Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a feltételei annak hogy...

Mi a feltételei annak hogy valakinek odaítélje a bíróság a gyermeket?

Figyelt kérdés
Pl; ha válásról van szó , akkor kihez ítélik a gyermeket? Ha az apának van hitele és de viszont jó körülmények között él az édesanyja mellett. Az anyukának nincsen hitele és de anyósnál lakik jó körülmények között. Az apa szállásos munkahellyel rendelkezik minden héten más megyében építkeznek, szóval csak heti 1 szer hétvégére jár haza, az anyuka volt vele mindig, ez nem fog számítani a peren? 4 éves gyermek nem tud még választani hogy kinél szeretne élni. A volt anyósnál akinél volt párom lakik jelenleg az amíg együtt éltünk volt párommal anno akkor rendszertelenül látogatta az unokáját közösen alig töltöttek időt csak az anya jelenlétében, nagyon ritkán vállalta el vigyázni rá csak akkor mikor hivatalos ügyet intéztem az is évente 1 szer 4 órára. És 5 percekre a nyár folyamán úgy 4 alkalommal amíg tett egy kört az autójával addig beültette és annyi. Nem jöttünk ki jól volt anyóssal arra hivatkozott hogy nem akar zavarkodni és azért nem jön be az unokáját megnézni mikor minden naposan járt ki munkálkodni a ház környékén lévő földjére.Most úgy néz ki hogy összefogtak és mindent elkövetnek hogy ők legyenek a gyámok. Szóval milyen feltételek kellenek ahhoz hogy az anyának ítéljék a gyermeket,?

2012. nov. 29. 09:56
 1/7 anonim ***** válasza:
nagy részébe anyának itélik a gyereket ha csak nincs kizáró ok ez több összetevös dolog
2012. nov. 29. 09:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Én is így remélem, mert akkor úgy jönne ki a dolog hogy ha az apának ítélnék akkor hetente csak 1 napot tölthetne az apjával a vér szerinti családtaggal az anyával meg csak 2 hetente, egyszóval akkor meg lenne vonva mind a 2 szűlő ha az apjához ítélnék. Ha az anyához akkor legalább egyik szűlő(az anya) vele van minden nap. A lényeg szerintem ha megvannak az anyagi feltételek a ház adottságai higénia, az már sokat számíthat.
2012. nov. 29. 10:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Nyugodjál meg, baromi nehéz elvenni egy kisgyermeket az anyától!!! :) Ha van fedél a feje felett (mindegy, hogy hiteles, saját, albi, bármi) és tud róla gondoskodni, nem veszélyezteti a testi épségét, illetve az anya életvitele megfelelő (nem iszik, nem erkölcstelen, stb.), akkor nála marad. Nagyon súlyos, nyomós indok kell, hogy egy anyától elvegyék a gyermekét!!! Tehát amit leírtál, az alapján egyértelmű, hogy a kicsi az anyukája mellett marad!!!
2012. nov. 29. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:

ha az anyának van hol laknia, el tudja tartani a gyereket akkor a protokoll szerint neki ítélik. persze figyelembe veszik, hogy nincs-e szó gyermek veszélyeztetésről (összkomfortos lakás, nem alkoholista, nem drogos, nem prosti, nem bántalmazza-e, kb,. ezek a kizáró okok)

ha minden feltétel adott, biztos, hogy nem ítélok az apának aki nem tud vele foglalkozni, apa a munkahelye miatt eleve kiesik, tehát csak az apai nagymama jöhet szóba mint gyám, de ha jól értem itt fel sem merült, hogy ő is benyújt kérelmet, tehát nem hinném, hogy aggódnod kéne, még csak egy jó ügyvéd sem kell.

egyébként a hitel nem számít az elhelyezési pernél és ha a 4 éves el tudná mondani hol akar lakni se kérdenék meg, az majd pár év múlva jöhetne szóba

2012. nov. 29. 11:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Az apai nagymama az már csak büszkeségből is kapadozna érte , de szerintem egyedül nem lenne türelme felnevelni, bedugná egy ottani oviba gyors és csak az estéket és a hétvégéket kell kibírnia vele.Mert akármennyire is mutatja hogy mennyire szereti az unokáját segítség nélkül nem vinné véghez, ilyenkor már könnyű dolga van mikor már rég nem pelenkás, és eltudja mondani mi a baj. Ráadásul amikor még együtt voltunk exemmel akkor mesélte hogy kiskorában nagyon sokat verte mert nem fogadott szót meg volt mikor már nagyobb volt akkor egy műanyag vödröt széttörte a könyökén mert vissza feleselt és nem akart segíteni valamit.Szóval nem szívesen adnám a volt anyós kezei közé a gyermekem nevelését. Bár szerintem ezek mind tagadva lesznek a tárgyaláson. Jahh és azt meg hozzátenném hogy a párom miatt amikor ő vitte a bölcsődébe 1 alkalommal a gyermekért akkor nem állt meg neki a gyermeke öltözködni csak sírással és elszólta magát hogy az anyád pici pi*csád úr*istenit alj meg. A bölcsis nénik még az nap beadták a papírt a gyámügyre, nem szóltak senkinek hogy beadták hanem mikor jött a levél, milyen megbeszélő képesek a bölcsisek is 6 mondatot nem váltottak soha velem, és utána mindegy volt ki mondta nekem kellett vele járkálni a gyámügyre hónapokig és jöttek a házunkba, mire látták hogy semmi baj nincsen. Vagy mikor fél órára kimentem a póstára mire visszamentem az úton hallottam hogy a gyermekem ordít. Gyorsabban szedtem a lábaim de mire mentem addigra csend lett csak annyit halottam hogy a volt párom magában beszélget és megbeszélte saját magával hogy hiába pofozta meg akkor sem hallgatott rá....Háta mögé lopózva ezt halottam erre fő mikor megszólaltam hogy itt nem is kicsi a baj nála mert hogy magában beszélget akkor összerezzenve megilyett és mondta utána hogy mennyek be meglátom miért olyan mérges. Bementem a fiam a be ágyazatlan takarók tetején ült és pelenka volt rajta de híg hasmenése volt és kiszaladt a kaki a pelenka oldalán . Annyi volt az egész baja hogy a fiam nem akart lejönni az ágyról. És a volt párom otthagyta szarosan várva hogy úgy is megyek mindjárt haza és majd én úgyis megcsinálom, leült a számítógép elé és játszott. Én szépen csendben levettem a fiamat az ágyról egy hang nem volt. Na de gondolom nem volt gusztusa és kedve hozzáérni a sz*aros pelenkához ekkor volt olyan 2 és fél éves a fiam.De akkor már el tudta panaszolni a gyermekem hogy bántotta ha nem hallom saját füllel el sem hittem volna. Azért volt mikor a seggére csaptam 1 szer mikor a biliből a kakit szétkente a falon de mondtam neki a fejét soha ne bántsa ő se akármennyire is megérdemli.
2012. nov. 29. 12:32
 6/7 anonim ***** válasza:

1. A bíróság nem fogja az apának ítélni a gyereket, ha csak heti egy napot tölt otthon az édesapa, hiszen ha nincs kizáró ok, akkor miért ne lehetne az anyánál, aki a hét minden napján vele tudna lenni?

2. Nem az anyós szava dönt, ő nem szülő, csak nagyszülő, láthatáshoz van joga, de az elhelyezésbe nincs beleszólása.

3. Valamit kezdj már magaddal, alig lehet kihámozni a lényeget az írásodból.

2012. nov. 29. 15:06
 7/7 anonim ***** válasza:

"de mondtam neki a fejét soha ne bántsa ő se akármennyire is megérdemli."

te sem vagy teljesen normális, az azért látszik..

2012. dec. 1. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!