Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan akinek a gyermek...

Van itt olyan akinek a gyermeke kétnyelvű?

Figyelt kérdés
Mi itthon csak az anyanyelvet beszéljük,kivéve ha telefont kapunk vagy egyéb más szituáció adódik.Szeretnénk ha szépen tanulna meg beszélni Magyarul.Az Óvodába csak az idegen nyelven beszélnek amikor ott van. Ha mi megpróbálunk neki ,a másik nyelven beszélni vagy valamit tanítani teljesen elutasítja, és megkér bennünket, hogy Magyarul beszéljünk.Van amikor sír is. Volt valaki így a gyermekével?
2014. márc. 17. 14:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lányaim kétnyelvüek, de nekem férjem német.

ìgy a két nyelv természetes itthon.

Sok sok csak magyar család barát, ismerös van, és igazából senki nem csinál belöle nagy dologot. Az oviban az összes gyerek megtanulja a németet. Legtöbb szülö amúgy is jár baba-mama klubbokba, vagy beszélget a szomszéddel, vannak német barátaik így a gyerek már elötte is hallja a nyelvet.

Ne aggódj ezen.

2014. márc. 17. 14:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne erőltessétek! Ha jól értem mindketten magyarok vagytok. A "szakértők" azt mondják, hogy minden szülő a saját anyanyelvén beszéljen a gyerekével. A másik nyelvet pedig gond nélkül megtanulja az óvodában, iskolában, baráti körben...

A mi lányunk is két nyelvű. Születésétől én magyarul, a férjem pedig szlovákul beszél hozzá. Mindent szépen megért, ismer szlovák verseket, dalokat, sőt a kedvenc meséjét is fejből mondja, de beszélni nem hajlandó senkivel szlovákul. Legalább is a családtagok közül. A játszótér az más, ott tudja, hogy melyik kis barátjához milyen nyelven szóljon és ha egy idegen szól hozzá az utcán, annak is szépen váloszol azon a nyelven, amit az illető használ. Pedig még csak 2,5 éves múlt.

2014. márc. 17. 14:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Igaz,nekem nem a fiam,hanem az unokatesóim kétnyelvűek.

Kint laknak Amerikában,így angolul tanultak meg először,de mivel magyar szülőkről beszélünk,így magyarul beszélnek otthon,és magyar barátok társaságában. Nagyobbik unokatesóm már 6 éves,de 4 éves kora óta tud magyarul is írni,bár beszélni nem szeret,a kisebbik 1,5 éves,ő még inkább csak angolul beszél,de mind a kettőt használják előtte is :) Ne erőltessétek és hagyjátok,hogy had beszéljen úgy ahogy ő akar.

2014. márc. 17. 15:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ugyanez van. Itthon magyarul beszélünk, az oviban angolul beszélnek. Ha itthon angolul próbálunk beszélni a kisfiunkhoz, mindig szól, hogy itthon magyarul beszéljünk. Mi nem erőltetjük, mert úgy veszem észre, hogy szépen fejlődik az oviban. Mert azért elcsípek angol szavakat, énekeket, miközben egyedül játszik a szobájában. :)

Szerintem felesleges ezen aggódni, nagyon gyorsan tanulnak, majd az oviban megtanulja az idegennyelvet.

2014. márc. 17. 18:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 17. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!