Van itt olyan akinek a gyermeke kétnyelvű?
Nekem a lányaim kétnyelvüek, de nekem férjem német.
ìgy a két nyelv természetes itthon.
Sok sok csak magyar család barát, ismerös van, és igazából senki nem csinál belöle nagy dologot. Az oviban az összes gyerek megtanulja a németet. Legtöbb szülö amúgy is jár baba-mama klubbokba, vagy beszélget a szomszéddel, vannak német barátaik így a gyerek már elötte is hallja a nyelvet.
Ne aggódj ezen.
Ne erőltessétek! Ha jól értem mindketten magyarok vagytok. A "szakértők" azt mondják, hogy minden szülő a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekével. A másik nyelvet pedig gond nélkül megtanulja az óvodában, iskolában, baráti körben...
A mi lányunk is két nyelvű. Születésétől én magyarul, a férjem pedig szlovákul beszél hozzá. Mindent szépen megért, ismer szlovák verseket, dalokat, sőt a kedvenc meséjét is fejből mondja, de beszélni nem hajlandó senkivel szlovákul. Legalább is a családtagok közül. A játszótér az más, ott tudja, hogy melyik kis barátjához milyen nyelven szóljon és ha egy idegen szól hozzá az utcán, annak is szépen váloszol azon a nyelven, amit az illető használ. Pedig még csak 2,5 éves múlt.
Igaz,nekem nem a fiam,hanem az unokatesóim kétnyelvűek.
Kint laknak Amerikában,így angolul tanultak meg először,de mivel magyar szülőkről beszélünk,így magyarul beszélnek otthon,és magyar barátok társaságában. Nagyobbik unokatesóm már 6 éves,de 4 éves kora óta tud magyarul is írni,bár beszélni nem szeret,a kisebbik 1,5 éves,ő még inkább csak angolul beszél,de mind a kettőt használják előtte is :) Ne erőltessétek és hagyjátok,hogy had beszéljen úgy ahogy ő akar.
Nálunk ugyanez van. Itthon magyarul beszélünk, az oviban angolul beszélnek. Ha itthon angolul próbálunk beszélni a kisfiunkhoz, mindig szól, hogy itthon magyarul beszéljünk. Mi nem erőltetjük, mert úgy veszem észre, hogy szépen fejlődik az oviban. Mert azért elcsípek angol szavakat, énekeket, miközben egyedül játszik a szobájában. :)
Szerintem felesleges ezen aggódni, nagyon gyorsan tanulnak, majd az oviban megtanulja az idegennyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!