Beszél már mondatokban a 2 éves gyerkőcötök?
Igen, rövid mondatokat használ teljes szavakkal.
A ragozás még nem tökéletes:), pl. "tiem", "iszottam", "villádomat"...
igen, totál teljes mondatokban beszélt már két évesen.
akkor mondtuk el neki, hogy lesz kistesója, és a baba a hasamban van, megyünk doktor bácsihoz, és megnézzük a babát.
erre nevetett, hogy haha, akkor az én hasamban is van egy baba, és a játékbabát berakta a pulcsija alá.:) ez nagyon megmaradt.
szóval nem csak hogy mondatokban beszélt, de okos volt.:)
ez nem nagyzolás, csak tény.
2 év 3 hónaposan már énekelte a boci-boci tarkát.:)
Nekem a lányom múlt héten volt kettő, ő beszél már mondatokban, van amit szépen kimont, van ami kevésbé.
De ilyeneket mond pl.
Anya, dede(gyere) légyszi séta
Anya, dede hugi sír
nem térsz(kérsz)
Befejezted? Hagyd abba! Ne légy szomorú!!-ezeket hallotta sűrű egy időben,mikor megszületett a kistesó, és ő épp a kis "dilikorszakát" élte, ezek megmaradtak benne.
Vicces helyzetekben használja, a múltkor beséltemaz apjának valamit, ő mesét nézett és gondolom nem hallotta, és rámszólt, Anya, befejezted??
25 hós a kisebb. Kb 30 szót mond, mondatot abszolút nem.
A nagyobb gyerekem 25 hósan már mondott mindent, rengeteg szót és mondatokban.
2 évesen 3-4 szavas mondatokban beszélt.
Megnéztem most a naptárját,a "megy a gőzös Kanizsára"mondókát végig mondta!
Az én lányom még nem igazán akar beszélni. Bár én is nagyon későn kezdtem el 3 évesen. De vannak már szófoszlányai de nem igazán akar szépen elkezdeni dumcsizni.
Kedves kérdező a te babád miket mond már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!