Ahogy iskolába került a gyereked, azonnal vettél neki íróasztalt? Vagy esetleg az ovis asztalkáján vagy a konyhaasztalon írta a leckét eleinte?
Nyáron megkapta az íróasztalát.
Normál magasságú (75 cm) asztalt csináltattunk neki (így passzol a bútorhoz), viszont egy állítható magasságú fa etetőszéket vettünk hozzá.
Olcsóbban jött ki, mintha állítható magasságú íróasztalt csináltattunk volna.
Nekünk nincs külön íróasztala.
Lehet, hogy egyszer lesz majd rá pénz, de most tökéletesen megfelel az ebédlőasztal is a célnak.
Én vennék. Nem tudom megfogalmazni, de szerintem ezek a dolgok fontosak, így tud teljesen ráhangolódni a tanulásra, kell egy külön kis sarok, ahol tud koncentrálni, egy hely, ahol nem vonja el más a figyelmét, és "tanulós" hangulatot áraszt. Nem beszélve arról, hogy eleinte a gyerekek még élvezik a tanulást, és a megfelelő környezet ráhangolja.
Nekem nem volt íróasztalom, nem is tanultam meg rendesen tanulni, de a barátnőim közül akiknek volt, azok jól tanultak, akiknek meg nem volt, vagy inkább játékokat tartottak rajta, azok kicsit kevésbé voltak szorgalmasak.
ma 09:39
Ne már, hogy nincs pénzed egy kis asztalkára...Nem, nem megfelelő az ebédlőasztal.
5-ös!
Nem hallottam mèg olyan tudomànyos kutatàsról ami a te elmèletedet alàtàmasztanà, miszerint ha van asztal jól tanul, ha nincs nem tanul jól.
Ekkora badarsàgot sem olvastam mostanàban.
Nekem volt sajàt íróasztalom, nem tartoztam a legjobb tanulók közè, csak gimi 3.-4-ikben húztam bele, na meg a főiskolàn.
Lànyomnak 1. osztàlyos kora óta van sajàt íróasztala (most 7.-es) de olyan szinten lusta ami a tanulàst illeti hogy elkeserítő. Soha nem volt semmi szorgalma, a tanulàs a legkevèsbè sem èrdekli, legnagyobb sajnàlatomra ès minden igyekezetem ellenère a közèpmezőnyben van. Az íróasztalàt 5.-es kora òta szinte nem is hasznàlja mert az àgyàn írja meg a leckèt ès ott is tanul.
Ennyit a tanulàsi stìlus kontra íróasztal tèmàról.
Mèg annyit ha màr így belemerültünk, àltalànosban volt egy osztàlytàrsam. 5-en voltak testvèrek, nagyon szegènyek voltak. 2 szobàs lakàsban èltek úgy hogy a nagymama is velük èlt. Ergo= 8-an aludtak 2 szobàban egymàs hegyèn hàtàn. Íróasztaluk sosem volt. A 4 testvèr közül 3 mindig kitűnő tanuló volt.
A volt osztàlytàrsam most Londonban egy nagynevű cègnèl közèpvezető. Mert nagyon jó esze volt mindig is, kitartàsa, szorgalma.
Ès hogy a kèrdezőnek is vàlaszoljak, èn vettem a gyerekemnek íróasztalt rögtön, de ha te mèg nem akarsz abban sincs semmi kivetnivaló.
Nem tudom még, hogy veszünk-e, csak jövő nyáron lenne aktuális, de festetni is kell majd azon a nyáron meg átrendezni az egész lakást, nekünk új ágyat venni stb. Nem az anyagiak miatt tettem fel a kérdést, csak mert tényleg még az ovis asztala az, ami igazán az ő mérete, leér a lába, egyenes derékkal pont jó neki az asztallap magassága és a mérete sem kisebb, mint egy íróasztal. Meg ha esetleg kicsúsznánk az időből, mármint ha a nyár nem elég hosszú az átrendezkedésre-festétre stb, akkor is ugrott a tanulósarok elkészülte szeptemberre. De én sem gondoltam volna, hogy ez tragédiát okoz, csak nem akarom, hogy úgy legyen a kislány, hogy minden osztálytársának van saját íróasztala neki meg nincs.
Én nem is emlékszem, hol írtam leckét kisiskolás koromban, de gyanítom, hogy a napköziben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!