Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt valaki akinek tikkel...

Van itt valaki akinek tikkel a gyermeke? Mit csinál? Voltatok orvosnál?

Figyelt kérdés

Mit mond a doki?

5 éves kislányom mostanában szipog, az orrából nem jön semmi, néha elfelejti vagy mi aztán megint rájön, egy nap többször. Olvastam hogy ez lehet vokális tik.

Hova fordulhatok?

2014. márc. 26. 21:22
 1/10 anonim ***** válasza:
Nővérem kisfia tikkel, de nála más problémák is voltak. Ők a Vadaskert Alapítványhoz fordultak, ahol megállapították, hogy a gyerek Tourette-szindrómás. Hozzájuk lehet fordulni.
2014. márc. 26. 21:28
 2/10 anonim ***** válasza:
1-es vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy mit csinál: egy időben a torkát köszörülte, most a szája szélét nyalja. Nála változik mindig a tik.
2014. márc. 26. 21:34
 3/10 A kérdező kommentje:
Ú köszi a választ! Most hogy mondod egy jó ideje a száját is nyalja, azta erre nem is gondoltam. És mit csináltak a Vadaskert alapítványnál?
2014. márc. 26. 22:22
 4/10 anonim ***** válasza:

A nővérem Asperger-szindrómára gyanakodott, felvette velük a kapcsolatot, egy alkalommal el kellett menni egy beszélgetésre a gyerekkel együtt. Aztán 4 napra be kellett feküdni kivizsgálásra, amikor néhány hasonló korú gyerekkel (10 éves az unokaöcsém) foglalkozásaik voltak. Végül kiderült, hogy nem aspergeres, hanem Tourett-szindrómás (ez azt jelenti, hogy tikkel). Nem tudom, ha másra gyanakodsz, hogy megy a dolog.

[link]

Itt a tikkelésről is van ismertető anyag, és az is le van írva, hogy lehet velük felvenni a kapcsolatot.

2014. márc. 26. 22:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Kisfiam 5 éves, és több, mint 1 hónapja tikkel. Őt sajnos sok rossz esemény érte, tehát pszichésen csinálja. Voltunk orvosnál, de azt mondta erre nincs gyógyszer, majd kinövi. :/ Elkezdtük adni neki a Sedatif Pc-t, plusz homeós golyókat, nap 1x5-öt. Ugyanúgy csinálja. Füll-orr gégészetre is elvittem, magánrendelésre, de kiderült, hogy semmi baj nincs, de azért írt fel Aeriust. Általában akkor csinálják a gyerekek, amikor a családban történik valami rossz, pl. haláleset, költözés, így Ők ezzel fejezik ki, hogy "baj" van. :( Sajnos nálunk az előbbi(is) (haláleset) történt, Anyukám decemberben hunyt el. :( Bízom benne, hogy el fog múlni később...
2014. márc. 27. 09:25
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi 5-ös! És mit csinál a fiad? Nálunk nem történt semmi, jött egy kistesó másfél éve, de nagyon szeretik egymást. Hacsak nem az oviban, majd rákérdezek...
2014. márc. 27. 11:03
 7/10 anonim ***** válasza:

Nekem a lányom 4 éves kora körül kezdett tikkelni. Mi is a Vadaskertben voltunk 5 éves korában, de csak egy elbeszélgetésen, mert akkor épp nem is tikkelt. Az elmesélésünk alapján azt mondták, hogy valószínű tourettes, de nagyon enyhe szerencsére. Voltak idegesítőbb tikjei (fejrángatás, vállrángatás) de sokszor idegen számára nem is feltűnő. Most már 7,5 éves, iskolás, a suliban nem is tudják, hogy tikkel. Mostanában a hasát ütögeti, meg ugrálni szokott, hangokat nem ad ki.

Ami engem jobban idegesít, hogy van egy 3 éves öccse, aki már most jobban tikkel, mint a lányom valaha. Ő szipogni szokott (vagy valami hasonló, furi hang én nem is tudom utánozni), meg egy időben az arcát, fülét törölgette a kezével. Vele még a Vadaskertben nem voltunk, mert kb fél éve kezdte ezeket a tikkeket, egyenlőre nem is tervezem elvinni, mert a tourettre azt írják 4-5 éves kor körül kezdődik, így bízok benne, hogy ez csak sima tik és majd elmúlik. Ha meg tourette, akkor sem tudnának mit csinálni vele. Ha zavaró lesz, akkor majd elviszem.

Nálunk semmi nem történt a családban, se válás, se haláleset, kieyensúlyozott mindkét gyerek.

2014. márc. 27. 11:52
 8/10 anonim ***** válasza:
5-ös vagyok. Tátog elég sokat, és pislog egyfolytában, olyan, mintha kacsintana. Szemészetet javasoltak még, de sajnos még nem jutottunk el a munkánk miatt. Tavaly voltunk a védőnőnél, és a szeme hála Isten tökéletes! Nagyon jól lát, tehát úgy gondolom, hogy a szemeivel sincs baj. Persze el fogom vinni szemészetre is, csak jussak oda. Most is csinálja, pislog, tátog. :( Hiába szólok rá, ugyanúgy csinálja tovább... Talán egy pici javulást észleltem azért, mióta szedetjük vele a Sedatif Pc-t, és a másik homeós bogyókat.
2014. ápr. 1. 17:58
 9/10 anonim ***** válasza:
5-ös és 8-as válaszoló vagyok. Abbahagyta kisfiam a tátogást és a pislogást, most "röfög". :) De már jól van. Homeós bogyókat nem adunk neki már, csak vitaminokat. Amikor csinálja, nem szabad rászólni, idővel abba fogja hagyni. Ma pl. nem is hallottam "röfögni". Tapasztalat szerint azért csinálják a gyerekek, mert éri valami őket, ami miatt "kell" csinálniuk. Ezzel "nyugtatják" magukat, vagy amolyan pótcselekvést fejeznek ki.
2014. ápr. 30. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok.Nem tudom olvassa e meg azóta valaki...Mi lett vegul? Elhagytak a gyerekek a tikkelést?
2018. jan. 31. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!