Támogatod a szegényebb sorsú-nehezebben élő kismama társaidat?
hogyan,mivel? milyen módon?
volt egy zsák ruhám,most vitték el,olyan jó érzés volt odaadni valakinek..-
szivesen segitenék,de csak közvetlenül-családnak.ti hogyan szoktátok?
Terhességemből maradt drága dolgokat (magnosolv, fraxiparine, vastabletta, vitamin) mind a védőnőnek ajándékoztam, hogy adja oda más kismamáknak. Bár ők nem igazán nehéz sorsúak (12.ker.), de legalább segítettem vele másoknak.
A terhesruháimat és a baba kinőtt ruháit időnként kiválogatjuk és odaadjuk a Vöröskeresztnek vagy a Máltaiaknak. De ezt a saját ruháink esetében is évente megtettük eddig is. (Csak egy gyermekünk lesz, így nem kell eltenni semmit, barátnőimnek meg nem kell, vagy nincs gyerekük.)
Mivel ebben a kerületben élünk, személyesen nem tudok senkinek sem segíteni, ezért választom a segélyszervezeteket.
Én is mindig elajándékozom a kinőtt ruháimat, a baba kinőtt pelusát, játékait, légzésfigyelőt és adamo hintát adtam egy tényleg nagyon szegény sorsú családnak.
Ezen felül, bár ez nem anyagi, és nem is tudom segítségnek számít-e de tartok baba és gyermek elsősegélynyújtó és babamasszázs tanfolyamokat ingyen a rászorulóknak- Én ennyivel tudok segíteni.
Én is támogattam korábban, volt hogy hirdetésre válaszolva küldtem egy kismamának babaholmikat postán, volt hogy utaltam kisebb összeget stb...
A kinőtt gyerekruhák és cipők, játékok közül is nagyon sokat felajánlottam ingyen rászorulóknak, csak sajnos ezzel nagyon póruljártam mert a jelentkezők 80%-a el sem jött érte, én meg csomagoltam, válogattam , tároltam stb. őket, nekem sok idő és energia volt, és még arra se méltattak hogy legalább szóljanak hogy nem jönnek...ez jó tanulópénz volt, mert az ember persze nem a háláért csinálja de legalább látnám hogy van valami értelme. A cipősdoboz akcióban is adtam le egy csomagot egyik évben, de az is olyan fura volt nekem, egy játszóházban kellett leadni, bevittem és annyit se mondtak hogy bikkmakk, elvették és én meg azt se tudom, kihez kerül, egyáltalán tényleg rászorulókhoz vagy hazaviszik a dolgozók...szóval én ezzel befejeztem a jótékonykodást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!