Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan akadályozzam meg hogy...

Hogyan akadályozzam meg hogy ffelcseréle az éjszakát a nappallal?

Figyelt kérdés
3hónapos és éjjel sokszor fáj a hasa ami miatt nem tud aludni és ezért nappal sokat alszik. Megpróbáltam hogy nem engedtem nappal aludni annyit 2napig működött aztán megint elkezdett éjjel ébren lenni. ez elég kimerítő.

2015. nov. 2. 00:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem az elején csinálta ezt a babám. Nappal 3 óránként ébresztett , cicire tettem és így kB. 2 hét után átállt.
2015. nov. 2. 01:51
 2/4 anonim válasza:
Valamit nem lehet ilyenkor adni h ne fájjon a hasa?Kamilla tea?Vagy kérdezd meg az orvost vagy a védőnőt.
2015. nov. 2. 02:32
 3/4 A kérdező kommentje:
Köményteát javasolták de attól csak rosszabb lett. Most elkezdtem az ánizs teát...remèlem ez használ.
2015. nov. 2. 21:14
 4/4 anonim ***** válasza:

A hasfájás elmulasztása lehet nem oldja meg a problémád, de biztos jót tenne a gyereknek. Valszeg nem allergia miatt fáj a hasa (ha de, akkor nagy a gond), szóval valószínűleg a laktóz a ludas. A kicsik rengeteget esznek, az emésztőrendszerük a végletekig meg van hajtva, így simán lehet, hogy nem termel elég laktáz enzimet, és valamennyi tejcukor a vastagbélig jut. Az itt normálisan élő baktériumok pedig nekiesnek a cukornak és elkezdik bontani, és közben gázokat képeznek.

Megoldás: ha tápszeres, könnyű helyzetben vagy, van csökkentett laktóztartalmú tápszer. Ha szoptatsz, az nehezebb eset, laktáz enzimet kell a gyereknek adni (pl. Colief csepp). Egyesek szerint (vannak erről tanulmányok) segíthet még a lactobacilus reuteri (pl. Bio Gaia csepp, vagy pl. Beba HA Sensitive tápszer - ez csökkentett laktóz tartalmú ráadásul) és a szimetikon (pl. Espumisan). Az előbbi a bélflórát rendezi, az utóbbi meg megoldja, hogy ne sok kis buborék, hanem néhány nagy legyen a gyerekben, a nagy buborék pedig könnyebben kijön. Ja és a legjobb gyógyszer az idő, a hasfájás 3-5 hónapig szokott tartani. Beszélj a gyerekorvossal/védőnővel!

2015. nov. 4. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!