Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mik azok a maradandó gyermemko...

Mik azok a maradandó gyermemkori élményeid amikor boldog voltál és a családnak köszönheted?

Figyelt kérdés

Az én élményeim pont olyan dolgokhoz kapcsolódnak, amit a gyermekemnek pont nem tudok megadni, így ötletem sincs hogyan biztosítsam ezeket.

Pl volt hobbynk folyó mellett,ott tanultunk testvérrmmel biciklizni, kincs volt egy-egy kagylo v partra vetett hal, volt mama papa, láttunk disznót szoptatni sok kismalacot, kivehettünk csirkét játszani, gyűjthettünk aloluk valódi tojást, szüleink egy tanyának is társtulajdonosai voltak 5 nagy kutyával játszottunk kuvasz, farkas, vizsla, láttuk a gyámoltalan kis kölykeiket, szalmabálákrol ugráltunk a többiekkel, Bakatonon nyaraltunk minden évben az üdülési jeggyel és Barbi babànk is volt.

Én meg panelban élek a gyermekkel, rokonok távol, nincs kertes ház, hobby, más gyerekek társnak játszani..

2016. márc. 20. 06:41
 1/9 A kérdező kommentje:
Mármint nem pont ezeket ganem maradandó élményeket szeretnék biztosítani és amit itt eltudok képzelni pl cirkuszba, állatkertbr vinni, az nekem mind csak röpke élményt nyujtott ami talán nem is hiányozna ha kimaradt volna.
2016. márc. 20. 07:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Vagy mit biztosítasz huzamosan gyermekednek, amiből úgy érzed, hogy hozzájárulsz ahhoz, ami örökre megmarad benne és pozitív?
2016. márc. 20. 07:39
 3/9 anonim ***** válasza:
huu sok minden..de nekem is inkább a nagyszülőknél töltött délutánok, hétvégék, vagy mikor unokatesómékkal minden hónapban elmentünk valahova kirándulni.. Nem kell nagy dologra gondolni, reggel közösen kinéztünk egy közelebbi helyet és vagy vonatoztunk, bicikliztünk, hajóztunk.. mikor mihez volt kedvünk. Akkor a játék az utcabeli gyerekekkel, mikor elfáradtunk, várt minket a házi szörp és a friss sütemény, palacsinta, amit egy pléden ülve ettünk meg a kertben..Húsvétkor nyuszivadászat, eldugtak ilyen apró kis meglepetéseket, és azokat kellett megkeresnünk csapatban unokatestvéremmel. Közös horgászatok.. Kimentünk reggel, ott horgásztunk, játszottunk, fürödtünk, a felnőttek bográcsoztak.. ha jó idő volt ott aludtunk sátorban.
2016. márc. 20. 07:39
 4/9 anonim ***** válasza:

Mi Miskolcon élünk, itt a Bükk szinte a szánkba.

Sokat járunk kirándulni kutyástól, gyerekestől, van, hogy szalonnát is sütünk kint, van, hogy csak elmegyünk egy-egy forráshoz, barlanghoz, vagy egy magasabb, szép kilátóhelyre.

Remélem, ezek szép élmények maradnak a lányom számára.

Amúgy gyerekkoromból nekem se a cirkusz és hasonlók maradtak meg, mint pozitív élmény, hanem a közös gombázások nagyimmal a mezőn, vagy tóparti horgászás sátorral több napig és hasonlók.

2016. márc. 20. 07:40
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagymamám és a telke ahol kertészkedhetem sok szomszéd akihez átmehetem vagy amikor nagymamám lakása aminek ablakábol játszotére látot és gyereként lemehetem egyedül 6 évesen is ,vagy boltba elmehetem szintén egyedül .

Gyerekeimnek ma kertészkedés ,rollerezés kirándulás van .

2016. márc. 20. 08:13
 6/9 A kérdező kommentje:

Látom hasonlók maradnak meg másokban is, leginkább ami természethez köthető.

Azt hittem több válasz lesz.

Vajon a "panelosoknak"milyen emlékeik lehetnek? Biztos lejártak pl. a közeli gördeszka pályára, az sincs a közelünkben..

2016. márc. 20. 09:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdekes, nekem is a nagyszüleimnél töltött idő, a családi nyaralások maradtak meg leginkább. Ebből arra köveketkeztetek, hogy az az idő lesz nekik is ilyen, amit csak rá áldozunk. A nagyszülők nem dolgoztak már, nem stresszeltek, nyaraláskor 2 hét csak a miénk volt. De nem gondolom, hogy az idő hosszúsága lenne itt a fontos, inkább az aktív figyelem. Szóval, tedd amit megtehetsz, csak legyél vele.
2016. márc. 20. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Igazából fura, de olyan élményem nagyon-nagyon kevés van, amikor olyan tökéletes volt minden. Anyukámnak alkoholproblémái voltak (ma már nincsenek), és időszakonként rátört a dolog, ilyenkor apukámmal rengeteget veszekedtek, kiabáltak, és ez egészen addig, míg nem született meg a kislányunk, nem is tudatosult bennem, ez mennyire meghatározta az életemet. Így inkább azon vagyok, hogy ne annyira a saját gyerekkoromból merítsek ötleteket, hanem csak élvezzük a spontán, szép pillanatokat.
2016. márc. 21. 10:14
 9/9 A kérdező kommentje:

sajnálom utolsó, hogy így alakult a gyermekkorod, nincs szívszorítóbb annál, amikor szomorúságot, félelmet, csalódást látni egy gyermek arcán, akikben még semmilyen számító rosszándék nincs, és önzetlenül szeretnek.

az én gyermekkorom sem volt semmi, csak tudatosan próbálom megragadni a pozitív pillanatokat és ezt a pozitív oldalt erősíteni a jövőben. (a negatív oldalt sajnos nem tudom megoldani, pontosan ez miatt tartok itt(rossz nevelési módszereket alkalmazó szülők - gyerek sérül lelkileg - felnőttként az élete nincs vágányban)

Szóval én úgy vagyok vele, ami történt, megtörtént, ezzel kell tovább élni; de észrevenni és abba a kevés mosolyba(apró boldogságba) kapaszkodni, ami szintén ott lapult a könnycseppek mellett.

2016. márc. 21. 11:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!