Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beszél már mondatokban a 2...

Beszél már mondatokban a 2 éves gyerkőcötök?

Figyelt kérdés
Miket mond? Teljes szavakat, vagy csak szótagokat?
2012. nov. 25. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, rövid mondatokat használ teljes szavakkal.

A ragozás még nem tökéletes:), pl. "tiem", "iszottam", "villádomat"...

2012. nov. 25. 14:45
 2/15 anonim ***** válasza:

igen, totál teljes mondatokban beszélt már két évesen.

akkor mondtuk el neki, hogy lesz kistesója, és a baba a hasamban van, megyünk doktor bácsihoz, és megnézzük a babát.

erre nevetett, hogy haha, akkor az én hasamban is van egy baba, és a játékbabát berakta a pulcsija alá.:) ez nagyon megmaradt.

szóval nem csak hogy mondatokban beszélt, de okos volt.:)

ez nem nagyzolás, csak tény.

2 év 3 hónaposan már énekelte a boci-boci tarkát.:)

2012. nov. 25. 14:47
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a lányom múlt héten volt kettő, ő beszél már mondatokban, van amit szépen kimont, van ami kevésbé.

De ilyeneket mond pl.

Anya, dede(gyere) légyszi séta

Anya, dede hugi sír

nem térsz(kérsz)

Befejezted? Hagyd abba! Ne légy szomorú!!-ezeket hallotta sűrű egy időben,mikor megszületett a kistesó, és ő épp a kis "dilikorszakát" élte, ezek megmaradtak benne.

Vicces helyzetekben használja, a múltkor beséltemaz apjának valamit, ő mesét nézett és gondolom nem hallotta, és rámszólt, Anya, befejezted??

2012. nov. 25. 14:47
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem. Rövid szavakat mond (te, én, nem, ien=igen, anya, apa, baba, sja=szia, sép=szép, ama=alma, motor, attal=asztal, nap, eső stb) és a hosszabb szavak elejét (lép=lépcső, kap=kanapé, kikacs=kikapcsol, füdő=fürdőszoba, zuzan=zuhanyzó, fő=főzelék stb).
2012. nov. 25. 14:50
 5/15 anonim ***** válasza:
Igen. Kisfiam egy hónapja volt két éves, s már mondatokban beszél, énekel és mondókázik. Nagy kedvenc most a "Három szabó legényke, mekk-mekk-mekk" :)
2012. nov. 25. 14:55
 6/15 anonim ***** válasza:

25 hós a kisebb. Kb 30 szót mond, mondatot abszolút nem.

A nagyobb gyerekem 25 hósan már mondott mindent, rengeteg szót és mondatokban.

2012. nov. 25. 15:24
 7/15 anonim ***** válasza:

2 évesen 3-4 szavas mondatokban beszélt.

Megnéztem most a naptárját,a "megy a gőzös Kanizsára"mondókát végig mondta!

2012. nov. 25. 16:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Az én lányom még nem igazán akar beszélni. Bár én is nagyon későn kezdtem el 3 évesen. De vannak már szófoszlányai de nem igazán akar szépen elkezdeni dumcsizni.

Kedves kérdező a te babád miket mond már?

2012. nov. 25. 17:08
 9/15 anonim ***** válasza:
Az én fiam 2 évesen sok szót mondott, és akkor kezdett el 2 szót összerakni. Pl. nem kérem stb. De utána már gyorsan megindult a beszéde.
2012. nov. 25. 17:17
 10/15 anonim ***** válasza:
A fiam nem, a lányom igen.
2012. nov. 25. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!