Szerintetek milyen szem várható a babánknak?
Az én szemszínem középbarna, van benne sárga és zöld rész is. A páromnak normál barna a szeme színe.
Az én szemem alakja vágott, közepes, nem nagy, a páromé hatalmas boci szem.
Tudom hülye kérdés, de mi várható a babánál? A 19 hetes UH méret szerint a fejecskéje olyan kerek, mint a miénk, tehát az stimmel eddig. :)
Gyakorlatilag bármilyen. Akár kék, zöld, barna, kicsi, nagy.
Csak két kékszeműnek biztos, hogy kék szemű lesz a gyereke.
most lehet hogy lehülyéznek de!
nálunk női ágon minden nőnek egyforma szinü és formájú szeme van úgyhogy ha lányka lesz számithatsz a te zöldesbarna szemedre.
mindenképpen barna lesz átmenettel és kerek szerintem mint az apukájáé.
szerintem nem lesz cirmos mint a tied.
Bármilyen lehet, nagyszülőkét is örökölheti:)
nálunk pl így alakult:
nekem zöld szemem van nagyon kevés kék árnyalattal
férjemnek zöld szeme van barna és sárga beütéssel
-mindkét fiunknak gyönyörű kék szeme van, mindenféle beütések nélkül.
(anyukámnak vagy apósom az, akitől örökölhették)
Ja, és már a nagy is 2.5 éves, nem hiszem hogy fog változni...
Miért lenne mindenképp barna?
A férjemnek, nekem is barna szemünk van, a 4 gyerek közül 3 kék szemű!
Barna szeműeknek azért lehet kék szemű gyereke, mert a barna domináns gén,megjelenésében (fenotípus?) elnyomja a kéket. De attól még benne van a kék gén. És ha a másik szülőben is ugyanígy lappang a kék gén, akkor ott 25%, hogy a gyereknek kék szeme lesz (ha mindkét szülőtől a kék gént örökli)
Kék szemű emberekben pedig csak kék gén van, tehát nekik nem lehet barna szemű gyerekük.
Köszönöm a válaszokat! Most a 24. hétben járok. :)
Carmen: :D Rendben, csak el ne felejtsem, hogy újra írjak ide!
Egyébként a párom szemében biztosan van kék allél, az enyémben is mivel kevert, szal tényleg a színe bármilyen lehet, bár a barna vagy a kevert a legesélyesebb. A formája meg hát... nálunk a családban mindenkinek más a formája...
A kalkulátort én is néztem már. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!