Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megkésett beszédfejlődés?

Megkésett beszédfejlődés?

Figyelt kérdés
A kisfiam 17 hónapos az alapszavakon mama,baba,apa,stb többen nem mond.Csak a saját nyelvén halandzsázik.Vagy például hogy nem ég a lámpa a kezével mutatja hogy nem. Egyébbként mindent megért és amire kérem meg is csinálja tehát a hallásával nem lehet gond.Lehet valami probléma vagy még ráérek aggódni?Ha valaki járt már hasonló cipőben kérem segítsen!!!!
2010. ápr. 6. 10:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Ne aggódj, az ilyen idős, sőt idősebb (2, majdnem 2,5 éves) kisgyerekeknek (főleg fiúknak) még egy jelentős része van úgy, hogy pár alapszón kívül szinte semmit nem mond! Akárki akármit is mond, én nagyon sok 2 év körüli kisfiút ismerek, és egy komoly hányaduk nem mond még többet egy pár alapszónál. Pedig mind egészséges, szépen fejlett gyerekek. Van 2,5 éves is köztük. Majd ha eljön az ideje, egyszerre mondanak mindent.
2010. júl. 24. 18:44
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem is pont ma találtak meg, hogy még hogyhogy nem beszél a fiam?! 19 hónapos. Nagyon okos amúgy, minden érdekli, de kb. 3 szót mond. Én erre azt mondtam,hogy 3 éves koráig még bőven van ideje. Ő egyébként mozgásban nagyon ügyes inkább.Szóval szerintem sincs okod még aggódni!
2010. júl. 25. 01:04
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Valahol ezt a szösszenetet olvastam: " 3 éves korukig minden kisgyereknek jogában áll hallgatni!" :) fiam 21 hós, ennyit mond: anya, mama, kaka, bamm.
2010. júl. 25. 08:53
 14/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ismét köszönet mindenkinek aki válaszolt.Mostmár 21 hónapos a fiam de nagy változás még nem történt az ügyben de akiket kérdezek mindenki azt mondja hogy ne aggódjak.De már nem szívesen megyek a játszótérre sem mert úgy érzem csak az Én gyerekem nem beszél.Szeptembertől elkezdjük a bölcsit lehet hogy ott jobban rá lesz kényszeritve hogy beszéljen.Majd meglátjuk.Mindenkinet további szép nyarat kívánok! :))
2010. júl. 26. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!