Megkésett beszédfejlődés?
17 hónaposan még nem megkésett beszédfejlődésű. Az én fiam 28 hónapos és egyetlen szava sem volt 1 hónappal ezelőttig, csak ez a halandzsa amit írsz.
Jártunk gyógypedagógián, gyerekorvosnál és logopédusnál is voltunk 1 hónapja.
Megkésett beszédfejlődésről fiúknál 2 és féléves kortól beszélünk, lányoknál 2 éves kortól (mint megtudtam).
Nekünk most áprilisban kezdődött volna az egyéni fejlesztés a logopédusnál, de közben 1 hónap alatt megtáltosodott a gyerekem:)) És már a nulláról 30-35 értelmes szava van, holott eddig semmit se mondott.
Szóval tényleg van akinél hirtelen ugrásszerűen indul meg a beszédfejlődés.
Szerintem még nincs miért aggódnod.
Mi amúgy mindennap "mesekönyvezünk" ismételgetjük az állatokat, tárgyakat meg séta közben is "tanítgatom", macerás mert más gyereknek nincs ennyi foglalkozásra szüksége, de egyszerüen muszáj, úgy látszik az én fiamnak ez kell.
anyu nekem azt mondta, h ha sokat olvasok neki, attól fejlődik a szókincse, na ja, majd ha hajlandó lesz megnyikkani, akkor majd lehet h irodalmi élmény lesz....:)
én másfél év körül már beszéltem, öcsém csak 3 évesen és egy az anyukánk, nem csinált semmit máshogy....:)
18 hós kuka anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!