Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves státuszon a Ti gyerkőcö...

2 éves státuszon a Ti gyerkőcötök is beszélt már mondatokban?

Figyelt kérdés
2016. jan. 15. 19:40
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
40%
amikor az ilyen típusú kérdésekre válaszolok, teljesen őszintén és nem kérkedve, és akkor lehazugoznak, olyankor az nem esik valami túl jól az embernek...főleg hogy Te magadról tudod hogy igazad van. Tudom nem kellene magamra venni, csak egyszerűen nem bírom az ilyesmit amikor valaki irigységből inkább lehazugozza a másikat...és ki állok a lányom mellett...de abban igazad van hogy ha megakarom védeni a lányom, inkább az interneten szörföző barmoktól védjem meg (mondjuk annyira nem vagyok hülye hogy a hivatalos postafiókomról küldjek ilyesmit)
2016. jan. 16. 19:25
 32/39 anonim ***** válasza:
21%
na akkor most mi legyen a konklúzió? ha az ember gyermeke többet tud az átlagnál, jobb ha ezt nem hangoztatja?? :) Tényleg így kell lennie? Mert akkor merem remélni, hogy az, hogy most itt tart a gyerekem, nem jelenti azt hogy később is előrébb lesz mint a többi gyerek, mert őszintén sajnálnám, ha rejtegetnie kellene azt hogy mit tud, nem gondolnám így, ha csak egy valaki lenne aki hazugnak tartana irigységből, de úgy látom a lepontozásokból, hogy itt nagyon sokan képesek lepontozni valakit ha előrébb van a gyereke mint a sajátja.
2016. jan. 16. 19:29
 33/39 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó, nem unod még?

Teljesen természetes, ha egy ekkora gyerek még nem beszél ragozva stb.

De az is előfordul, hogy jóval előbb beszel. Semmi jelentősége.

2016. jan. 16. 19:44
 34/39 anonim ***** válasza:
20%
én azt értem, és én is így gondoltam ez idáig...csak azt nem értem, hogy ha valóban semmi jelentősége akkor miért kell lepontozni valakit aki válaszol egy kérdésre.
2016. jan. 16. 20:49
 35/39 anonim ***** válasza:
76%
De miért van ekkora jelentősége számodra a gyik oldalon regisztrált van idegenek lepontozásának és véleményének? Nem kell megvédened a lányodat az itt válaszoló emberek véleményével szemben, ugyan mi a fenéért kéne? Sokkal inkább azzal védd meg, hogy nem küldözgeted a videóját vadidegeneknek, még akkor is ha nem a hivatalos e-mailedről küldöd. Én nem is értem. Úgy vagyok vele, hogy az én gyerekem videóját ne nézegesse senki aki nem közeli ismerős vagy családtag, és ne haragudjatok meg kedves válaszolók, de tökre nem érdekel mit ki mit gondol róla közületek.
2016. jan. 16. 21:01
 36/39 anonim ***** válasza:
Igen beszélt 2-3 szavas mondatokban, most 2,5 éves úgy beszél mint egy felnött.
2016. jan. 18. 12:22
 37/39 anonim ***** válasza:

Az én kislányom december végén múlt kettő, és szép, összetett mondatokban beszél, 20 hónapos kora óta használ múlt időt, ragokat, előtte jobbára szavakat, egyszerű mondatokat mondott. Gazdag a szókincse, és tud számlálni, utóbbiban nagyon ritkán téveszt. A mondókákat is nagyon szereti, ragadnak rá. A fiam a példaképe, négy év van közöttük, de biztos vagyok benne, hogy nagyrészt neki (fiamnak) köszönhető, hogy most ennyire kommunikatív, a számlálást meg tutira a fiamtól tanulta, mert folyton számolgat a kicsivel. A fiam anno 2 évesen még csak nagyon egyszerű mondatokat használt, és a legtöbb szónak a két első betűjét mondta ki. 27 hónapos volt, amikor látványos fejlődésnek indult a beszéde.

Nem gondolnám, hogy a lányom kimagasló tehetség lenne emiatt, egyszerűen gyorsan kezdődött nála a beszéd, és kész.

Az utolsó, amivel egy ilyen válasz kapcsán foglalkozok, az az, hogy ki hiszi el. Jobban tennéd, kedves bizonygató anyuka, ha te is tennél rá, hogy ki mit hisz. Mindenkinek magánügye. Idegeskedés helyett inkább mondókázz egyet a kislányoddal, gondolom, hasonlóképpen örülne neki, mint az én lányom. ;) Anyukák, PIECE! :)

2016. jan. 18. 22:28
 38/39 A kérdező kommentje:

Lécci ne itt hadakozzatok, a 65%-os kisebbrendűségtől szenvedő anyukát meg kérem, hogy privát üzenetben beszélje már meg a dolgait a többiekkel, már ha egyáltalán vevők rá.

A többi, hasznos választ, nagyon köszönöm!

Akkor az ugye még nem nagy probléma, ha 20 hónaposan csak a szavak 1-2 betűjét mondja? Mindent ért, mindent mond, de csak 1-2 betűt a szavakból. De pl így már el is számol 10-ig. Betűket felismer, stb.

2016. jan. 18. 23:55
 39/39 anonim ***** válasza:
Ha 2-2,5 évesen ennyit mond csak az sem baj 3 éves koráig kell elkezdenie beszélni :)
2016. jan. 19. 07:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!