Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon akaratos a 2éves...

Bazsika25 kérdése:

Nagyon akaratos a 2éves lányom, már szinte annyira ordít hogy meghányatja magát ha nem úgy van valami ahogy azt ő szeretné. Mit tegyek vele?

Figyelt kérdés
2016. máj. 4. 14:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ja es egyre tobbszor erzekelem hogy hiaba nem figyel megtanulja a dolgokat.

Ja es soha sem hirtelen valtoztatok pl ha meset nez akkor nem egyszer csak kikapcsolom hogy eleg volt hanem elmondom neki hogy ezt meg megnezheti es utana kapcsolja ki o vagy furdesnel sem egyik percrol a masikra "kapom ki"a kadbol hanem megbeszeljuk hogy meg ezt meg ezt megcsinalja es utana kijovunk. Ezekkel nagyon sok hisztit sikerult elkerulnom.

2016. máj. 4. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
Na a miértek elmagyarázása sose használt nálunk. Nem azért akarja azt, amit, nem nem érti, hogy mi miért jó, hanem azért, hogy az ő akarata érvényesüljön - pszichológia. Nem az agyi fejlődése jutott kátyúba, hanem a lelki fejlődése megy át egy a szülő számára nehéz szakaszon. A szobájába beküldtem és rácsuktam az ajtót, ordított teljes hangerővel, dörömbölt és folyton kijött. Én meg visszaküldtem másodpercenként átlag négyszer. Jó móka volt. A végén megvártam, míg kinövi!! Na az tényleg bevált!!! :)
2016. máj. 4. 15:05
 13/18 Snorri ***** válasza:
Olvass a kék nevelésről.
2016. máj. 4. 15:05
 14/18 anonim ***** válasza:
oviban dolgoztam egy ideig. egyszer az egyik kislány, 3 éves, így jött be, hogy hisztizett nagyon. az anyja szegény már majdnem sírt. az óvónő elvitte az öltözőbe, ahol nem tud kárt tenni magában, és ott hagyta. megmondta hogy amikor végzett a hisztivel, bejöhet a szobába. vagy egy órát kint volt és csapkodott meg sírt, szinte már fullákolt, de nem lett semmi baja. amikor lenyugodott, magától bejött. ivott egy kis vizet és utána jól volt. ezt javaslom neked is.
2016. máj. 4. 15:52
 15/18 anonim ***** válasza:

12 es nalunk meg mukodik hogy elmondom most miert boltba megyunk es nem jatszoterre vagy miert kell fognia a kezem amig atmegyunk az uttesten. Minden gyerek mas minden szituacio mas. Mikor melyik valik be.

En is varom mikor novi ki de addig sem engendem hogy valakiben vagy valamiben kart tegyen.

2016. máj. 4. 15:56
 16/18 anonim ***** válasza:

A páromnak van egy bevált módszere. Leül a földre, egy szintbe a gyerekkel, és csak nézi. Nem beszél, nem csinál semmit, csak néz, és vár.

Eddig minden gyereknél (rokon, barátok gyerekei) bejött, hamar abbamaradt a hiszti. Nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.

2016. máj. 4. 20:57
 17/18 anonim ***** válasza:

16-os, mázli, én hasonlót egyszer csináltam, mire a kedves unokahúgom fejbe dobott egy kockával :D

Kérdező: mindenkinél más válik be.

- mostohaöcsémet le kellett fogni, ölelni és suttogni neki

- nagyobbik öcsém a szobájában dúlt-fúlt, míg le nem higgadt (ő most, 21 évesen is ilyen)

- unokahúgomnál a visszaadás (pl. finom hajhúzás, harapás) használt - a kockás esetnél kapott a kezére anyjától, de az volt az egyetlen testi fenyítés 9 év alatt

- énrám rám szóltak, főleg apa, erélyesen (nem ordítva, csak határozottan)

Tapasztald ki, mi a jó módszer nektek.

2016. máj. 5. 07:10
 18/18 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van terítéken...mindennap mást próbálok ki..és reménykedek..van,hogy egy nap egy hiszti de van,hogy egésznapos...kitartás..eddig a mai vált be a legjobban ordított fetrengett én meg leültem fapofával és mondtam neki ,hogy fejezd be nemlehet így viselkedni mond el szépen mit akarsz..Ha nem hagyod abba kikapcsolom a mesét és kész..eddig 30 perceket ordított most rekord ,10 perc alatt megbékélt..
2016. máj. 5. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!