miatt benn kellett maradnia páromnak este 8-ig. Ilyenkor nem látta a gyereket,ennyi.De ha éjjelre vissza kéne mennie majd télen,vagy benn maradnia többször,akkor emiatt nem lenne ébren a lányom tovább.
Ovi előtt és ovi elején(mivel mindig beteg volt és nem járt kb fél évig swemmit) ő nem aludt már itthon délben,úgy már 8-kor aludt,amióta az oviban kell neki,9-kor alszik el csak.
5 éves a lányom. Fél 8 körül fürdik, utána olvasunk, aztán fél 9 körül alszik. Reggel 7-kor kel. Ő ebéd után nem alszik. Kevesebb az alvásigénye az átlagnál.
Amikor az apjánál van, átlag heti 2 délután, akkor 8-rá hozza haza. Olyankor gyors zuhany van, és rövidebb mese, hogy kialudja azért magát.
3 éves fiamat 7kor visszük fürdetni és 8kor legkésőbb alszik, ő ovis már. Mióta ovis azóta sokkal jobban lefárad és már fél7kor menne aludni, úgy, hogy délután is alszik az oviban.
Gonosz leszek, de akár ovis, akár nem egy gyerek, 11kor fürdetni és utána altatni elég durva nekem... Egy pici gyerek 11kor még ébren van??? Lehet hogy én vagyok régimódi, de szerintem egy pici gyereknek 8kor már ágyban a helye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!