Nagy étvágyú kisgyerek?
Elég komoly adagokat betol (400 g körül egy étkezésre). Tápláló, egészséges ételeket kap.
Bölcsődében is ő a legnagyobb étvágyú, eleve dupla adagot adnak neki, de néha így is repetázik.
Emellett, vidám, mozgékony gyerek, normál testalkattal. Orvost is kérdeztem, hogy nem duci-e, de mondta, hogy teljesen korának megfelelő az alkata.
Ennyire lemozogná, ne foglalkozzunk vele?
Másfél éves, 83 cm és 10 kg (volt egy hónapja, azóta nem mértük, de arányaiban ugyanolyannak tűnik).
Most mi a kérdés?
Fiam is elsőként eszi meg a bölcsiben az ebédet, mindig repetázik.
2,5 éves, 16,5 kg, 97 cm. Nekem nem jut eszembe, hogy bármi nem lenne normális.
Az én kislányom is másfél éves és 10 kiló 80 cm :) Szerintem teljesen normális. Ha valóban egészséges ételeket eszik és nem nassolja a szemetet (chips, édesség), akkor csak így tovább.
A nagylányom is kb. ilyen testalkat volt, de 4 éves korára úgy megnyúlt, hogy inkább soványnak tűnt.
Az furcsa, hogy másfél éves kislány és többet eszik, mint a csoportban levő közel 3 éves fiúk :)
Nagyszülők is megrökönyödtek, amikor náluk volt, hogy majdnem felnőtt adagot kell bekészíteni neki, egyébként kér még.
Vagy ez simán csak egyéni eltérés az étvágyban, anyagcserében?
Az is felmerült bennem, hogy esetleg valami felszívódási zavar vagy egyéb lappangó betegség miatt van ez a farkasétvágy.
Akkor tényleg lehet, hogy a növekedésével van összefüggésben.
A férjem első gyereke elég kövér volt kamaszkoráig, aztán nagyon vékony felnőtt lett. Így befigyelhet genetikai hajlam is. De úgy döntöttem, hogy ha nagyon elkezdene kerekedni, akkor a mézes, vagy magasabb zsírtartalmú dolgokat, vagy tésztát kicsit visszább veszem nála.
Egyébként mindent megeszik, soha nem volt olyan gondunk, hogy nem fogad el valamit. Kivéve egy betegségnél a széntablettával kevert gyümölcs...de ott a színe volt gyanús neki. :)
Iparilag finomított étel van itthon, de abból ő nem kap. Mértékletesség elvét követem, életében egyszer már volt gyorsétteremben és kapott egy szál sültkrumplit, meg havonta Túró Rudit is. Az étkezései 95%-a az egészséges vonal mentén mozognak, a maradék 5%-ban néha engedünk és kaphat kevésbé egészségeset is, de inkább kóstolás szintjén.
Édességet mértékkel kap, általában túrót, joghurtot, gyümölcsöt és mézet keverek össze neki. Cukorral azért is csínján bánok nála, mert ha sokat kap, akkor egész nap pörög a hátán tőle.
Mi a kérdés? Nem baj ha sokat eszik, mivel nem túlsúlyos, és nem édességet zabál hanem rendes kaját.
Lányom egyébként 1,5 éves 12 kg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!