Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy vegyem rá a két éves...

Hogy vegyem rá a két éves fiamat, hogy mosson fogat? Rettenetes hisztit csap, ha meglátja a fogkefét.

Figyelt kérdés
2010. okt. 18. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
0%

nálunk ugyan ez volt a helyzet.

leültettem a kád szélére, és megmostam a fogát hisztizett csípett karmolt és rácsaptam egyet a fenekére azóta nem csinál semmi ilyet fogmosáskor:)

23hós:)

2010. okt. 18. 19:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát én meg az ellenkezőjét tettem. Békén hagytam. Minden reggel megkérdeztem, akar e velem fogat mosni, nem akart. Nem fogom erőszakkal a száját sikálni. Két hete vettem egy srek figurás fogkefét, ő választotta a DM-ben és epres vademecum fogkrémet. Picit tettem a kefére, a kezébe adtam, én meg a tükör felè fordultam, nem piszkáltam , hátha kedvet kap. Igy kezdett el fenékreütés nélkül fogat mosni. 2 éves. Sokkal rosszabb, ha erölteted, hagyd békén, majd ha ugy dönt, magától csinálni fogja.
2010. okt. 18. 20:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Ne erőltesd. Vagy próbálkozz vicces fogkefékkel, vagy mondjuk sima fogkefével és fogkrém nélkül, mert nekem pl a nagylányom egyszerűen öklendezett a fogkrémtől nagyon sokáig... Ha nem megy így sem, akkor tegyél az ujjára fogkrémet, és sikálja azzal. Aztán később próbáld újra, amikor már nagyobb lesz. :D
2010. okt. 18. 21:33
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magyarázd el neki,hogy mossa meg szépen a fogát,különben a cukormanó kilyukasztja,és fájni fog.Ha láttok valahol kirothadt fogú gyereket mutasd meg neki,és mond hogy milyen undoritó,az én gyerekemnél bevált.
2010. okt. 18. 21:49
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekünk 2 éves kora körül volt hasonló gondunk. Akkor került a kezembe egy orvosos/fogorvosos mesekönyv (csak képek, szöveg nélkül). Nagyon tetszett neki a könyv, minden este ezt olvastuk.

A fogorvosos résznél elmeséltem neki, miért dícséri meg a fogorvos néni, mitől szép a foga az egyik testvének (sok gyümölcsöt, zöldséget stb. eszik, mindig megengedni az anyulájának, hogy megmossa a fogát) és miért fáj a foga, miért kell kifúrni, betömni a lyukas fogát a másik testvérnek (sok édesség, nem mos fogat).

Lassan elkezdte érdekelni a fogmosás és rájött, nem is olyan vészes. Én persze mindig megdícsértem, ha ezután őt és a szép fogát is. Most két és fél évesen én mosom neki és ha olyan kedve van, utána ő is magának.

Ja, és rászoktunk, hogy fogmosás közben énekelek neki. Így hosszabb ideig bírja türelemmel. Csak az vicces, mikor ő is énekel fogmosás közben. :)

2010. okt. 19. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!