2 éves státuszon a Ti gyerkőcötök is beszélt már mondatokban?
Utolsó, nem unod még?
Teljesen természetes, ha egy ekkora gyerek még nem beszél ragozva stb.
De az is előfordul, hogy jóval előbb beszel. Semmi jelentősége.
Az én kislányom december végén múlt kettő, és szép, összetett mondatokban beszél, 20 hónapos kora óta használ múlt időt, ragokat, előtte jobbára szavakat, egyszerű mondatokat mondott. Gazdag a szókincse, és tud számlálni, utóbbiban nagyon ritkán téveszt. A mondókákat is nagyon szereti, ragadnak rá. A fiam a példaképe, négy év van közöttük, de biztos vagyok benne, hogy nagyrészt neki (fiamnak) köszönhető, hogy most ennyire kommunikatív, a számlálást meg tutira a fiamtól tanulta, mert folyton számolgat a kicsivel. A fiam anno 2 évesen még csak nagyon egyszerű mondatokat használt, és a legtöbb szónak a két első betűjét mondta ki. 27 hónapos volt, amikor látványos fejlődésnek indult a beszéde.
Nem gondolnám, hogy a lányom kimagasló tehetség lenne emiatt, egyszerűen gyorsan kezdődött nála a beszéd, és kész.
Az utolsó, amivel egy ilyen válasz kapcsán foglalkozok, az az, hogy ki hiszi el. Jobban tennéd, kedves bizonygató anyuka, ha te is tennél rá, hogy ki mit hisz. Mindenkinek magánügye. Idegeskedés helyett inkább mondókázz egyet a kislányoddal, gondolom, hasonlóképpen örülne neki, mint az én lányom. ;) Anyukák, PIECE! :)
Lécci ne itt hadakozzatok, a 65%-os kisebbrendűségtől szenvedő anyukát meg kérem, hogy privát üzenetben beszélje már meg a dolgait a többiekkel, már ha egyáltalán vevők rá.
A többi, hasznos választ, nagyon köszönöm!
Akkor az ugye még nem nagy probléma, ha 20 hónaposan csak a szavak 1-2 betűjét mondja? Mindent ért, mindent mond, de csak 1-2 betűt a szavakból. De pl így már el is számol 10-ig. Betűket felismer, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!