Menjek le a boltba mig alszik? Reggel este tejjel kel fekszik. Ma azert nem, mert szandekosan romlott tej volt a kisboltban. Kérjek panaszkönyvet?
A zacskos tejrol le volt mosva a szavi idő.
Amikor a boltban mondtam hogy megnézném, az elado hirtelen beszelgetesbe kezdett a gyerekekröl stb igy csak itthon vettem eszre hogy a nap le van mosva, de romlott is a tej de nagyon.
A gyerekenek pont nincs itthon semmi hasonlo,meleg vizzel aludt el....(2 éves)
vészesetre vettem, míg nem veszek normális tejet v tejitalt.
A reggelt el se tudom kepzelni mi lesz. És csak én vagyok itthon vele es senkinek nem tudok szolni hogy hozzon tejet kb most...az ejjel nappali 5 perc azaz 10 oda vissza...
Meleg vizet adtál a gyereknek estére? Attól hasmenése lehet...
Én sem hagynám otthon egyedül a kicsit, de tényleg nincs valaki szomszéd, akitől kölcsön lehetne kérni egy doboz tejet?! Vagy adj neki egy joghurtot reggelire, ha van otthon.
Persze adhatok akármi mást enni, csak kérdés hogy megeszi e.
Köszi a válaszokat, lehet reggel kreativabb leszek hirtelenjében mint most.mert most ránézve az almákra is...hogy hányszor köpködte ki..o ég.
szerintem nyugodj meg, majd holnap ismét tejen aludhat el, nem lesz semmi gond, találd fel magad :)
ha semmit nem fogad el, akkor is kap a bölcsiben reggelit,max többet fog enni.
meleg vizzel ne kínozd :D én ebben a helyzetben betenném a kulacsát/cumisüvegét a táskámba és bölcsibe menet vennék tejet vagy kakaót. bár szívószálasat is lehet kapni, pl. mizot, az is megteszi. úton a bölcsibe simán meg tudja inni, emiatt nem mennék vissza :)
de tényleg kezébe nyomhatsz bármit, adhatsz neki teát vagy épp gyümölcslevet ha szereti. egy banánt vagy műzlit joghurttal...
2 éves, tényleg semmi baja nem lesz ha a bölcsiben reggelizik majd, így állj hozzá :)
Én sem értem. Szegény gyerek...
Van tea a világon.
Kedves Kérdező,
ez az egész kiírás vihar a biliben, már ne is haragudj :)
Holnap reggel gondolom nem tör ki a világháború, ha szépen:
- együtt felöltöztök és együtt elsétáltok a boltba (2 évesen azért ez nem vállalhatatlan feladat: kismotorral, kisbiciklivel, sétával stb.)
- holnap reggel is esetleg olyan reggelit kínálsz neki, amihez jó a tea (nem hal bele) és aztán mentek el együtt
- nem írtad, hogy hol laktok, de ha ennyire nem fér bele az idődbe a vásárlás, akkor nagyobb településen élve tudsz rendelni akár most azonnal, vagy késő éjszaka is, akár másnap reggeli szállítással is tesco online-on vagy g-roby házhozszállítással
- hosszú távon talán nem elvetendő ötlet és nem dönt romba anyagilag, ha a háztartásban van mondjuk egy pár doboz 21 napos (hűtős) vagy akár tartósabb hűtés nélküli tej és nem naponta túrázol 1-1 zacskó/doboz tejért- időben sem mindegy, de te tudod- esetleg ha a 2 évesed még iszik ilyet, lehet venni 1+ vagy 2+ tejitalport (tápszerport) DM-ben, rossmannban, amihez melegvíz szükséges és direkt ilyen piciknek való tejitalt tudsz belőle készíteni. Kérdezz rá a védőnőnél, háziorvosnál mit ajánl, de a saját márkás dolgok is nagyon jók, tartaléknak meg főleg
- ugyanígy vannak direkt 2 évesenek nemcsak por alakú tejital tápszerek, hanem folyékony is, akár 2 dl-es kiszerelésben, akár nagyobban (pl. milupa, hipp stb.) 1-1 dobozzal tarthatsz abból is otthon ilyen esetekre
Az, hogy a zacskós tej romlott volt- hát nem egy örömhír, de sajnos előfordul ésnem hinném, hogy az eladó szándékosan veled akart kiszúrni- mielőtt a kb. 150 Ft-os tétel miatt egyedül, felügyelet nélkül hagynád a kisgyermekedet (ne haragudj, de ez az ötlet nagyon nagy butaság, mégis hogy gondolod?!) és túráznál panaszkönyvet kérni a boltban- legközelebb inkább vásárlás előtt mérd fel, hogy hogy állnak a háztartási készleteid. Kisgyerekkel nem haszontalan 1-2 tartalékot tartani élelmiszerből, pelenkából, tisztítószerből, gyógyszerből- de hiszen egy felelős anyának gondolom etzt mondani sem kell.
Az egyedülhagyás gondolata miatt én nagyon fel vagyok háborodva- 2 éves piciről beszélünk! Mi van, ha a 10 perc alatt csak játékból elfordítja a főzőlap kapcsolóját és megégeti magát? Kinyitva a csapot, elárasztja a lakást/házat, elesik, felmászik valahová, kinyitja az ajtót/ablakot, kidobál valamit, leugrálósat játszik asztalról, akárhonnan- belepiszkál a konnektorba stb.
De a dolog másik oldala- mi lesz vele, ha ne adj Isten veled történik valami- akár csak elveszted a kulcsodat hazafelé menet, kificamodik a bokád és 1 óráig tart mire hazaérsz- felébred és nem talál sehol, bestresszel- most komolyan, gondold már végig ezeket józan ésszel!
Ilyen korú gyereket SOHA, SEMMIKOR nem hagyunk otthon egyedül felügyelet nélkül!
Egyedülálló anyaként én is és sokan mások is meg tudják oldani ezt a kérdést- nem is értem miért nem opció, hogy viszed magaddal? Ne a számodra kényelmes megoldást részesítsd előnyben, hanem az értelmeset!
Minden jót- remélem, azért akadt reggeli a kicsinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!