Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy akadályozzam meg, hogy a...

Hogy akadályozzam meg, hogy a 2,5 éves lányom belázasodjon?

Figyelt kérdés

Kisfiam 1 éves 3 napja náthás. Tegnap elkezdett köhögni is. Voltam vele orvosnál nem írt fel semmit. Persze akkor még.nem köhögött. Mit lehet adni neki torokfájásra? Hangja sincs nagyon.

Lányomnak meg tegnap este kezdett el folyni az orra. Ma reggelre már köhögött. Eddig mikor így.kezdődött a betegség mindiz láz lett belőle. Hogy akadályozhatom ezt meg? Vagy ez mindenképp vele jár. Ha nem lázasak kihvihetem őket a köhögés ellenére?

2016. ápr. 13. 07:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Sehogy. Valószínűleg be fog lázasodni, csillapítsd, ha kell. Mondjuk torokfájással én visszavinném a kisfiút, nálunk azt csak antibiotikum szokta megoldani (lehet, hogy nálatok nem kell, de inkább orvos döntse el).

Ha nem lázasak kiviheted őket.

2016. ápr. 13. 07:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Sok-sok c vitamin!
2016. ápr. 13. 07:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Az emberi szervezet a vírusokat a láz által győzi le, semmisíti meg. Kisfiam lázát 38 fok alatt (hónaljban) nem szoktam csillapítani. Éjszaka óránként felkelek hozzá, és egy jól kalibrált fülkagylóban mérő lázmérővel ellenőrzöm a lázát. Ha 38,5 fok fölé megy, akkor felkeltem és egy kis folyékony nurofennel csökkentem.

Ha belázasodik, hamarabb túlesik rajta, mintha lázcsillapítókkal hőemelkedés határon tartanám a testhőmérsékletét. Onnan tudom, hogyha hasfájással, torok, vagy fülfájással jár a betegség, akkor nyilván adok fájdalomcsillapítót is, ami a lázát is csillapítja. Ilyenkor napokkal tovább tart egy betegség, mintha belázasodna, és a láz kinyírná a kórokozókat.

2016. ápr. 13. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!