Hogyan védje meg magát egy ovis a társaival szemben?
Figyelt kérdés
Mit érdemes itthon tanítanunk a fiunknak? Ősztől lesz ovis (tudom, addig még rengeteget változhat). A baráti társaságban van egy Nála nagyobb kisfiú, aki kiosztja alkalmanként a fiamat, megüti vagy csúnyát mond rá. A szülei nem hagyják neki ezt a viselkedést, de szerintem ennyi még belefér, az oviban is fog hasonlókkal találkozni. A fiam nem egy anyámasszony katonája, mégis ilyenkor teljesen ledöbben, nem tud szinte megszólalni sem, nagyon rosszul esik Neki ez a viselkedés. Szerintetek mit érdemes tanítani ilyenkor? Hogy védje meg magát, üssön vissza, vagy térjen ki a gyerek elől?2016. jan. 7. 23:32
1/3 anonim válasza:
Alapvetően azt tanítanám, hogy ne barátkozzon ilyen gyerekkel. Persze most nem arra gondolok, ha valaki a játék hevében fellöki, de ha módszeresen piszkálja. Viszont, van egy határ, ahol már azt mondanám, hogy adja vissza. De ez szitu függő.
2/3 anonim válasza:
Nagyon szituációfüggő, hogy mi a jó reakció. Ennyi szofisztikált megoldási stratégiát pedig nem lehet egy kisgyereknek megtanítani még (sőt, felnőtteknek sem mindig).
Hagyd, ne készítsd fel ilyenre, mert akár az óvodától is elkezdhet félni, mert előrevetíted, hogy ott bántani fogják. Várd meg az óvodát és ha konkrét eset előfordul, arra reagáljatok.
Verekedésre nem buzdítanám, mert akkor minden vélt sérelemért is ütni fog és a végén ő lesz az a gyerek, akitől most te félted őt.
3/3 anonim válasza:
Az én fiam is ilyen kis mimóza.Szerintem ne konkréten azt mond neki hogy az oviban ez meg az lesz mert tényleg félhet.Mindig az szituációban reagálj pl a játszótéren,ismerős gyerekénél.Mi azt szoktuk mondani a fiunknak mikor este panaszkodik hogy adja vissza ha bántják!Nállunk inkább szavakkal bántanak a csoportban ahogy kivettem a szavaiból...lebutázzák stb.A verekedést nem hagyják,arra nagyon odafigyelnek (legalább is a mi ovinkban) szeptemberben kezdte az ovit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!