Hány gyermeket terveztél?
A kérdésem az lenne azok számára, akik megválaszolják:
Hány gyermeket képzeltél el gyermekkorodban?
Felnőttként hány gyermek vállalását látod reálisnak?
Van-e valami plussz dolog/juttatás/bármi, ami miatt eggyel több gyermeket vállalnál?
Huszonéveim elejéig nem akartam soha gyereket.Aztán 26körül kezdett megváltozni a véleményem.Nekem van tesóm és tudom hogy az tök jó..Most várjuk az elsőt 28éved vagyok.Nem lesz tesó az már teljesen biztos. Nehezen viselem a terhességem..És anyagiak szempontjából egyet normálisan fel tudunk nevelni.
Mi nem vállalunk némi támogatás miatt többet.....
Gyermekként 2-őt álmodtam meg. 1fiú 1lány. Utána hallani sem akartam gyerekekről:) aztán 22évesen terhes lettem,született egy kislányom. Szeretnék még egy kislányt:) de egy 3.baba sem kizárt,bár inkább maradjunk a kettőnél.
Nincs semmiféle plusz amiért a tervezetnél többet válalnánk.
Három
Kettő
Nincs. Nem juttatásokért vállalok gyereket. Nem, 10 millióért sem.
Gyerekként kettő vagy három gyereket képzeltem el, felnőttként a max 2 gyerek vállalását látom reálisnak és mi kettőt is vállaltunk. Igaz, az első születése után úgy gondoltam hogy elég az 1 is, de az élet közbeszólt.
Sokan felkapják a fejüket a mostani 10plusz10millión, bevállalják a harmadikat, hát én még ennyi pénzért sem vállalnám be, sőt, többért sem.
Két felnőttre két gyerek szerintem pont elég, anyagilag is kivitelezhető átlag fizetésből.
0
0
(Gyerekkoromban nem vágytam gyerekre, kamaszfiúként sem anno, ami természetes, általános jelenség a fiúknál.)
Azonban kb amióta nagykorú vagyok, anyagi bizonytalanság nélkül tizet vállalnék, vegyesen kislányt, kisfiút, akár örökbefogadással is, kizárólag ha volna párom. Járnánk a világot tizenkettedmagammal. :)
Ha csak örökbefogadással lehetne, akkor kizárólag12 hó körülieket, mert az édesanyjától, aki megszülte, elvárom, hogy kb 12 hónapos koráig szoptassa a gyermekeit, akiket örökbe adna, ugyanakkor az idősebb idegen gyermeket már nezehebb átnevelni sajátként.
Gyermektelen, 30+/F pedagógus
Azt még hozzáteszem, hogy örökbefogadás esetén kb évente, kettesével, egy-egy (12 hó körüli) kisfiút-kislányt fogadnék örökbe leendő párommal. Jobb így a leendő gyerekeimnek is ,hogy nem mind a tiz lesz egyidős, és nekem mint lehetséges szülőnek is, mert így fokozatosabb. (Évente lehet más-más eredeti anyától is.)
Persze épp így szívesen vállanék egy leendő párral saját, vér szerintit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!