Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a 2éves fiamat,...

Hogy vegyem rá a 2éves fiamat, hogy fogat mosson este?

Figyelt kérdés
Másfél éves korától minden fürdésnél a kezébe adom a fogkefét fogkrémmel, mindig rágcsálta, mosogatta a fogát, de most egy hónapja látni sem bírja a fogkefét- kiborul tőle. Nem tudom miért. Izgulok, hogy el ne romoljanak a fogai.
2010. márc. 23. 10:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Mosd meg neki Te.

Én még a 3 és fél évesemnek is van hogy átsikálom a fogait, miután ő megmosta.

Egyébként mi úgy 10 hónapos kora óta mossuk a fogát, először olyan ujjra húzható szilikonossal, aztán baba fogkefével.

2010. márc. 23. 10:15
 2/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom is hasonló módon kezdte, mihelyt kijöttek a fogai kefét rágott. Aztán abba maradt, mert minnél öntudatosabb lett annál inkább nem akart fogatmosni. Engem sem enged a szájába nyúlkálni. Így most ott tartunk, hogy öfelsége végignézi az én fogmosásomat, akkor elkéri a fogkefét. Bár csak meglötyögteti a szájába a fogkefét, most pár sikáló mozdulatot én is tudok már csinálni, de többet nem enged. Most köpködni imádja a vizet. Jószerével csak a fogkrémet eszi le a keféről. Hát nem lesz könnyű nekem se. Bár ha jól emlékszem én 6 éves koromig nem mostam fogat gyerekként. Ki is potyogtak akkor.
2010. márc. 23. 11:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem értelek Titeket. Amikor még kicsi,miért nem szoktattátok rá a gyereket arra, hogy TI mossátok a fogát? Az egy dolog, hogy rágja a fogkefét, az még nem fogmosás. Ráadásul egy kisgyerek mindent megrág, nem olyan nagy tudomány az, ha épp a fogkefét nyammogja.

Ezt szerintem Ti rontottátok el.

2010. márc. 23. 14:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Kisebb korában én mosogattam a fogát, de másfél éves korától ő akarta, most meg azt sem akarja amit eddig! Hidd el, még így is minden este és reggel próbálom neki! Nem a szoktatással van baj, hanem azzal, hogy öntudatosodik, és nem akarja a régi bevállt dolgokat csinálni... a kétéves dackorszak, biztos mindenkinél eljön, és nem csak az én gyerekem ilyen.
2010. márc. 23. 15:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Mi ugy csinaljuk, hogy odaadom neki furcsi kozben a fogkefet, hadd surolja maganak. Nyilvan nem tudja alaposan megmosni, ugyhogy kerdezem tole, hogy alaposan lemosta a csokimanokat? Megnezhetem? Amikor kinyitja a szajat, hogy megnezzem, akkor mondom neki, hogy en meg latok par csokimanot, hadd mossan meg, mert en jobban latom. Akkor ideadja a fogkefet, gyorsan atsutolom neki, es visszakapja, ha akar meg egy kicsit fogat mosni egyedul. De minden este en is atsurolom neki ezzel a csokimanos uruggyel.
2010. márc. 23. 17:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Na jó, nekem nem kell bemutatni a dackorszakot, a lányom 9 hónaposan kezdte. Persze nálunk is kivette a fogkefét a kezünkből, és ő maga akarta csinálni, így lett 2 fogkeféje, egyet ő használ, másikat meg mi.

Szerintem viszont vannak dolgok, amiben igenis határozottnak és erőszakosnak kell lennie a szülőnek. Ha beteg, a gyógyszert sem adod be neki, mert hisztizik?

Egyszer a játszótéren találkoztunk egy kisfiúval, 2 és fél éves volt, és szó szerint tövig voltak lerohadva a fogai. A gyümölcslevek meg a tea szétmarták neki. És hetente járnak fogorvoshoz tisztításra, ugyanis belemegy a csonkokba a kajamaradék, és az 5.-6. napon már Gondolj erre, amikor ma este is ráhagyod a gyerekedre a hisztit.

2010. márc. 23. 17:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Vannak dolgok, amiket akármilyen dackorszak miatt sem lehet a gyerekre hagyni, szerintem ez is ilyen. Mi az, hogy nem mos fogat? Én megmosnám neki, akármennyire is nem akarja, és majd belátja, hogy hiába ellenkezik... a fogai fontosabbak, mint a dackroszak...
2010. márc. 23. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

az én lányom is nagyon nehéz volt elérni azt, hogy anya csinálja nem ő, sőt ő még meg se akarja mosni sokszor. Van egy jó trükköm, saját találmány, de bevált. :D Amikor nem akarja megmosni, szólok a fogmanóknak, hogy van itt egy kislány, akinek koszosak a fogai és a fogmanók szeretik a koszos fogakat magukkal vinni. Előszőr nem hatotta meg, de eljátszottam neki, hogy ba akarnak jönni az ajtón, odamnetem és kinyitottam és beszélgettem velük, a kicsi hallotta, majd hátranéztem rá és megkérdeztem, hogy na megmossuk a fogakat, vagy szóljak a manóknak, hogy jöhetnek értük. Mire ő egyből bólogatott, én meg szóltam, hogy manók mehettek itt mindjárt tiszta fogak lesznek és nagy dörömbölést csináltam kint, hogy elmentek. Amikor bejöttem egyből rohant fogat mosni. Majd leste őket az udvaron az ablakból, hogy hol vannak. :) Tündéri volt. Már csak azt kell említeni, hogy tudod a manók kint várnak az udvaron és szeretik a koszos fogakat.

Arra, hogy ő akarja mosni, pedig a megoldás nálunk, hogy hiába harcol, kerek-perec közlöm, előszőr anya átmossa, utána te. 2-3 alkalommal kiabált érte, de rájött, hogy anya tényleg odaadja nekem is a fogkefét, tehát már nincs harc.

Remélem segítettem.

2010. márc. 23. 21:08
 9/9 A kérdező kommentje:

:-)

lehet, hogy rosszul írtam ki a kérdést, mert mindeni leszól, hogy hagyom a gyereket hisztizni... fogmosás nélkül.

HÁt nem- hisztivel is megmosom a fogát. (még úgy is, hogy lefogom a fejét és üvölt, de gondolom, hogy ettől nem fogja megszeretni ezt az egészet, de nem hagyom rá!)

a kérdésem az lett volna, hogy ki hogy vette rá a gyereket a fogmosásra egyedül, illetve hogy szerettete meg a fogmosást a gyerekével.

Az ilyen irányú válaszokat nagyon köszönöm- megpróbálok valami fogmanós dolgot én is bevetni! :-)

egyébként egy rohadt vagy rossz foga sincs a gyereknek, és gyümölcsleveket és édességet sem eszik! És pont ezért írtam a kérdést, mert nem is szeretném ha lenne.

Mindenkinek köszi a válaszokat!

2010. márc. 24. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!