Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az oviban büntetik a gerekeket...

Az oviban büntetik a gerekeket, ha rosszak? Hogyan?

Figyelt kérdés
2010. márc. 30. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez már nem divat.

Leírom, hogy annó nem akartam játékokat pakolni az oviban, fal mellé állítottak reggeli előtt, én meg összeestem. Elájultam, bevertem az államat, és úgy ömlött a vérem, hogy mentőt kellett hívjanak, a kórházban összevarrtak.

Ezek után ebben az oviban senkit nem állítottak fal mellé. :)

Esetleg leültetik a gyereket óvónéni mellé.

Más büntit nem hiszek, hogy lenne.

2010. márc. 30. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a bölcsiben úgy van, hogy ha rosszalkodik egy gyerek, akkor "kivonják a forgalomból" egy időre. Le kell ülnie, vagy meg kell fognia a gondozónő kezét, ha pl. az udvaron vannak, meg elmondják neki, hogy rosszat csinált és nem szabad. Szerintem az oviban is így megy.

A fiamnak sajnos elég sokat kell a kisszékre ülnie, nem egy áldott jó gyerek. Bár nem tudom, hogy mennyire hatásos ez a módszer, mert ugyan úgy csinálja a butaságokat. Viszont nem tudom mi lenne jobb. Mert annak meg nem örülnék, ha rá lehetne csapni a fenekére. Úgy értem, a fiamra néha tényleg ráférne, de ha a fenekére csapni szabad lenne, akkor attól félnék, hogy eldurvulna a dolog. Bár én mondtam már a dadus néninek, hogy ha nagyon nem bír magával a gyerek, akkor csapjon a kezére, de mondta, hogy nekik ezt tilos, ha megtenné, akkor kirúgnák. Helyeslem, hogy nem szabad ezt csinálni, de sajnos bizonyos esetekben szükség lenne rá.

2010. márc. 30. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az unokaöcséméknél gondolkodó fotel van. Ott kell ülni 5 percig és elgondolkodni azon hogy amit tett azt miért tette?! Ez otthon is működik.
2010. márc. 30. 20:48
 4/7 anonim ***** válasza:
Nálunk sarokbaállítás van, vagy kiküldik az öltözőbe a gyerekeket.
2010. márc. 31. 06:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk ha rosszalkodik az oviban a gyerek, akkor le kell ülnie az asztalhoz, addig amíg nem mondják neki hogy felkelhet. Ha az udvaron vannak akkor meg van kint egy pad és oda kell ülnie. Nálunk ez bevált. Egyébként soha nem küldik ki az öltözőbe vagy a folyosóra mert nem hagyhatják őket felügyelet nélkül.
2010. márc. 31. 13:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk sajnos simán kiküldik az öltözőbe őket. Gyakran hallom mikor megyek, hogy kiabálnak a gyerekekkel. Persze mikor meglátják, hogy ott a szülő egyből halkabbra veszik.
2010. márc. 31. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon komoly. Hogy meri felügyelet nélkül hagyni egy 3-5 éves gyereket. Főleg olyat aki épp rosszalkodott. Az fel van pörögve és ha nem látja senki (felnőtt) akkor még durvább dolgot is megtehet. Szívesen elbeszélgetnék az ilyen óvónővel. Felháborítónak tartom. Szomorú hogy ilyenek megtörténhetnek.
2010. ápr. 1. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!