Mik azok a maradandó gyermemkori élményeid amikor boldog voltál és a családnak köszönheted?
Az én élményeim pont olyan dolgokhoz kapcsolódnak, amit a gyermekemnek pont nem tudok megadni, így ötletem sincs hogyan biztosítsam ezeket.
Pl volt hobbynk folyó mellett,ott tanultunk testvérrmmel biciklizni, kincs volt egy-egy kagylo v partra vetett hal, volt mama papa, láttunk disznót szoptatni sok kismalacot, kivehettünk csirkét játszani, gyűjthettünk aloluk valódi tojást, szüleink egy tanyának is társtulajdonosai voltak 5 nagy kutyával játszottunk kuvasz, farkas, vizsla, láttuk a gyámoltalan kis kölykeiket, szalmabálákrol ugráltunk a többiekkel, Bakatonon nyaraltunk minden évben az üdülési jeggyel és Barbi babànk is volt.
Én meg panelban élek a gyermekkel, rokonok távol, nincs kertes ház, hobby, más gyerekek társnak játszani..
Mi Miskolcon élünk, itt a Bükk szinte a szánkba.
Sokat járunk kirándulni kutyástól, gyerekestől, van, hogy szalonnát is sütünk kint, van, hogy csak elmegyünk egy-egy forráshoz, barlanghoz, vagy egy magasabb, szép kilátóhelyre.
Remélem, ezek szép élmények maradnak a lányom számára.
Amúgy gyerekkoromból nekem se a cirkusz és hasonlók maradtak meg, mint pozitív élmény, hanem a közös gombázások nagyimmal a mezőn, vagy tóparti horgászás sátorral több napig és hasonlók.
Nagymamám és a telke ahol kertészkedhetem sok szomszéd akihez átmehetem vagy amikor nagymamám lakása aminek ablakábol játszotére látot és gyereként lemehetem egyedül 6 évesen is ,vagy boltba elmehetem szintén egyedül .
Gyerekeimnek ma kertészkedés ,rollerezés kirándulás van .
Látom hasonlók maradnak meg másokban is, leginkább ami természethez köthető.
Azt hittem több válasz lesz.
Vajon a "panelosoknak"milyen emlékeik lehetnek? Biztos lejártak pl. a közeli gördeszka pályára, az sincs a közelünkben..
sajnálom utolsó, hogy így alakult a gyermekkorod, nincs szívszorítóbb annál, amikor szomorúságot, félelmet, csalódást látni egy gyermek arcán, akikben még semmilyen számító rosszándék nincs, és önzetlenül szeretnek.
az én gyermekkorom sem volt semmi, csak tudatosan próbálom megragadni a pozitív pillanatokat és ezt a pozitív oldalt erősíteni a jövőben. (a negatív oldalt sajnos nem tudom megoldani, pontosan ez miatt tartok itt(rossz nevelési módszereket alkalmazó szülők - gyerek sérül lelkileg - felnőttként az élete nincs vágányban)
Szóval én úgy vagyok vele, ami történt, megtörtént, ezzel kell tovább élni; de észrevenni és abba a kevés mosolyba(apró boldogságba) kapaszkodni, ami szintén ott lapult a könnycseppek mellett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!