Vannak olyan történetek, amikor a bíróság apánál helyezte el a gyereket?
Azért mondják ezt, mert a statisztikák mutatják, hogy anyáknál maradnak a gyerekek. Az a mögöttes változó, ami a tévedést okozza, hogy az apák nem akarják a gyerekeket, többségében. Így kerülnek a nőkhöz.
De ha akarják, ugyanannyi esélyük van. Mivel kisgyerekről írsz és nem babáról. Ha egy egyhetes szoptatott baba lenne, azt -hacsak nincs valami óriási gond - az anyjának ítélnék. De pl. a mi babánk 4 hetes, a férjem jobban keres, tápszeres a kicsi, tökéletesen el tudja látni és nem kell a férjemnek dolgozni járnia irodába, szóval komoly esélye lenne a picinkre válás esetén, ha akarná. Szerencsére erről szó sincs, de volna esélye.:)
A sógorom nemrég "megkapta" a 10 évesüket, mert vele akart maradni a kislány, a másik két gyerek az anyjukkal maradt. Igaz, hogy nem kellett volna megkérdezniük a 10 évest még, de a bírók a gyakorlatban megkérdezték, kivel akar maradni és annak ítélték, a másik kettő nagyobb gyerek.
Szomszédban lakik egy srác, ott anyukától elvették a gyereket. Mondjuk nem apukának került, hanem a mamához.
A kislány otthon volt, mindig koszos volt, nem fésülködött, sosem volt megfelelő ruhája, így mindig beteg volt. Anyuka éjjel 11kor a 3 gyerekkel még mászkált minden felé. Aztán aludt délig, vagy tovább, a gyerekek meg azt csináltak, amit akartak. Enni sem adott nekik.
A csaj ennek ellenére nem akart lemondani. Beidézték az óvónőket is a bíróságra. Végül a csaj lemondott, mert belátta, hogy nincs más választása.
Láthatásra elviszi a kislányt, de ugyanúgy koszosan hozza haza, meg nem nagyon foglalkozik vele sajnos.
Én ugy tudom 3 éves kor alatt nagyon nyomós indokkal veszik csak el a gyermeket az anyátol es nem az anyagi hátter az első amit vizsgálnak.
Nekem egy apuka mesélte hogy őt othhagyta a párja gyerekkel együtt igy ő neveli a gyermeket viszont hivatalos elhelyezés még nem volt es apuka tart is tőle hogy nem neki ítélnék mert az anyuka nem mondana le hivatalosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!