Hogy vegyem rá a két éves fiamat, hogy mosson fogat? Rettenetes hisztit csap, ha meglátja a fogkefét.
nálunk ugyan ez volt a helyzet.
leültettem a kád szélére, és megmostam a fogát hisztizett csípett karmolt és rácsaptam egyet a fenekére azóta nem csinál semmi ilyet fogmosáskor:)
23hós:)
Nekünk 2 éves kora körül volt hasonló gondunk. Akkor került a kezembe egy orvosos/fogorvosos mesekönyv (csak képek, szöveg nélkül). Nagyon tetszett neki a könyv, minden este ezt olvastuk.
A fogorvosos résznél elmeséltem neki, miért dícséri meg a fogorvos néni, mitől szép a foga az egyik testvének (sok gyümölcsöt, zöldséget stb. eszik, mindig megengedni az anyulájának, hogy megmossa a fogát) és miért fáj a foga, miért kell kifúrni, betömni a lyukas fogát a másik testvérnek (sok édesség, nem mos fogat).
Lassan elkezdte érdekelni a fogmosás és rájött, nem is olyan vészes. Én persze mindig megdícsértem, ha ezután őt és a szép fogát is. Most két és fél évesen én mosom neki és ha olyan kedve van, utána ő is magának.
Ja, és rászoktunk, hogy fogmosás közben énekelek neki. Így hosszabb ideig bírja türelemmel. Csak az vicces, mikor ő is énekel fogmosás közben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!