2 évesem nem akar nappal már aludni?
2 évesem egyre gyakrabban hagyja ki a nappali alvást. Eddig 12:30-13:30 között aludt, de kb 2 hete el elmaradt a nappali alvás. Ilyenkor persze délutánra fáradt, nyűgös, hisztis, ebből gondolom, hogy azért kéne neki még az alvás...
Délelőtt mindig kimozdulunk, jászóház, bolt, séta, motorozás. Itthon is aktív, pakol, jászik, "segít" :)
Más is tapasztal ilyet?
Szeptemberben megyünk bölcsibe, aggaszt hogy majd ott se alszik?
Fiam is 2 éves kora korül kezdte a nem alvást.
Nem tudtunk vele mit csinálni. Amikor nyaralni voltunk, 30 fokban egész nap!!! motorozott, de így sem volt hajlandó aludni délután. Persze fáradt és sokszor hisztis emiatt. Mondja is néha, h menjünk aludni. De 2 perc fekvés után már megy is játszani.
2 hete kezdte az ovit, egyelőre ebéd után elhozom. Azt mondták, hogy 1-2 hét múlva megpróbáljuk az ott alvást, de ha nem megy, akkor továbbra is ebd után el kell hoznom. Míg nem dolgozok, meg tudom ezt tenni, de utána már muszáj lesz neki ott maradnia és nyugiban lenni.
Kisfiam sem aludt mar 2 eves kora korul. Viszont este 7-kor mar kidolt es aludt reggel 7-8-ig. :)
Ugyhogy este/keso delutan 6-kor mar fudetni kellett. Aztan 3 eves korara mar kitolodott a furdes normalis idore, este 7-re.
Bolcsibe is feladtak a probalkozast, amig a tobbi gyerkoc aludt o addig kepeskonyvet nezegetett, festett, firkalt... A lenyeg, hogy csendben kellett neki lenni. Aludni soha nem aldut sem bolcsibe, sem oviba.
Köszönöm a válaszokat, kicsit megnyugodtam.
Nem szeretnèm én sem hagyni, mert lászik rajta hogy kell neki az alvás. Csak túl érdekes a világ, megértem :)
4 után viszont már nem szoktam hagyni, mert akkor éjjel nem alszik, másnap sokáig, és borul minden.
Félek a bölcsiben lesz emiatt gondunk :( Ha nem itthon vagyunk, hanem.pl Anyukámnál, heti 2x, az borzalom :( Náluk nincs redőny, csak reluxa, ès így mivel lát, játszik inkább...
Januárban voltunk nagyimnál 2 napot, első napi semmit nem aludt, az éjszaka felét végigsírta szegénykém torka szakadtából, nagyon népszerűek voltunk a szállodában :/, reggel pedig 7kor már pörgött.
Másnap dettó nem aludt, délután f5-kor aludt 12 percet a kocsiban. Éjszaka megint óránként ébredt.
De már itthon is kezdi sajnos.
Az oviban is "kötelező" az alvás. És haza kell vinni? :o
Én emlészem, sokszor nem aludtam oviban, más gyerekek se, mi csendben játszhattunk egy félreeső zugban, és ennyi. Nemmég hazaküldeni?
ne aggódj, a bölcsiben aludni fog!
kisfiam 14-15 körül aludt minden délután, addigra dőlt ki. amikor ott kezdett aludni a bölcsiben, már a 4. nap gond nélkül elaludt ebéd után, a 3. héttől meg ő volt az, aki már rég horpasztott, mikor a többiek még csak kezet mosni mentek ki ebéd után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!