Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem lehet kibírni az...

Tényleg nem lehet kibírni az Anyák napi műsort telefon és kamera nélkül?

Figyelt kérdés

Tegnap itt már kifakadtam egy válaszban.

A lényeg, hogy voltam a lányom ünnepségén, hátsó sorban álltam, és előttem kb 50 nő emelte magasba a telefonját, amitől én alig láttam a saját gyerekemet. Nagynénik, nagymamák, keresztanyukák, MINDENKI, volt olyan gyerek, akihez frankón négyen vették fel ugyanazt.

Nem tisztelik a gyereket, aki hetekig készül, aztán meg nem látja "fész-tú-fész" a saját anyját, mert az anyja a telefonján keresztül bámulja a gyerekét.

Nagyon örültem, mert a másik gyerekem csoportjában megmondta az óvónéni, hogy nem lesz telefon. Ilyen "kuckós" anyák napja volt, tehát csak az anya és a gyerek kettesben vagy esetleg plusz nagymama is (mivel kiscsoport). Megyek be a gyerekkel, hogy elmondja nekem édeskettesben a kis versét, erre ott áll velem szemben a képemben szinte egy kamera három lábon. Kijött belőlem, hogy MI EZ ITT? AZ RTL KLUB?? Az óvónéni persze megsértődött rám, hogy elrontom a meghitt pillanatot. Úgy örültem, hogy nem lesz fényképezgetés, erre a képembe dugnak egy kamerát :( :(

Már előre félek, mi lesz a harmadik gyerekem anyák napi műsorán.

Most komolyan, tényleg nem lehet a műsor után fotózni??????? MIért kell elrontani ezeket a szép pillanatokat???

Úgy gondolom, egyedül vagyok a gondolataimmal, mert rajtam kívül mindenki fotózott mint a veszett egér... de azért megért engem valaki??

A gyereknek olyan jó, ha belenézhet az anyja szemébe, ha úgy ölelheti meg, ha nincs ott az a hülye telefon :( :(

2016. máj. 5. 22:03
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Amikor én kereken 25 éve elballagtam az óvodából, apukám videózott, és szerintem nem ő volt az egyetlen. Még felnőttként is visszanéztem párszor, örülök neki. Komolyan nem értem, miért kell ezen kiakadni.
2016. máj. 5. 22:55
 12/33 anonim ***** válasza:

Én több, mint 20 éve voltam óvodás, akkor még csak fotózás ment, én őszintén sajnálom, hogy akkoriban nem volt videózás meg ilyesmi. Van ugyan fénykép arról, hogy én mondom a verset (vagy valamit, mert ugyebár csak egy ünneplőbe öltöztetett gyerek látszik a képen), de hogy mit mondtam, hogy mondtam, hogyan reagált rá az anyukám, meg úgy egyszerűen mi történt, azt nem lehet tudni. Persze sejtésem azért van, de kár, hogy ezeket a szép meghitt pillanatokat nem lehetett megörökíteni.

Kifejezetten örülök, hogy manapság már erre is van lehetőség.

2016. máj. 5. 23:12
 13/33 anonim ***** válasza:
85%
12-es, volt, már a családban tobb embernek is volt kamerája 26 évvel ezelott. a mi ovodai ballagásunk 28 éve volt, és már akkor kameráztak bennunket, az ovoda fogadott fel egy helyi manust. (békés megyei falurol van szo, ahol 4500-an laknak)
2016. máj. 5. 23:19
 14/33 anonim ***** válasza:
88%

Nem anyáknapi hanem más programokon ugyanezt tapasztaltam. Engem is zavar hogy nem látok semmit mert előttem kitakarják a képet és ők a telefon alatt nézik élőben. Én meg amilyen vak vagyok a telefon kijelzőjét se látom....

Szerintem ilyen esetben egy embert kéne felkérni hogy fotózzon és videózzon, amit aztán mindenki megkapna. Valószínűleg sokkal jobb minőségű felvétel készülne így és a többiéknek meg csak nézni kéne és átélni a pillanatot.

2016. máj. 5. 23:33
 15/33 anonim ***** válasza:

Azért én kicsit úgy érzem túlzol az " 50 kamerával"!

Az én fiamnak most volt az első ovis anyák napja és oké, hogy nem folyamatosan, de sok fotót és két videót is csináltam. Leginkább azért, mert nálunk csak anyukák lehetettek, tehát sem nagyszülő, sem keresztszülő. És igen, szerettem volna megmutatni a maminak,hogy miként mondókáznak, vagy,hogy hogy készítettük neki közösen az ajándékot. Tehát kb. 10-15 percenként előttem egy fotót. Nem hiszem,hogy ettől a gyerekem kevesebb figyelmet kapott volna tőlem. De pl. apa is nagyon örült,hogy részben így "ott lehetett", mert az ünnepség után átküldtem a fotókat.

Amikor adták az ajándékot és mondták a kifejezetten anyák napi verset,szólt az óvónéni,hogy most tegyük el a telefont, de kár volt, mert nálunk akkor senkinek sem jutott eszébe,hogy elővegye. Mindenki meghallgatta a gyereket. Én speciel itthon elmondattam vele, felvettem és azt küldtem át a maminak.

De alapvetően én nem látok gondot abban,hogy valaki egy ünnepségen fotóz, kameráz. Nem tudom ti milyen oviba jártok, meg milyen szülőket ismersz, de a fiam csoportjában 25-en vagyunk, de egy szülő nem volt, aki FOLYAMATOSAN kamerázott volna.

2016. máj. 6. 05:11
 16/33 anonim ***** válasza:
én is tuti levideoztam volna. tok cuki dolog utaolag visszanezni. ha zavar miert nem mentel arrebb... maskor okosabb leszel es nem allsz be masok moge kimesz a szelere. ennyi. aki akar emleket gyartani miert ne gyarthatna ha mar itt tart a technika. en nagyon sajnalom hogy rolam pl egy video sincs.
2016. máj. 6. 06:13
 17/33 anonim ***** válasza:
nem a kamerázás a baj de igenis idegesitő hogy azért nem látod a gyerekedet ,simán meg lehetne oldani,hogy oldalról veszi egy kamerás és mindenki kap egy példányt.nálunk ugy volt mindig a farsangokon ha felléptünk volt egy kamerás oldalt és mindenki kérhetet egy példányt.ennyi
2016. máj. 6. 06:25
 18/33 anonim ***** válasza:

A mi bölcsinkben pont forditva volt. Senki nem fényképezett, kamerázott, csak én egyedül és még rám is szóltak hogy a gyerekkel is foglalkozzak :D

De bennem az van, hogy pl születésnél amikor még magzatmázasan megnyugodott a hangomtol, rámnézett es gyönyörű volt, mérhetetlen sajnálom hogy nincs róla kèp ahogy a megismételhetetlen pillanatokrol sem pl első napok a bölcsiben meg egyaltalán a bölcsiről, gondozokrol.

Örultem h van anyáknapján erre lehetősegem.

De neten pont láttam amikor a mobiltekefonkorszakrol irnak hogy pl egy koncerten v min egyetlen ember volt csak, aki nem kamerazott es csak neki lehetett az arcán latni hogy mennyire átéli az előadás nyujtotta élményt, azaz az adott pillanatot ott helyben.a kamerasok meg csak kameran keresztul látják...es az mennyire más.

Van benne igazság, csak az a nagyon nagy baj az ilyen pillanatokkal, hogy megismételhetetlenek.ez számomra borzaszto nagy szo.

2016. máj. 6. 06:42
 19/33 anonim ***** válasza:

Én mindig kamerázok, tessék szépen megdobni kővel. Vagy egy kavicsbányával.

Egyrészt apának is joga van látni gyermekét, másrészt imádom az ilyen emlékeket újra és újra visszanézni. Ja és képes vagyok anélkül tartani a telefont és venni a kicsikém műsorát, hogy azt bámuljam, én a gyereket fész to fész nézem, bár úgy tűnik ehhez már kell egy kis plusz est, ha valakinek ez eszébe sem jut, hogy két centit odébb rakja a fejét.

Más: mivel, ha jól számolom cirka húsz ilyen ünnepségen vettem már részt, vagy többen is, nyugodtan állíthatom, hogy még egyszer sem láttam, hogy egy családból öten filmezzék ugyanazt a gyereket, mivel anyák napjára max anya és nagyi szokott ott lenni, tehát amit a kérdező állít, az rosszindulatú túlzás. Te miért nem vetted fel, hogy később is vissza lehessen nézni, ami a gyereknek hatalmas élmény (ettől vontad meg a saját gyereked, de bezzeg ezt a kérdést volt erőd kiírni), másrészt egy normális anya büszke az ilyen teljesítményre és meg szokta mutatni olyan családtagnak is, aki esetleg nem látta.

2016. máj. 6. 06:52
 20/33 anonim ***** válasza:

Mi minden egyes musort amiben szerepelt, verset meset amit elmondott felvettuk. Orok emlek!

Igenis vegyek fel a szulok, rokonok stb..

2016. máj. 6. 07:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!