Az oviban büntetik a gerekeket, ha rosszak? Hogyan?
Szerintem ez már nem divat.
Leírom, hogy annó nem akartam játékokat pakolni az oviban, fal mellé állítottak reggeli előtt, én meg összeestem. Elájultam, bevertem az államat, és úgy ömlött a vérem, hogy mentőt kellett hívjanak, a kórházban összevarrtak.
Ezek után ebben az oviban senkit nem állítottak fal mellé. :)
Esetleg leültetik a gyereket óvónéni mellé.
Más büntit nem hiszek, hogy lenne.
Nálunk a bölcsiben úgy van, hogy ha rosszalkodik egy gyerek, akkor "kivonják a forgalomból" egy időre. Le kell ülnie, vagy meg kell fognia a gondozónő kezét, ha pl. az udvaron vannak, meg elmondják neki, hogy rosszat csinált és nem szabad. Szerintem az oviban is így megy.
A fiamnak sajnos elég sokat kell a kisszékre ülnie, nem egy áldott jó gyerek. Bár nem tudom, hogy mennyire hatásos ez a módszer, mert ugyan úgy csinálja a butaságokat. Viszont nem tudom mi lenne jobb. Mert annak meg nem örülnék, ha rá lehetne csapni a fenekére. Úgy értem, a fiamra néha tényleg ráférne, de ha a fenekére csapni szabad lenne, akkor attól félnék, hogy eldurvulna a dolog. Bár én mondtam már a dadus néninek, hogy ha nagyon nem bír magával a gyerek, akkor csapjon a kezére, de mondta, hogy nekik ezt tilos, ha megtenné, akkor kirúgnák. Helyeslem, hogy nem szabad ezt csinálni, de sajnos bizonyos esetekben szükség lenne rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!