Hol kezdjek el gyerekre vigyázni, gondozni?
Au pair szeretnék lenni (fiú vagyok) és ahhoz ugye minimum 200óra tapasztalat kell (nem rokon) gyerekekkel. Sajnos azt sem tudom, hogy hol kezdjek neki, mert nem vagyok jártas a témában. Igazából nem várnék el fizetséget vagy csak minimálisat, csak legyen meg a minimum 200óra gyakorlatom. Meg gondolom nem olyan sokan bíznák a gyereküket egy 16évesre. Valaki tudna segíteni, hogy merre kezdjek el érdeklődni?
Előre is köszönöm. :)
- ismerősök / környéken lakók körében próbálsz érdeklődni, kell-e valakinek vigyázni a gyerekére alkalomadtán
- elvégzel egy olyan képzést, ami ezzel kapcsolatos (így szívesebben fognak alkalmazni is, és tapasztalatot meg háttértudást is szerzel
- elmész diákmunkázni játszóházakba, gyermekfoglalkoztató rendezvényekre stb.
- érdeklődsz bölcsődékben, óvodákban, iskolai napközikben, hogy foglalkoztatnának-e önkéntesként (bár nem valószínű, mert se tapasztalatod, se szaktudásod)
- érdeklődsz alapítványoknál, akiknek a profiljába tartozik a gyerekekkel való foglalkozás, hogy lehet-e náluk önkénteskedni
Amúgy nem bántásból mondom, de fiúként eleve elég nagy hátrányból indulsz ezen a területen.
Még mindig nem írtad, honnan vetted ezt a 200 órát. Már több EU-s országban au pairkedtem (Spanyolország, Írország, UK, Németország). Spanyol volt az első, oda semmi tapasztalatot nem vittem, nem kértek. Értelemszerűen az utána következő országoknál már volt tapasztalatom, de ott se volt elvárás sehol.
Amerikában még nem voltam, esetleg ott külön van valami törvény, hogy kell 200 óra tapasztalat? Mert akkor igen egyszerű a megoldás: elsőnek kimész egy olyan országba, ahol nem várnak el tapasztalatot, azután ha összejön a 200 órád, mehetsz Amerikába is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!