Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Depressziósan, betegesen,...

Depressziósan, betegesen, erőltetve gyereket nevelni, vagy inkább az apuka nevelje?

Figyelt kérdés
elég mélypontra jutottam, nem tervezett gyermek, terhességi depresszió, koraszülés...aztán volt egy jobb időszak, majd a munkába vissza állás után tudatosult, hogy napról napra élünk, hitel, sokat kellett táppénzen lennem, az állandó ideg, hogy ne rúgjanak ki..először a gyomrom lett kész, emésztési problémák, lefogytam. Ezután szinte alig van amit tudok enni, bár étvágyam van, ezért rossz kedvű vagyok. Ezután, vagy emiatt idegbecsípődés hónapokig borzasztó szenvedés négyszer is. Ahhoz, hogy új életet kezdjek vagy ilyesmi, ahhoz jól kéne lennem, de már évek óta vannak ezek a bajaim, nem hiszek a gyógyulásban. Mire helyre jövök újra becsípődik és a sok fekvés miatt alig ehetek. Igazából ezen orvosilag nem is tudnak segíteni. Nincs kivel megosztanom a dolgaimat és ugyan most mit is oszthatnék meg, a depresszióm a fájdalmam...Elment az életkedvem. Sokszor eszembe jut, hogy a gyerekem nevelje az apja tovább.Ő egészséges. Mit gondoltok, mi a jobb a gyereknek ebben a helyzetben?
2016. ápr. 10. 11:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

annyira összevissza írsz, kérdésekre nem válaszolsz...

igen, a gyereknek nem jó ilyen anya mellett. te vagy az akinél ha elpattan valami akkor gyerekkel együtt ugrik le a 10.-ről. csak magadról beszélsz, litániákat írsz amiben egy rohadt mondat nincs a gyerekedről. nem, ez nem önzés hanem gonoszság, nem kell neked, mégis magadhoz láncolod miközben ellátni se tudod csak mert undorodsz az apjától.

segítséget persze nem kérsz, mártírkodni tudsz csak! szedd már össze magad basszus és kérj segítséget, menj el orvoshoz, keresd fel a gyermekvédemet old meg a helyzetet!

2016. ápr. 10. 11:59
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszel a gyógyulásban... - itt már leírtad a lényeget. Csatlakozom az előttem szólóhoz. Csak magadról van szó, csak a te problémád, csak a te életed, csak téged kell sajnálni. Ha undorodtál az apjától, minek szültél? Minek tartottad meg? Pláne, mivel ennyire gyenge vagy és ez a helyzet nem mos kezdődött, hanem jóval korábban, szerintem még a terhesség előtt...
2016. ápr. 10. 12:03
 13/29 anonim ***** válasza:
Hány éves is vagy? És a gyerkőc? Erre sem válaszoltál. És igen, fontos infó lenne. Na meg a családi háttered is....
2016. ápr. 10. 12:04
 14/29 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy én vagyok a felelős az egészért. Azért írtam ide, mert ez anonim...ha helyre jövök kicsit megpróbálok keresni egy sztk-s orvost. Sajnos a házi orvosom csak legyint, hogy én ilyen típus vagyok. Befelé forduló, bajt kereső...ezt így kimondta és mondtam, hogy de én nem szeretnék ilyen lenni, mit tehetnék. Erre azt mondta, hogy akkor újra összekéne gyúrnia a szüleimnek engem. Magyarul nincs megoldás :( Sosem mondta, hogy van egy jó orvos menjek el. Szégyenlem azóta előtte magam mióta ezt mondta, és nem mertem már erről vele többet beszélni, viszont ő az aki beutalót kell adjon.
2016. ápr. 10. 12:24
 15/29 anonim ***** válasza:
Annyira összefüggéstelenül írsz, hogy tényleg baj van.
2016. ápr. 10. 12:29
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
és még mindig nem válaszolsz :D én feladtam, megyek a gyerekemmel legozni, további szép napot!
2016. ápr. 10. 12:31
 17/29 A kérdező kommentje:
Szerintetek ezen lehet segíteni? Van megoldás?
2016. ápr. 10. 12:46
 18/29 anonim ***** válasza:

Ez ördőgi kör. A test kihat a lélekre, a lélek meg a testre.

Betegség es kikátástakanság miatti depi még több betegséget es kilátásalanságot hoz.

Ebből tényleg nehéz kiszállni, mert amikor picit javul a helyzet már annal sem tud örülni az ember, igy nem tud elindulni egy pozitiv kör, ami helyrehozna mindent.

Állitolag ezt az ördögi kört kell megtörni.

Egy pszichologus szerint az apro pozitivumokba kapaszkodni es csak azt nézni.meg állitolag a gyermekek tanitani jönnek nekunk valamit, hogy segitsenek.

Neked szerintem elsősorban öntudatosságra lenne szukseged hogy azert is meg fogod csinalni es vegigviszed.es apro örömöket csalni az életbe.

Ez borzaszto nehéz, mintha magunkat kéne talpra állitani gallernál fogva. Viszont vannak akik alapbol pozitivak, nekik konnyu a mult serelmeit is feldolgozni.

Igazabol a negativ hozzáállás ragadhat a gyerekre belőled es vinni fogja a szenvedeseidet tovább. Nem veletlenul korababa. Átveszik a terhet is.allitolag 12 eves korig van egy gyermek szimbiozisban az anyával.

Én amellett vagyok hogy a gondolkodásodon kéne állitani. Es ehhez sokat kéne olvasni v eloadasra járni mert addig csak süllyesztőben elsz, aminek a végén konkretan rá leszel már kényszeritve a változtatásra. Mondhatni most még kényelemben vagy ezert gondolkozol azon hogy a gyermeket adod tovabb holott egy gyermek soha nem lehuzo erő hanem segitene neked abban hogyan allj talpra.tanit türelemre, kitartasra..magyarán valo igazad van, a gyermek nelkul sem lenne neked jobb mert az utolso segitseget is csak ellöknéd ezzel magadtol.

2016. ápr. 10. 12:49
 19/29 anonim ***** válasza:
A gyermeknek amugy nncsenek csipo v gyomortáji problémái?
2016. ápr. 10. 12:54
 20/29 A kérdező kommentje:
igen, tanít a gyermekem, valóban és nem arra vágyom, hogy negyven évesen szabad legyek...de ők egy idő után kirepülnek és már nemtudod onnan kezdeni, ahol abbahagytad. A magányosságom ellenére én egészségre vágyom, hogy ha már nem is teljes családban, de egészségben, örömben nevelhessem fel a gyerekemet és nagyon félek, hogy ez már nem lehet.
2016. ápr. 10. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!