Általános iskolában miért tiltják és büntetik a szem ill. körömfestést?
Nem nagyon értem, mi a bánat köze van ennek akár a tanulmányi eredményekhez, akár a magaviselethez. Tudja valaki a konkrét okát?
A félreértések elkerülése végett, egy kisgyerekes anyuka vagyok és az egyik rokon kislány kapcsán kérdezem, aki sorra viszi haza a beírásokat emiatt. Mivel anyukája mindig is festette magát, neki ez olyan dolog mint a reggeli mosakodás. Ebben nőtt fel és már három éves korában is mázgálta magát. Ettől se rosszabb, se butább nem lett. Valószínűleg mindig is festeni fogja magát és ezen pár év múlva már senki sem akad fenn, sőt, ápoltnak és csinosnak fogják tartani. Akkor mi értelme van teleírni az ellenőrzőjét és lehúzni a magatartás jegyét? Állítólag az iskola az életre készít fel, ahol a smink, köröm nem tartozik a bűntény kategóriába.
Tudtommal az általános iskolába 6-14 éves gyerekek járnak, akiknek nem való a sminkelés és a körömlakk, hajfestés, stb...
A gyerek anyukája sminkelheti magát, de attól még a gyerekének ez nem való!!!
Elég szomorú, ha egy anyuka úgy neveli a kislányát, hogy neki természetes legyen, hogy kislány létére kifesse magát.
Amúgy az iskolai házirendben is benne van, hogy tilos a smink, körömlakk, a tanárok jogosan adják az intőket!
Tudod, vannak dolgok, amelyek egy felnőtt nőnek elviselhetők, de ugyanaz egy 12-13 éves kislánynak megdöbbentő és tűrhetetlen (pl. hajfestés, piercing, tetoválás, fekete neccharisnya, haskipóló, műköröm, stb.)...
Igazad van : az iskola igyekszik az Életre is felkészíteni, pont ezért próbálják a gyerekeket erkölcsökre is nevelni, mi illik, és mi nem...
Normális, szorgalmas, művelt gyerekeket próbálnak belőlük faragni, nem utcasarki r*ibancokat...
Szerintem is jogos, hogy beírást kap érte. Egy tizenegypár éves KISLÁNY ne használjon szemfestéket és körömlakkot.
(aztán csodálkoznak, hogy sok pasinak megakad rajta jobbik esetben csak a szeme, mert kinéz vagy 18-nak)
Köszi a válaszokat, a házirend dolgot értem, ez hasznos volt.
A többi részt illetően: nem vakolat szintű festésről van szó és nem óra alatt pingál. Tehát a koncentrálást és a rendet nem zavarja, a szorgalma mint írtam ettől nem változott meg. Nem komplett sminkről van szó alapozóval, pirosítóval és vörös rúzzsal, hanem diszkrét szemfesték és körömlakk.
A sminkelés szerintem nem egyenlő sem a cigizéssel (ami ártalmas az egészségére), sem a kihívó öltözékkel (neccharisnya, haski póló, stb.), sem az olyan dolgokkal mint a műköröm, piercing (balesetveszélyes az iskolában). Erkölcstelennek sem tartunk valakit azért, mert sminkel, ill. nem erkölcsösebb az, aki nem festi magát. Ezzel az erővel a magassarkú cipőt is tilthatnák, az sokkal kihívóbb szexuálisan, mégsem kap érte senki beírást. A műveltséggel sem hoznám összefüggésbe a szem és körömfestést.
A tetoválás és hajfestés jó felvetés, de sztem ezekért sem adnak beírást vagy rossz magatartás jegyet. Max. behívják a szülőt és elmondják neki, aki vagy tud róla vagy nem (ettől függően otthon vagy leszidja a gyereket vagy nem), de más nem történik.
Egyszóval a lényegét még mindig nem értem.
Kár is a nem igazadat bizonygatnod kedves Író! A gyerek NE MENJEN SMINKBEN az iskolába és kész!!!
Én az annyát venném elő az igazgató helyébe és egy kis modorra tanítanám!! Miért is kellene sminkelni magukat a kislányoknak? Kritikán aluli ez a gondolkodás!! Legyen megántanuló oszt otthon kenheti magát a GYEREK!!
Az általános iskolába járók még bőven a gyerek korosztályba tartoznak. Persze - korukhoz illően - öltözzenek divatosan, csináljanak helyes frizurákat, hordjanak nyakláncot, fülbevalót, karkötőt, de kb. ennyi. Ez való még nekik. Amikor mi általános, majd később középiskolások voltunk, még eszébe sem jutott senkinek a körömfestés és a smink, mégis tetszettek a lányok a fiúknak. Manapság viszont sok tini úgy megy iskolába, hogy nyugodtan igazoltathatná a rendőr az útszélen. Gondolom tudjátok, mire gondolok. Sajnos tele vannak már az elit általános iskolák is platinaszőke, ébenfekete és tűzpiros hajú kiscsajokkal és kisfickókkal. És a zöld és a kék árnyalatokról még nem is beszéltem. Vajon normális felnőtt lesz az ilyenekből? Mert én elég nehezen tudom 10-15 év múlva komoly felnőttként elképzelni őket.
A rokonkislányt nem ismerem, nem is akarom megítélni. Viszont ha tényleg olyan diszkrét lenne rajta minden, akkor biztos nem szekálnák a tanárok, hiszen észre sem vennék rajta a festéket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!