Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megkésett beszédfejlődés?

Megkésett beszédfejlődés?

Figyelt kérdés
A kisfiam 17 hónapos az alapszavakon mama,baba,apa,stb többen nem mond.Csak a saját nyelvén halandzsázik.Vagy például hogy nem ég a lámpa a kezével mutatja hogy nem. Egyébbként mindent megért és amire kérem meg is csinálja tehát a hallásával nem lehet gond.Lehet valami probléma vagy még ráérek aggódni?Ha valaki járt már hasonló cipőben kérem segítsen!!!!
2010. ápr. 6. 10:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

17 hónaposan még nem megkésett beszédfejlődésű. Az én fiam 28 hónapos és egyetlen szava sem volt 1 hónappal ezelőttig, csak ez a halandzsa amit írsz.

Jártunk gyógypedagógián, gyerekorvosnál és logopédusnál is voltunk 1 hónapja.

Megkésett beszédfejlődésről fiúknál 2 és féléves kortól beszélünk, lányoknál 2 éves kortól (mint megtudtam).

Nekünk most áprilisban kezdődött volna az egyéni fejlesztés a logopédusnál, de közben 1 hónap alatt megtáltosodott a gyerekem:)) És már a nulláról 30-35 értelmes szava van, holott eddig semmit se mondott.

Szóval tényleg van akinél hirtelen ugrásszerűen indul meg a beszédfejlődés.

Szerintem még nincs miért aggódnod.

Mi amúgy mindennap "mesekönyvezünk" ismételgetjük az állatokat, tárgyakat meg séta közben is "tanítgatom", macerás mert más gyereknek nincs ennyi foglalkozásra szüksége, de egyszerüen muszáj, úgy látszik az én fiamnak ez kell.

2010. ápr. 6. 10:18
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos kiskrapek egy szót se szól , talán amma, apa, meg ne....de már abban se vagyok biztos, mindent megért, hall is.....én nem aggódom, majd beszél, ha kedve van....:)
2010. ápr. 6. 10:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Szintén 18 hósom se mondd semmit. Még annyit se mint a tiéd. Egyáltalán semmit
2010. ápr. 6. 12:45
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
szia, ebben a korban az a "beszéd", hogy érti a beszédet. nagyon kevés gyerek, aki ennyi idős korában bármit is mond pár szón kívül esetleg. amúgy a fiúknál 2,5 éves korra tehető átlagban a beszédfejlődés megindulása, értem ezalatt a konkért bezsédet. sürgősen vedd le a témát a napirendről magadban! :))))
2010. ápr. 6. 15:01
 5/14 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a gyors választ.Most egy picit megnyugodtam.Csak a két nagyfiamnál nem volt ilyen gond azt hiszem.(18 és 15 évesek) vagy lehet hogy már nem emlékszem.:))
2010. ápr. 6. 22:23
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, de én mostanában rengeteg olyan 1,5-2, sőt 2,5 év körüli kisgyerekkel találkozom, aki még egyáltalán nem beszél, csak 1-2 szó + halandzsa a szókészlete. Azért figyelem ennyire az ilyen korú gyerekeket, mert az én kisfiam is 2 éves és nem mond szinte semmit. Úgyhogy bárki bármit is mond, rengeteg hasonló korú gyerek van így, különösen kisfiúknál gyakoribb.
2010. ápr. 7. 23:03
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

anyu nekem azt mondta, h ha sokat olvasok neki, attól fejlődik a szókincse, na ja, majd ha hajlandó lesz megnyikkani, akkor majd lehet h irodalmi élmény lesz....:)

én másfél év körül már beszéltem, öcsém csak 3 évesen és egy az anyukánk, nem csinált semmit máshogy....:)

18 hós kuka anyukája

2010. ápr. 8. 09:44
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Kezdem kicsit lazábban felfogni a dolgot hogy nem csak Én vagyok ilyen helyzetben.Remélem pár hónap és be nem áll majd a szájuk.
2010. ápr. 8. 19:07
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
az enyém 27hós. csak alapszavai vannak. meg néha egy egy elejtett szoprobálkozás. még nem aggodok, de ha egy két honap mulva sem fog akkor elkezdek kicsit aggodni. amugy mindent ért és mindent megértet.
2010. júl. 24. 17:15
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Bátyám 2,5 évesen kezdett el beszélni, addig csak nyávogott meg halandzsázott. Anyám el volt képedve mikor egyszer csak megszólalt a gyerek. Ő is elvitte logopédushoz de azt mondták minden rendben van a gyerekkel. Úgyhogy ne aggódj, bőven van még időtök.
2010. júl. 24. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!