Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kötelező a két éves statusz...

Kötelező a két éves statusz védőnőnél és orvosnál?

Figyelt kérdés

Ő szokta lemérni a gyereket hogy orvosnak ne kelljen és megnézi pár képességét.

Már masodik alkalommal se jutok el hozzá mert dolgozom is meg minden van mindig.

Felhivni se tudom mert jelenleg tiltja a szolgaltato a kimenoket mástol meg nem kérek telot..

De igazábol az eddigi összes státuszon szinte csak pecsételnek. Semmi olysn vizsgálatot nem végeznek el ami a neten van hogy elvileg statuszon mi zajlik.soha nem nézték a szemét igaz hogy hogy nem párhuzamos a szem állása de beirják annak igy én kenyszerulok külön szemészhez vinni a javaslatuk ellenére. Reflexeket sem néznek sőt max suly meg hossz es beixelnek mindent holott a szemén felül rengeteg problema van a gyerekkel amit elbagatellizálnak és én megyek utána magamtol.

Szoval a vedőnői statusz kimarad es en nem akarom hallgatni a dokitol a szamonkerest szoval hozzá se vinném el, max ha beteg.

annyit tudok 2 eves oltas nincs.vége a sorozatnak.asszem csak iskolában lesz már.

Statuszon meg nem jelenésért elmarasztalhato a szülő?

2016. máj. 12. 21:57
 1/10 anonim ***** válasza:
48%

óvoda kérni fogja a kiskönyvet, ha nincsenek meg a státuszok akkor ugyan felveszik, de nem viheted addig míg nem pótolod. bár ennek nincs sok értelme, de megtehetik. mondjuk ez még a kisebbik gond, mert ha ők nem kérik,, akkor lehet az iskolai beíratásnál bukik ki a dolog, na ott nagyobb szívás. hiszen iskolás korban is vannak kötelező státuszok, csak akkor már az iskolai védőnő és orvos csinálja.

na meg persze az ovi azért kéri, hogy nem szorul-e fejlesztésre, nem kell-e neki integrált óvoda.

szerintem megéri az az 5 perc, hogy nyugodtan aludj :)

2016. máj. 12. 22:37
 2/10 Bella169 ***** válasza:
100%

Igen. Kötelező évente a státusz 1 éves kor után.

Ha nem jelensz meg. Nem viszed el bizonyos ideig akkor elösször megpróbál a védőnő személyesen felkeresni ha nem jár sikerrel vagy ìgy se viszed jelenti a gyermekjólétiseknek akik hivatalból kimennek.

A fent leírt indok pedig nem lesz elég nekik. Nincs már azmint régen hogy nem veszik észre mert minden számítógépen van és a számítógép jelzi.

Azt a kétszer 5-10 percet igazán ki lehet bìrni.

Ja és elméletileg alá kéne ìrnod a státusz lapot. Ha úgy gondolod nem igaz amit ráírtak akkor egyszerűen ne ìrd alá.

2016. máj. 13. 04:49
 3/10 A kérdező kommentje:

Milyen 5-10 perc?

Még oda is kell érni meg vissza és várakozni és szabit kivenni kétszer is mert a védono sem ugy tud csak id.pontot hogy dokival harmoniában legyen es oda is beérjek

2016. máj. 13. 06:40
 4/10 A kérdező kommentje:
De köszi a valaszokat
2016. máj. 13. 06:41
 5/10 anonim ***** válasza:
igen kötelező
2016. máj. 13. 07:42
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak a védőnőhöz kell menni státuszra, egyedül az 5 évesnél kellett menni a gyerekorvoshoz (azt fogják majd kérni az iskolai beíratkozáshoz). Tudom, hogy nem egyszerű, de nálatok nem lehet kora reggeli vagy délutáni időpontot kérni a védőnőnél? Nekem mindig reggel 8-ast ad, vagy du 4-re, akkor nem kell szabadságra mennem, csak 1-2 órát hiányzok (nálunk ezt elnézik szerencsére).

Oltás következő 6 évesen lesz, nem az iskolában.

2016. máj. 13. 09:01
 7/10 anonim ***** válasza:
73%
Vegyél ki szabadságot! Ennyire csak fontos a gyereked.
2016. máj. 13. 10:06
 8/10 anonim ***** válasza:

Nálunk is kötelező.

Majdnem fél órás volt az 1,2 és 3 éves státusz is. Nálunk alapos volt a védőnő és az orvos is, néztek mindent.

A kiskönyvbe is be kell írni.

Nem értelek, hogy miért nem viszed el a gyereket...

"Nem akarom hallani a dokitól a számonkérést" -> ez elég gyerekes hozzáállás!

2016. máj. 13. 11:34
 9/10 Bella169 ***** válasza:
63%

Ha 2 éves a gyereked te meg dolgozol akkor ezek szerint ő bölcsődébe jár.

A bölcsöde is kérheti a státuszvizsgálatról az igazolást.

Ha pedig csak 2 külön nap lehet időpontot kapni, akkor vegyél ki te is meg az apja is 1-1 nap szabit, és mondjuk te elviszed védőnőhöz az apja meg orvoshoz vagy fordítva.

2016. máj. 13. 12:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Igen, kötelező.

Amúgy nálunk az 5 éves státuszvizsgálatra tavaly a nagymama vitte a kisfiunkat. Mert mindketten apukával dolgoztunk és mivel így is meg tudtuk oldani, ezért nem vettünk ki ezért szabadságot.

Viszont ha nincs semmi más segítség, akkor is gondolom, hogy éves szinten legalább 25 körüli szabadsággal rendelkeztek mindketten a pároddal, innentől fogva abból 2 napot kivenni nem a világ vége...szerintem.

2016. máj. 13. 16:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!