Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem lehet kibírni az...

Tényleg nem lehet kibírni az Anyák napi műsort telefon és kamera nélkül?

Figyelt kérdés

Tegnap itt már kifakadtam egy válaszban.

A lényeg, hogy voltam a lányom ünnepségén, hátsó sorban álltam, és előttem kb 50 nő emelte magasba a telefonját, amitől én alig láttam a saját gyerekemet. Nagynénik, nagymamák, keresztanyukák, MINDENKI, volt olyan gyerek, akihez frankón négyen vették fel ugyanazt.

Nem tisztelik a gyereket, aki hetekig készül, aztán meg nem látja "fész-tú-fész" a saját anyját, mert az anyja a telefonján keresztül bámulja a gyerekét.

Nagyon örültem, mert a másik gyerekem csoportjában megmondta az óvónéni, hogy nem lesz telefon. Ilyen "kuckós" anyák napja volt, tehát csak az anya és a gyerek kettesben vagy esetleg plusz nagymama is (mivel kiscsoport). Megyek be a gyerekkel, hogy elmondja nekem édeskettesben a kis versét, erre ott áll velem szemben a képemben szinte egy kamera három lábon. Kijött belőlem, hogy MI EZ ITT? AZ RTL KLUB?? Az óvónéni persze megsértődött rám, hogy elrontom a meghitt pillanatot. Úgy örültem, hogy nem lesz fényképezgetés, erre a képembe dugnak egy kamerát :( :(

Már előre félek, mi lesz a harmadik gyerekem anyák napi műsorán.

Most komolyan, tényleg nem lehet a műsor után fotózni??????? MIért kell elrontani ezeket a szép pillanatokat???

Úgy gondolom, egyedül vagyok a gondolataimmal, mert rajtam kívül mindenki fotózott mint a veszett egér... de azért megért engem valaki??

A gyereknek olyan jó, ha belenézhet az anyja szemébe, ha úgy ölelheti meg, ha nincs ott az a hülye telefon :( :(

2016. máj. 5. 22:03
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
60%
Az én fiam csanába jár, én azért nem fényképeztem, mert a dolgozók végig fotóztak és már este szét is küldték a képeket. Nem igazán értem a felháborodásodat, természetes, hogy mindenki emléket szeretne egy ilyen eseményről.
2016. máj. 6. 07:27
 22/33 anonim ***** válasza:
Engem inkább az zavart, hogy jött apuka meg a nagypapa felvenni videóra, de közbe anyuka is vette ... :) Kicsi a terem, betódulnak apukák is, leülnek, más anyuka meg álljon. :)
2016. máj. 6. 07:52
 23/33 anonim ***** válasza:
61%
19: és ha más emiatt nem látja a saját gyerekét, mert te a telefonoddal kalimpálsz előtte, az hogyan oké?
2016. máj. 6. 09:14
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyjából igaza van a kérdezőnek. Ez egy olyan pillanat amit át kell élni ott és akkor, nem fogja pótolni egy videó vagy fénykép. Viszont azt nem értem, hogy miért nem lehet megoldani 2016-ban, hogy egy erre a célra szerződött ember levideózza és lefotózza az egész csoportot, mint pl az esküvőkön, és akkor a szülők teljes nyugalomban végig tudnák nézni a műsort, anélkül hogy azon aggódnak hogy bemozdul a gyerek, vagy valaki belelóg a képbe. Így legalább profi felvételek készülnének amiből később mindenki vásárolhatna amennyit akar. Sajnos nálunk sem pattant ki még ez a megoldás senki fejéből (én meg nem vagyok az a szervezkedős típus), így gondolom az lesz ami a farsangon is volt: mindenki tülekedett hogy minél jobb helyről tudjon fotózni, én nem fotóztam, párom készített néhány katasztrofális minőségű fényképet, a többi szülő aki meg ígérte hogy majd átküldi amit fényképezett, egyszerűen elfeledkezett róla.
2016. máj. 6. 10:49
 25/33 anonim ***** válasza:
6%
Mert neki csak az a videó jó, amit ő kézített, és egész idő alap az ő Prüntyikéje látszik rajta!!!! Ezzel nincs is gond, csak azzal, hogy nyíltan magasról tesznek rá, hogy mögöttük álló anyuka, aki (meglepő bár) ugyanúgy szereti a gyerekét és ugyanúgy vágyik rá, hogy végignézhesse a kis műsort az oviban, nem lát lófszt se, csak a kapafogú Prüntyikét az előtte ülő anyuka telefonján. Ez meg olyan szintű parasztság, amire valójában nincs is talán jobb szó. Tahóság esetleg. Ja vagy Köcsögség. Azért van egypár.
2016. máj. 6. 14:19
 26/33 anonim ***** válasza:

Én a iskolás fiam anyáknapján videoztam mivel az osztálya egy egész müsort csinált ,de én csak azt videoztam le amikor ő volt ,illetve amiben ő is részt vett. Nálunk müsor után adták át az ajándékot akkor már nem volt video .

Ezek emlékek tudod ,amit jó visszanézni .azért készülnek igy nem felejtödnek el .

2016. máj. 6. 16:57
 27/33 A kérdező kommentje:

Értek mindenkit, köszönöm a válaszokat!!!

Esküszöm, nem túlzok, rengetegen voltak a lányom ünnepségén. Lévén 3 gyerekem van, millió ilyen műsoron vagyok már túl, én ENNYI embert még nem láttam. Még a ballagáson sem voltak ennyien. Nem is értettem ezt most.

23-an vannak az osztályban, legtöbbjüknél 3-an jöttek el (anya+2mama), de volt ahol nagynéni is volt, és nagyon soknál eljött a keresztanya is. És volt vagy 6 apuka, ami viszont totál érthetetlen számomra.

Minimum 50 ember volt a teremben.

És ültek egymás mellett 3-4-en a családtagok, és egytől egyig mind videózott.

Sok ilyen rendezvényen jártam már, de ilyen fokú kamerahasználatot még nem láttam.

Azért is akadtam ki.

És még azt hozzáteszem, hogy én is imádom a gyerekeimet fotózni és videózni, tehát nem vagyok mobil-ellenes!

De a következő ilyen műsornál felvetem a tanító néniknek, hogy legyen EGY kamerás, és szépen megkapja mindenki dvd-n a komplett műsort. Kíváncsi vagyok, de szerintem ilyen előzményekkel egy szülő sem fog mellémállni.

2016. máj. 6. 17:07
 28/33 anonim ***** válasza:
Itt is van középút. Nálunk csak egy vendég jöhet gyerekenként, egy-két apuka, nagymama azért mindig van, annyi belefér. A szereplést videózzuk, fotózzuk, a székek úgy vannak elhelyezve körben, hogy minden anyuka leülhet és láthat. Utána szemtől-szemben meg marad a meghitt pillanat.
2016. máj. 6. 19:17
 29/33 anonim ***** válasza:

Én is kamerázom mindig, de nem azt nézem, hanem a gyerekeket, másrészt direkt úgy tartom, hogy lássanak tőle, többek között ezért szoktam a terem szélére állni.

Amúgy én meg attól vagyok ki, ha már itt tartunk, hogy amelyik családból többen is jönnek, ott miért nem tud vki kint maradni a picivel??? Nálunk komplett bölcsit csináltak a naccsaládosok az egyik sarokban, kb. 5 baba volt együtt, akik persze nem voltak halkan, míg anyu, apu, mama kamerázott...

2016. máj. 6. 19:51
 30/33 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező fotos videost te fizeted ki majd plusz pénzért többi szülö helyet hogy te nyugodtan nézhesd gyerekedet ? Mert engem meg ez zavarna hogy azért fizesek amit én igyen megcsinálok magamnak .utálom ha mindenki pénztárcámra ácsingozik.
2016. máj. 7. 06:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!