Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 évest elengednél külföldre...

5 évest elengednél külföldre a keresztszüleivel?

Figyelt kérdés

Nagyon jó barátaink, a fiúnkat születése óta ismerik. Úgy volt, hogy november vége felé együtt utazunk el külföldre meglátogatni egy közös barátunkat, pihenünk kicsit, ilyesmi. Nekik is van egy 6 éves kisfiuk, a gyerekeink is jóban vannak, többször aludtak már egymásnál.

Viszont mi családi okok miatt nem tudnánk a férjemmel nyugodtan, jó szívvel elutazni, ezért inkább lemondtuk. Viszont a barátaink mondták, hogy ők a nagyfiúnkat szívesen elviszik, így az övéké sem lesz egyedül, tudják, hogy a miénk is várta az utat.

A férjem szerint ez jó, menjen nyugodtan. De én kicsit féltem...

Tavaly és idén nyáron is volt már nélkülünk nyaralni, semmi gondja nem volt.

Ti elengednétek nyugodt szívvel?

Kérdeztük őt is, hogy úgy lenne-e kedve, ha sem mi, sem a két kisebb testvére nem megy és azt mondja, hogy igen, tud ő vigyázni magára... :)

2015. nov. 13. 13:39
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kérdés hogy "melyik külföld", és hogy mennyi időre, és hogy az utazás mennyire hosszú/fárasztó, autóval-e stb.
2015. nov. 13. 13:41
 2/12 A kérdező kommentje:

Franciaországba, repülővel. Többször repült már, nem szokott fájni/eldugulni a füle, a várakozással sem szokott gond lenni. A repülőn általában 15-30 percen belül elalszik, mindegy, mikor megyünk.

10 nap lenne az egész.

2015. nov. 13. 13:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Hova, mennyi időre és hogy?
 4/12 anonim ***** válasza:
Akkor simán
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha szokott nélkülteket ennyit távol lenni akkor igen.
2015. nov. 13. 13:47
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

Mondjuk 10 nap az hosszú idő.

És lehet hogy 5 évesen nem tudja felmérni, hogy mennyi is az, ezért azt mondja, hogy "persze szeretne elmenni".

Szerintem itt a kulcs a baráti házaspár, hogy mennyire tudod rájuk bízni, vannak-e olyan kapcsolatban a gyerekeddel, hogy ha valami miatt kiakad, akkor meg tudják vigasztalni, stb.

Mert azért 10 nap alatt biztosan vannak "krízisek" egy gyerek életében.

Mi jártunk úgy, hogy a 4 éves lányom irtó nagy kedvvel ment el egy barátnőnkkel vidékre, aztán éjjel fél 12-kor telefonáltak, mert a barátnő sehogy sem tudta megnyugtatni, mert valamitől félt éjszaka, vagy rosszat álmodott, nem tudom...

Ilyenkor az embernek megszakad a szíve, hogy nem tud ott lenni.

Viszont ez nem kiszámítható, mert lehet hogy minden lemegy gond nélkül.

Én sokat beszélgetnék a gyerekemmel arról, hogy hányat kell aludnia egyedül, hogy mi lesz ott, hogy mit fognak csinálni, és ha 2-3 nap után is menni akar, meg a baráti családban is totál megbíztok, akkor lehet hogy elengedném.

2015. nov. 13. 13:52
 7/12 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem engedném el, de nem vagyunk egyformák.
2015. nov. 13. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Én nem engedném el.
2015. nov. 13. 14:19
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha volt nélkületek ennyi időt, ilyen messze akkor igen!

Amúgy én nem engedném el az 5 éves lányomat, de ő nem is menne!

2015. nov. 13. 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:
45%
Határozott nem.
2015. nov. 14. 06:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!