Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány gyermeket terveztél?

Hány gyermeket terveztél?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne azok számára, akik megválaszolják:

Hány gyermeket képzeltél el gyermekkorodban?

Felnőttként hány gyermek vállalását látod reálisnak?

Van-e valami plussz dolog/juttatás/bármi, ami miatt eggyel több gyermeket vállalnál?

2016. febr. 14. 14:58
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Huszonéveim elejéig nem akartam soha gyereket.Aztán 26körül kezdett megváltozni a véleményem.Nekem van tesóm és tudom hogy az tök jó..Most várjuk az elsőt 28éved vagyok.Nem lesz tesó az már teljesen biztos. Nehezen viselem a terhességem..És anyagiak szempontjából egyet normálisan fel tudunk nevelni.

Mi nem vállalunk némi támogatás miatt többet.....

2016. febr. 14. 17:27
 12/22 anonim ***** válasza:

Gyermekként 2-őt álmodtam meg. 1fiú 1lány. Utána hallani sem akartam gyerekekről:) aztán 22évesen terhes lettem,született egy kislányom. Szeretnék még egy kislányt:) de egy 3.baba sem kizárt,bár inkább maradjunk a kettőnél.

Nincs semmiféle plusz amiért a tervezetnél többet válalnánk.

2016. febr. 14. 17:51
 13/22 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban 10-et akartam, kicsit később egyet sem. Mikor a férjemmel megismerkedtünk, sokat "beszéltünk meg" 4-et vagy 6-ot, nem emlékszem. Most a 3 tűnik reális elképzelésnek. Már van egy lányunk, meglátjuk hogy lesz-e több. :)
2016. febr. 14. 17:55
 14/22 anonim ***** válasza:

Három

Kettő

Nincs. Nem juttatásokért vállalok gyereket. Nem, 10 millióért sem.

2016. febr. 14. 18:44
 15/22 anonim ***** válasza:
Harmat terveztem, Férjem is. Három lett. Tobb nem lesz.
2016. febr. 14. 20:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Konkrét számot nem képzeltem el, de nagy családra vágytam, férjem szintén, mindketten 4 gyerekes családból jövünk. Nagyon az elején ő 5 gyereket mondott, én a realitás talaján maradva (kor miatt) 3-at mondtam. Most várjuk a másodikat és szeretnénk 3-ikat. Hogy lesz e még azután nehéz most megmondani. Attól függ hogy érezzük? Tudunk e még figyelni egy negyedikre, hány éves leszek akkor? 40felett én már nem szeretnék szülni, mert még a munkámba is szeretnék visszatérni és fejlődni benne. Anyagilag biztos hátterünk van, ez a része nálunk nem mérvadó (ez alapján a kedvezmény sem élvez előnyt), csak a saját teherbírásunk és belső érzetünk vágyunk e még egy újabb babára. Ezáltal annyi a reális mindenkinek, amit érez az egyéni helyzetében, ismerek olyat, akinek ez egy és olyat is akinek 6 van. Én úgy érzem jelenleg még mindig, hogy reális a 3 gyerkőc (esetleg 4:-) ).
2016. febr. 14. 20:48
 17/22 anonim ***** válasza:

Gyerekként kettő vagy három gyereket képzeltem el, felnőttként a max 2 gyerek vállalását látom reálisnak és mi kettőt is vállaltunk. Igaz, az első születése után úgy gondoltam hogy elég az 1 is, de az élet közbeszólt.

Sokan felkapják a fejüket a mostani 10plusz10millión, bevállalják a harmadikat, hát én még ennyi pénzért sem vállalnám be, sőt, többért sem.

Két felnőttre két gyerek szerintem pont elég, anyagilag is kivitelezhető átlag fizetésből.

2016. febr. 15. 13:12
 18/22 anonim ***** válasza:

0

0

(Gyerekkoromban nem vágytam gyerekre, kamaszfiúként sem anno, ami természetes, általános jelenség a fiúknál.)

Azonban kb amióta nagykorú vagyok, anyagi bizonytalanság nélkül tizet vállalnék, vegyesen kislányt, kisfiút, akár örökbefogadással is, kizárólag ha volna párom. Járnánk a világot tizenkettedmagammal. :)

Ha csak örökbefogadással lehetne, akkor kizárólag12 hó körülieket, mert az édesanyjától, aki megszülte, elvárom, hogy kb 12 hónapos koráig szoptassa a gyermekeit, akiket örökbe adna, ugyanakkor az idősebb idegen gyermeket már nezehebb átnevelni sajátként.

Gyermektelen, 30+/F pedagógus

2016. febr. 15. 18:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Azt még hozzáteszem, hogy örökbefogadás esetén kb évente, kettesével, egy-egy (12 hó körüli) kisfiút-kislányt fogadnék örökbe leendő párommal. Jobb így a leendő gyerekeimnek is ,hogy nem mind a tiz lesz egyidős, és nekem mint lehetséges szülőnek is, mert így fokozatosabb. (Évente lehet más-más eredeti anyától is.)

Persze épp így szívesen vállanék egy leendő párral saját, vér szerintit.

2016. febr. 15. 18:16
 20/22 anonim ***** válasza:
Kettot terveztem,egy van es mar nem lesz tobb. Anyagiak, kor,energiszint a befolyasolo tenyezok fokent.
2016. febr. 16. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!