Ovis-kisiskolás gyerekek anyukái: minden este kínáltok főtt ételt? Mennyire tudatosan főztök változatosan?
pl hogy megnézitek mi a menzaétrend a héten és ahhoz igazítva gondolkodtok előre, vagy inkább ötletszerűen/aktuálisan kért vagy kedvenc kajákat?
Nekem két ovisom van, hét közben 2-3x van főtt kaja este (a férjem szerint minek mert napközben úgyis esznek főtt ételt, szóval ha rajta múlna csak hétvégén főzhetnék), és általában olyasmi amit ők kérnek, vagy tudom, hogy nagyon szeretik. A többi estén melegszendvics/virsli ilyesmik szoktak lenni. Mindig megnézegetem az étrendjüket, és igyekszek lehetőleg másféléket kitalálni itthonra nekik hogy változatosabb legyen, de néha egyszerűen nem megy, mert kampányjelleggel rajonganak ételekért, olyankor hetekig azt kérik/eszik, pl mostanában sárgaborsófőzeléket, előtte a tejbegrízt, naponta lobbiztak érte de csak heti 2-3x mertem adni nekik. ti hogy vagytok ezzel?
hú hát nálunk ez így nincs, nem tudnék egy sztereotípiát rámondani :)
van amikor megkívánok egy ételt, akkor azt főzöm :P van, hogy a férjem kér valamit, annak örülök, mert nagyon bele vagyok már fásulva a vacsi kigondolásába. de sokszor olyan is van, hogy a gyerek mondja, hogy pl. paradicsom leves volt az oviban és olyan finom volt, főzzek azt, akkor másnap az van. nem szoktam megnézni az ovis menüt, utólag mondja el a gyerek :)
nálunk heti 6 nap szokott főtt étel lenni vacsira, a férjem is meg én is hideget eszünk napközben, kívánjuk is meg csak este eszünk együtt, próbáljuk megadni a módját :) heti 1x hideg van, de akkor egészséges, nem virsli meg ilyenek hanem olyan szendvics amibe teszek salátát, paradicsomot, vagy valami krémet készítek, pl. tojás vagy kőrözött, esetleg saláta, bár télen ritkán van, de nyáron nagyon sok salátát készítek :)
Nem, szerintem nem kell este is főtt ételt enni.
Soha nem főzök hétköznap, mindenki eszik az ovi-bölcsiben.
Én főzök mert párom hidegen él egész nap. Neki elteszem az adagját, utána felkínálom választásként. Általában hideget kérnek. Körözött, tojáskrém, rántotta, bundás kenyér stb. Meg zöldségk, saláták stb.
Most én kismama vagyok nagyon nagy bajban vagyok. Se szagokat se ételeket alig bírok megenni elkészíteni. De amúgy közös a választ igyekszem mindenkinek a kedvében járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!