Van egy 4 éves kisfiam és egy 1 éves, tervezzük a harmadik babát, és csak úgy rákérdeztünk hogy szeretne-e még egy tesót, persze a válasz nem volt. Aztán néha szóba került hogy lesz harmadik, ember azt gondolja, hogy nem hallják a gyerekek játék közben és ezer fülük van. Egyik nap azt kérdezte tőlem, hogy van baba a pocimban? Mert ő nem szeretne,kérdeztem, hogy azért mert azt hiszi nem lesz fontos ő, a válasz igen. Mikor megszületett a testvére nagyon nagy testvérféltékenység lépett fel, és még néha előjön, de nagyon szereti. Ez egy kicsit szíven ütött, hogy ennyit gondolkodik rajta hogy ne legyen még egy tesó. Ugye nem csinálunk rosszat ha vállalunk még egy babát? Nálatok volt ilyen?
2014. jan. 29. 20:45
1/8 anonim válasza:
nemtudom én nagyon elgondolkodnék egy 3.-ik baba bevállalásán mert lehet ez lesz a vége:
kicsi még mindkettő, miért nem vártok még 1 évet? nyilván azt érzi, hogy kevesebb figyelem jut rá és valóban, ha lesz kistesó, még kevesebb idő lesz rá, olyan kicsik még, miért ilyen sietős a kistesó dolog???
2014. jan. 29. 20:52
3/8 anonim válasza:
Nem sajátom, de ismerőseim körében előfordult. Két esetet említek meg: Az egyik, ahol elfogadták egymást a testvérek, és nagyon jól elvoltak tényleg :) és mindenben segítik egymást.
a másik, ahol az idősebb testvér autista lett a kistestvér miatt. Hiába foglalkoztak vele ugyanúgy, ő magába fordult és azóta járnak vele a szülei orvoshoz. Ennek már 4 éve, azóta nem is beszél :(
2014. jan. 29. 20:53
4/8 anonim válasza:
Ez természetes reakció. Nálunk a kislányom olyan fájdalmat okozott hogy amikor a második babát szültem, mindent csak apával akart és kimutatta hogy haragszik rám nagyon. De ez nem tartott sokáig ahogy haza vittük a kicsit ő lett a mindene. :) Egyáltalán nem tesztek rosszat ha vállaltok még egy gyereket, hiszen a baba mindig egy ajándék, egy csoda, és ezt kár lenne kihagyni ha megtehetitek. A gyerkőcöd miatt ne aggódj ő vele minden rendben lesz és szeretni fogja a kistesót. :)
2014. jan. 29. 20:54
5/8 anonim válasza:
Mondjuk autista ezert nem lesz egy gyerek sem, mert vagy annak szuletik, vagy nem.
Kesobb mar semmilyen hatastol nem lesz az!
2014. jan. 29. 21:01
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, kicsit ijesztőket írtatok, ennyire nem durva a helyzet. Depresszióról szó sincs, és autizmusról sem, vannak vele külön programok, bár akkor hiányolja a tesóját, nagyon nagyon szereti, sok változás volt az életében( ovi kezdés, költözés, tesó születés, kórház) szerintem ez mind közrejátszott. Nem tudunk sokat várni a korunk miatt így a nagyobbik 5 lenne, aztán 2 a kicsi amikor születne a tesó. Nagyon nagy szeretetben neveljük őket Apukával nagyon jó a házasságunk, boldog kis család vagyunk. Nagy féltékenység lehet szerintem az alapja.Még írjatok bátran. Amit az első válaszoló linkelt be az már nagyon durva, nekünk talán nem fajul el idáig a dolog.
2014. jan. 29. 21:12
7/8 anonim válasza:
mi 3-an vagyunk testvérek, anyu soha nem mesélt olyanról hogy féltékenykedtünk volna egymásra... sőt... bátyáméknál 5 gyerek van... ott sincs ilyen probléma... legalábbis nem ilyen súlyos.. csak a 4. az 5.-re kicsit :) de játszik vele, szereti, nincsenek durva kirohanásai, "depressziós" tünetei... egyetértek azzal, hogy ne a gyerek döntse el hogy a szülők hány gyermeket szeretnének, és tudnak bevállalni... még ha az első pár év nehéz is, nincs annál jobb dolog nagyobb korban hogy az embernek több testvére is van! :) (autizmus tényleg baromság... vagy úgy születik valaki, vagy nem...)
2014. jan. 29. 22:06
8/8 anonim válasza:
Az autizmus veleszuletett, nem pedig reaktiv korkep. Testverfeltekenyseg szelsoseges esete valoban okoz szelektiv mutizmust, de autizmust soha.
Mas: en mondtam anyueknak hugi utan, hogy nem akarok tobb tesot, kicsit ki is fordultam magambol, amikor hugom szuletett. Negy evre ra jott ocsem, akkor mar folyton azt kerdezgettem, hogy mikor lesz pici tesom... imadom mindket testveremet, mar nekem is van gyermekem, es szuper, hogy nagy nyuzsibe szulethetett, hogy mindig van egy nagyneni vagy nagybacsi akire szamithatunk, a ferjem occset is ide ertve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!