Ősmagyar/magyar nevet szeretnénk adni születendő babánknak. Szerintetek melyik illik a nevünkhöz?
Vezetéknév Péntek.
Nem tudjuk, hogy kislány vagy kisfiú lesz, ezért mindkét nemre szeretnék tippeket kérni.
Köszönöm!
Hát előg ritka a vezeték nevetek. Az én 3 kisfiamnak is ősmagyar neveik vannak. A nagy: Csaba Nimród, a középső: Hunor Álmos, a kicsi pedig Szabolcs Levente.
Lánynevek közül nekem nagyon tetszik a Hajna,az Édua, a Zselyke, Boglárka, Iringó, Kincső.
A fiú nevek közül az én fiaim neve :D , és szép még a Bulcsú, Koppány, Huba, Magor, Zétény.
De egyébként Szegedi Csanád kiadott egy magyar utónévkönyvet. Abban rengeteg név közül válogathatsz, válogathattok.
Sok boldogságot nektek!
Köszönöm a válaszokat, majd megmutatom apának és szemezgetünk.
Én és a párom is azt gondoljuk, hogy ha már egyszer ebben a kicsi országban élünk és magyarnak valljuk magunkat, akkor a gyermekünknek is magyar nevet adunk. Ha Ő nem itthon szeretne élni, majd megtanulják a nevét kimondani ott, ahová a sorsa viszi. De a gyökerei mindig itt maradnak.
Már van egy gyermekünk, neki is ősmagyar nevet adtunk.
És őt hogy hívják??
Keve, Csanád, Kincső, Csenge, Kende
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!