Hány gyermeket terveztél?
A kérdésem az lenne azok számára, akik megválaszolják:
Hány gyermeket képzeltél el gyermekkorodban?
Felnőttként hány gyermek vállalását látod reálisnak?
Van-e valami plussz dolog/juttatás/bármi, ami miatt eggyel több gyermeket vállalnál?
Gyermekkoromban nem voltak ilyen céltudatos elképzeléseim.:)
Viszont mikor még nem volt gyerekünk, viszont már komolyan gondoltuk egymással a dolgokat a férjemmel, akkor kettő gyereket szerettünk volna, egy van és nem lesz több. Ennek nyilván több oka van, nyilván az anyagiak is közte vannak, de egyéb, más dolgok is, pl. egészségügyi okok.
Tehát nálunk egy van, ennyi is marad, ennyit is látunk reálisnak. Örülünk, ha ezt az egyet teljes anyagi és érzelmi biztonsággal fel tudjuk nevelni.
És nincs az a juttatás, kedvezmény, vagy bármi, ami miatt több gyereket vállalnék.
Max., ha csak az anyagiakat néznénk, akkor ha valaki kijelentené és ez tényleg kötelező és eltörölhetetlen lenne, akkor legyenek olyan munkahelyek most is, mint régen, hogy egy munkahelyen le lehessen húzni hosszú évtizedeket és ne jelentsen gondot, ha az ember elmegy szülni, vagy elmegy a gyerekével netán betegség miatt táppénzre és ha utána visszamegy, akkor legyen hová visszamennie dolgozni. Mert számomra ez az, ami nem biztosított ma Magyarországon, ami miatt lehetetlen hosszútávra tervezni és emiatt több gyereket is akár csak anyagi szempontból bevállalni!
egy
egy
nincsen. Egy juttatás még nem fedezi plusz egy gyerek ellátását, taníttatását, boldogulását.
Kettőt akartam nagyon régen.
Felnőttként már csak egyet. Egy lányunk van, és nem lesz több.
Nincs az a pénz, sem semmi más, ami miatt én vállalnék többet. Így érezzük egésznek a családot.
Gyerekként 2 gyereket szerettem volna, 1 fiú és 1 lány felállásban.
Felnőttként már 3 volt a cél, meg is lettek.
Senki és semmi nem befolyásolt minket abban, hogy ennyit vállaltunk, és nem szülnék több gyereket semmilyen kedvezmény miatt.
5-öt szerettem volna :D, most 3-4 a reális, de félek, hogy 4-nek már "nem tudnánk megadni a szeretetet", figyelmet.
2 van, 1 még tuti lesz. :)
Nem vállalnék többet semmi pénzért, csak ha úgy éreznénk, hogy mindketten szeretnénk még és bele is férne anyagilag.
3-4-et terveztem :)
2 van és a korunkból kifolyólag nem is lesz több, anyagilag megengedhetnénk magunknak, és ha fiatalabbak lennénk be is vállalnák a 3.-at is (41)
ha mégis vállalnánk 3-at, akkor semmiképp sem a juttatások miatt
nem lehet általánosítani mennyit lát az ember reálisnak, ez minden családban változó, sok mindentől függ
Gyerekként 4-et szerettem volna, 2 lány 2 fiú felállásban. Felnőttként is így gondoltam, de most 3 lányom van és már nem szeretnék több gyereket, bár a férjem örülne egy negyediknek.
Csak plusz juttatás vagy kedvezmény miatt nem szülnék gyereket!
Régen gyerekkoromban egyet akartam.
A férjemmel 3at beszéltünk meg.
2 van és nem lesz több,támogatás ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!