Engeditek, hogy a gyermeketek egyen boltban? Anyósom előszeretettel a kezébe ad mindent, hogy majd a pénztárnál úgyis jelzi.
De én nem szeretem több okból sem.
A gyerek összefogdos mindent,utána azzal a kézzel egyen,ki tudja milyen bacit szed a kezeire.Ha ezt mondom "rigolyás p.csának" nevez.
Ha csak azt,hogy nem szeretem, ha nekiáll mielőtt kifizetnénk, azt meg se hallja.
Szerintetek is rigolya?Vagy ti sem engeditek?
Én is engedem neki, de csak akkor ha épp észreveszi a túrórudit a kosárban:)
Amúgy van nálam popsitörlő és miután megette és fülig maszatos szépen megtörlöm.Egyszer elő is fordult hogy hogy a bevásárlás közben megevett rudit elfelejtettem kifizetni, de akkor épp nagybevásároltam, sok cuccal.
Engem arra neveltek, hogy a boltban, a kifizetetlen árut kibontani, elfogyasztani az egyik legnagyobb illetlenség. Illetve nem is hívták fel erre külön a figyelmem, mert evidens volt, hogy ilyet nem csinálunk. Az én gyerekemnek is magától értetődik, hogy a boltban nem eszünk, csak ha már fizettünk. Számomra ráadásul nagyon visszataszító, amikor az üres papírt rakják a szalagra. A boltba vásárolni járunk, nem enni. És abban is teljesen igaza van a kérdezőnek, hogy nem is tiszta az ember keze ilyenkor. Az én fiam mindig a bevásárló kocsiban ül, azon az ülőkén. És fogja persze a kocsi rúdját. Tudjátok, hogy azt naponta hányan fogdossák össze? Lehet, hogy pont előttetek egy olyan ember tolta, aki előzőleg a s*ggét vakargatta. Arról nem is beszélve, hogy sok áruháznál a hajléktalanok tologatják vissza a kocsikat, ha odaadják nekik. Az ő kezük sem éppen tiszta.
Szóval én nem tartom ezt rigolyának, szerintem ez a kultúrált viselkedés része. Én arra tanítom a gyerekem, hogy illedelmesen viselkedjen, és hogy tiszta kézzel egyen. Sajnos ez sokaknak már nem evidens, de nem csodálkozom rajta, amikor sokszor még a 10 éves gyerek sem tud köszönni (sőt, még a szülei sem).
mondjuk a bacis példa valóban nem jó, mert gondolom semmilyen csomagolást nem domestosoztok át otthon. És ha otthon kiveszi a tejszeletet és a kezébe adod a bacik ugyanúgy rajta lesznek.
Mondjuk én direkt nem bontok fel semmit, de olyan már volt, hogy nagyon szomjas volt és kibontottam a vizet vagy ha éhes beleharaphatott a kiflibe.
Ez az oldal egyre sz@arabb, már bocsánat. Ide nem lehet úgy irni, hogy az embernek ne esnének neki, vagy ne pontoznák le. Nem tök mindegy, hogy ki mit csinál, szerintem mindenki a kérdésre válaszolt, de látom itt csak a mézas mázas, kérdezővel egyetértők tudnak hasznosat mondani! A többiek meg húzzanak a sunyiba a "hülye neveletlen kölykeikkel", mert néha kapnak egy fél kiflit, vagy túró rudit a nagy bevásrálás közepette, amitől mindenféle bacit kapnak.
Bocs az offért kérdező. Szerintem nem vagy rigolyás, csak az anyósoddal vlószinű hogy nem ez az egyetlen problémád, csak ezt emelted ki a sok közül, és nagyon piszkál hogy beleszól, mit szabad és mit nem, de azért nem kell burokba nevelni a gyereket, bacit az udvaron is elkapha ha pl homokot eszik, vagy a játszótéren, játszóházban a többi gyerek után összetapogatja a játékokat!
Szép napot és bacimentes bevásárlást mindenkinek!
Az egyik jól lepontozott válaszoló voltam, lehet most is nekiesni a piros kezecskének, remélem aki lepontoz legalább élvezi is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!