Szoktál kiabálni a gyerekre? És hány éves a gyerek?
Nem hiszem,h idegbeteg lennél!Én kisfiam is 2-éves és én is szoktam vele kiabálni,nem azért mert ez a hobbim!!!Elmondom szépen egyszer kétszer sőt lehet,h 3*is,de ha nem érti meg,h az amit csinál veszélyes akkor muszáj felemelnem a hangom!Bár én nem vagyok amúgy sem egy türelmes típus,de vele megpróbálok az lenni,ez van amikor megy van amikor nem.Nem fél tőlem sem sőt van amikor ő mondja,h anya üssön a seggemre!:)Sajnos egyáltalán nem használ és igen szokott kapni a seggére is!!!
2010. ápr. 4. 19:03
én nem is kiabálásnak mondanám, hanem inkább más hangon szólok neki. ált. nem érdekli...
2010. ápr. 4. 19:18
3/13 A kérdező kommentje:
:) Köszi a válaszokat. Jót mosolyogtam az elsőn, mert amikor én a fiam kezére csapok, ő egyszerűen fogja, és odanyújtja a másikat is, hogy arra is üssek.... :) Megnyugodtam. Köszönöm!!!! És ha a kiabálás nem segít, akkor mivel "büntetitek"?
A kiabálással semmire nem megyek, pedig elég gyakran csinálom sajnos. (Leginkább a 10 évessel kell.)
A 21 hónapos kisfiamra rászólok, hogy nézz ide anyára, megvárom, míg a szemembe néz, (közben odahúzom magamhoz, legugolok hozzá) és szépen elmondom, hogy nem szabad. Ilyenkor tök cuki kis fejet vág, és ő is "nemet" bólogat, hisz pontosan tudja, hogy amit csinált azt nem lenne szabad. (elzárja a gázt amikor főzök, kinyitogatja a hűtőt stb)
2010. ápr. 4. 20:18
20,18 vagyok
az enyém néha magától rácsap a kezére vagy a popsijára. :) Utóbbit akkor, ha az ablakba felmászik.
2010. ápr. 4. 20:21
Szerinted a kedves mama annak idején nem kiabált rá az ő kisfiára?Komolyan mondom,ettől én is falra tudnék mászni,nem ütöm-vágom a gyereket,de fegyelmezni igenis kell,ha tetszik a mamának,ha nem!Ha nem fegyelmezed,akkor meg majd azt kiabálja,hogy milyen rossz a gyerek,az anyja teljesen elrontotta.Mi együtt lakunk a kedves mamával,semmi nem teszik neki,amit a gyerekemmel csinálok.2 éves,tök okos,rendesen beszél,mindenki össze-vissza dícséri,csak a mamának más a véleménye.Nem vagy rossz anya,ne törődj vele mit mond,mond meg neki,hogy a te gyereked,nem az övé,majd te tudod mit kell csinálni!Jó babázást !
2010. ápr. 4. 21:35
Szia!Igen persze, mikor már eldurran z agyam, mert 20X is megcsinálja amire azt mondom, hogy nem szabad. Sokszor arra gondolok, hogy nem tudok vele mit csinálni. 2 éves a kiscsaj. Nagyon huncut, akaratos. Ááá, sokszor feladom...én képtelen vagyok megfegyelmezni, a férjem detto. Ok, a konektorba nem nyúlhat stb. a többi kis dolog... a nagyi nekünk is mondja, hogy máris a fejünkre nőtt, sztem igaz, próbálom azért fegyelmezni, még én is tanulom a "szigorú"felnőtt szerepet. Sajna én nem vagyok uralkodó típus, talán azoknak könnebben megy-nem akarok senkit sem bántani-bárcsak kicsit uralokodó típus lennék...-viszont én sem vagyok egy nyugodt típus, hamar ki tudnak hozni a sodromból.
2010. ápr. 5. 15:08
8/13 A kérdező kommentje:
:) Látom másnak is fejtörést okoznak a kis rosszcsontok. Én ráadásul 23 hetes terhes vagyok, így aztán néha a hormonok is tombolnak. Nem akartam én mamát-anyósomat- bántani, bocsánat, ha ez jött le a kérdésből. Nem rossz indulatból mondta ő, amit mondott, csak érdekelt, hogy vajon másnak is elfogy-e a türelme. Az én fiam is okos egyébként, korához képest, mások szerint is. Már verselget is. De megnevelni igen nehezen tudjuk a férjemmel. Igazából el is kapattuk, meg meg is sajnáljuk mindig. Ilyen "fajta" emberek vagyunk. :) Köszi a válaszokat.
hm, érdekes amit irtatok. nekem elég ha csunyán nézek a 3 éves kicsi lánykámra, és rögtön elkezd sirni... és megy anyjához, mamájához, bárkihez aki megvigasztalja. de senki nem vigasztalja meg ammikor "rosszat" csinál. inkább elmondjuk neki, h. mit vétett. de ez a trükk kisebb korában is bevált...
ha durcizik, akkor mi is durcik vagyunk vele szemben. ez nem tetszett sosem a picinek. inkább enged, és abba hagyja a duzzogást.
2010. ápr. 5. 23:36
15.08-at mintha én írtam volna.... :)
Naná, hogy elfogy a türelmem! Amúgy sem vagyok egy türelmes típus sajnos. :( De 2 évesen pont abban a korszakukban vannak, amit dackorszaknak neveznek, gyakorlatilag minden nap kihoz a sodromból a hisztikkel. Bika horoszkóp ráadásul bika aszcendenssel, gondolhatjátok.... :) Én sajnos ilyenkor rossz anyának érzem magam, ha kiabálok és utána magamat ostorozom. De sajnos folyamatos az ellentmondás a hisztizés, nehezen bírom. Szóval szerintem mindenki, anyósod is volt ilyen időszakában, hogy kiabált a gyerekével! Nem mondom, hogy a legjobb megoldás, de attól is függ, mi hat a gyerekre. Van akire hat az, hogy odavonom magamhoz és elmagyarázom neki, hogy ezt azt nem szabad. Hát az én lányom nem ilyen, Ő üt-ver akkor, kitépi magát a kezemből és úgy visít, hogy a saját hangomat nem hallom. Na ilyenkor durran az agyam sajnos.. :( 22 hónapos jelenleg.
2010. ápr. 7. 15:55
Kapcsolódó kérdések: