Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rosszul esik, miért csinálta/c...

Rosszul esik, miért csinálta/csinálja ezt velem? Milyen rokon az ilyen?

Figyelt kérdés
Unokahúgom lánya és az én lányom között 10hónap különbség van. Mikor terhes lettem a lányommal, megkértem hogy ha lányom születne majd tegye már el a kinőtt ruhákat mert nincs pénzem ruhákra. 2 fiam már van csupa fiús ruhákkal voltam tele. Mindig is vágytam egy kislányra. Így nagyon örültem mikor kiderült hogy két fiú után lányunk lesz. Az első egy évben minden kinőtt ruhát megkaptam könyörögni se kellett érte. Mostanában viszont igen. Ami ruhákat meg kapunk nagyon bolyhosak és kopottak ami otthonra jó de pl orvoshoz már nem. Rákérdeztem de azt mondja sok ruhát eladott vagy elcserélt. Pár héten belül valóba szülni fog. Kisfia lesz. De az interneten látom hogy rengeteg ránk még jó ruhát árul már hetek óta. Tudja hogy nehezen élünk és hiába kérem nem ad már ruhát. Már most kijelentette hogy tavasszal nem fog tudni ruhákat adni. Nem könyörgök már de rosszul esik.

2015. dec. 6. 19:20
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos vagy sem be kell álljak a sorba!

Jártam hasonlóan több mint 20 évvel ezelőtt, a testvérem fiának állandóan oda adtam zsák számra a nagyon szép, és jó állapotú ruhákat, és két zsák ruháért sem kaptam én vagyis a gyerekem egy nadrágot vagy egy pulóvert.

Meguntam és inkább a sufniba hagytam hogy rágja szét a patkány, hemperegjen rajta a macska, mint sem hogy én bárkivel jót tegyek és még egy köszönöm is nehezen jön ki a száján.

2015. dec. 6. 19:55
 12/54 anonim ***** válasza:
89%

Ő is követelőzik, hogy add neki a fiaid kinőtt ruháit? Neked eszedbe jutott valaha, hogy a szívességet viszonozni is lehet, ha van rá alkalom?

Ha én adnék valakinek kinőtt ruhákat, neki meg egy köszönöm sem (vagy alig) jönne ki a száján, hanem rinyálna, hogy bolyhos, vagy hogy miért nem adok többet, megnézhetné, mikor teszek neki legközelebb szívességet.

Oké, bolyhosat eleve nem kell adni, de gondolom, akkor meg az lett volna a probléma, hogy nem ad semmit, vagy kevesebbet ad.

2015. dec. 6. 20:03
 13/54 anonim ***** válasza:
89%
Mondjuk ha gyerekruhara sincs pénzed, nem kellett volna harmadik gyereket is vallalni
2015. dec. 6. 20:08
 14/54 anonim ***** válasza:
98%

Nem gyengén pofátlan vagy.

Írom ezt úgy, hogy a három gyermekem szinte összes ruháját szétosztom barátnőknek, rokonoknak.

2015. dec. 6. 20:24
 15/54 anonim ***** válasza:
99%

Tapasztalatom szerint 2 éves kor után minden ruha bolyhos... többet használja a gyerek, intenzívebben mozog.

Szerintem ne várj el tőlük semmit sem, viszont, most hogy fiú gyereket várnak szép ruhákat neki adhatnád cserébe azért mert régen ő is adott neked sok mindent, te is viszonozhatnád a kedvességét.

2015. dec. 6. 20:36
 16/54 anonim ***** válasza:
100%

Ha ruhára nincs pénz,akkor minek kell vállalni 3. babát?

Mi is kapunk rokontól kinőtt ruhát,de azokat max. itthonra adom rá,azért ami többet van hordva,mosva bolyhos lesz! ;) Eszembe nem jutna kérni,követelni,mert megvesszük amire szükség van.

2015. dec. 6. 20:37
 17/54 anonim ***** válasza:
95%
Fizetett a ruhákért, ellentétben veled. Azt csinál velük, amit akar. Te meg örülj, ha ennyi élősködés után még kapsz valamit. Pofátlan vagy.
2015. dec. 6. 20:43
 18/54 anonim ***** válasza:
100%

Mi van ha ő is olyan anyagi helyzetbe került h nincs pénze új ruhákra és ebből finanszírozza a lányának szükséges holmikat?

Illetve ő segített rajtad te segítettél neki valahogy? Akár pár óra gyerekfelügyelettel, ha venni nem is bírsz semmit? Fiúruhát ajánlottál fel neki amikor megtudtad, h kisfia lesz?

Komolyan pofám leszakad, hogy más jóindulatára apellálva vállalsz gyereket. Ha megszülted, tartsd is el. Nem öltöztetős baba, hanem érző lény. Ha fiaidnak meg bírod venni a ruhákat, neki miért nem? Legrosszabb esetben te is eladod a fiúcuccokat és máris futja majd a lányruhákra.

2015. dec. 6. 20:51
 19/54 anonim ***** válasza:
100%
És még komolyan neked áll feljebb? Eszem megáll az ilyenektől... Én is örülök ha kapok bármit, de sose követelném, Lehet szüksége van a pénzre, vagy csak megunta, hogy mindig csak adjon és ne kapjon cserébe semmit. Nézz magadba kicsit...
2015. dec. 6. 21:04
 20/54 A kérdező kommentje:
Nem terveztük a 3.-ik gyereket. Nem akartam abortuszra menni és igen titkon reméltem hogy ha már így alakult akkor az a sors akarata és kislányom születik. Nem az a baj hogy nem adja bár igen szarul esik. Hanem hogy panaszkodik hogy nem fér a lány ruháktól. 5 éves korig fel van stócólva a sok ruha, amit már kinőtt a lánya azokból sokat odaadott a karitasznak meg a védőnőnek. Holott ennyi erővel nekem is adhatta volna kölcsön és nem örökbe!
2015. dec. 6. 21:06
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!